Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
untitled.JPG
Користам еден програм за графичко цртање,и секогаш кога ке пробам да направам нешто покомплексно ми го дава овој ерор.
Првиот е од виндоусот а вториот од програмот.
Иначе имам онборд графичка,добар процесор и 2 гига рам.
Прогуглав малце и ми кажа дека има нешто врска со некој си сетинг што го определува некој си простор кој што програмот го користи во виндоусот како темп. фолдер.

Тнок си на виртуелна меморија изглеа, качи ја на 1 или 2 гига во System --> Advanced -->Performance settings --> Advanced --> Virtual memory: Change.

Дали некој мозе да ми помогне кога го исклучувам ком. маусот останува да свети а тоа страшно ме нервира ако знае некој нака пиши.
однапред БЛАГОДАРАМ!:tapp::toe:

Вака сеа...
За ова треба да го отвориш PC-то и да мењаш тоа пиновите на матичната.

Со тоа ќе оневозможиш УСБ-то да дава сигнал при исклучен PC.

Ама пажња !!!!!!!!
Ако нешто се зезне или пак ако случајно си ставила PC-то да се пали со пасворд тогаш ќе треба да ја ресетираш матичната!

Плус што треба да ми кажеш која матична ја имаш (тачен модел!) за да ти кажам како да го преместиш пинот

Вака сеа...

Со тоа ќе оневозможиш УСБ-то да дава сигнал при исклучен PC.

Ама пажња !!!!!!!!
Ако нешто се зезне или пак ако случајно си ставила PC-то да се пали со пасворд тогаш ќе треба да ја ресетираш матичната!

Плус што треба да ми кажеш која матична ја имаш (тачен модел!) за да ти кажам како да го преместиш пинот
Веројатно мисли на ЏАМПЕРИ? или некој друг предлог му даваш?

веќе подолго време на Winamp неможам да го ставам скинот Modern го даунлоадирав новиот мислев дека е до верзијата ама не е.

И мене така ми се правеше, али кога го форматирав PC-то, се среди... Така да не знам што би му било решение... Пробај комплетно со Your Uninstaller да го деинсталираш Винампот, па рестартирај па пак инсталирај го.

Вака сеа...

Само додаток нека ти пише и дали се уште има пломба на куќиштето(заради гаранцијата ако не и е истечена)

Да да Јане на џамперите мислев...не ми текнуваше како се викаа :)

Имам еден проблем.Откога ќе се конектирам на интернет после 15-тина минути ми се појавува ова
2000590635488833485_rs.jpg

Ако стиснам на Don't Send се гаси прозорчево меѓутоа после снемувам интернет.Мора да го рестартирам pc-to.
А еве што се појавува на "click here"
2000534386710832493_rs.jpg

Го скенирав компјутерот со повеке анти вируси и Ad-Aware но не се реши проблемот

Имам еден проблем.Откога ќе се конектирам на интернет после 15-тина минути ми се појавува ова
2000590635488833485_rs.jpg

Ако стиснам на Don't Send се гаси прозорчево меѓутоа после снемувам интернет.Мора да го рестартирам pc-to.
А еве што се појавува на "click here"
2000534386710832493_rs.jpg

Го скенирав компјутерот со повеке анти вируси и Ad-Aware но не се реши проблемот

напрај Windows Update.....

Важи ај ќе пробам.Проблемов им се има јавено на неколку луѓе што ги знам..

Тнок си на виртуелна меморија изглеа, качи ја на 1 или 2 гига во System --> Advanced -->Performance settings --> Advanced --> Virtual memory: Change.

Не ќе да е тоа,пак ми го појавува истиот ерор.У сетингсот ми беше направено на 2 гига,го напраив на 3500 и пак истото ми го покажува.

Imam subtitle workshop i sega go vmetnav prevodot zaedno neli so filmot da ide i neli odam za da se zacuva i posle kako se uklucuva zaedno so filmot. Koga od folderot si go uklucuvam filmot ne mi ide so prevod. So treba da napravam?

Може ли да ми каже некој како да го управам MSN.Еве шо ми е проб. сакам да флезам на мсн и тии човеците ке е завртат трипти и излева Troubleshoot .И ке одам repair или retry сите ке се штиклират и пак не се уклучува :S ?Го инсталирав 100пати постари верзии пробував дури и Windows messenger и со други e-mail адреси и пак ништо?

Не ќе да е тоа,пак ми го појавува истиот ерор.У сетингсот ми беше направено на 2 гига,го напраив на 3500 и пак истото ми го покажува.

Пошто не наведе во кој програм работиш, да нагаѓаме: види во опциите на програмот дали има доделен кеш, ако има зголеми го.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom