Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како може на песна што е со 64kbps квалитет да и го подобрам (колку-толку) квалитетот? Тоа е единствената што ја најдов после долго време, се обидував нешто во Adobe Audition и Nero Wave Editor но не ми излегува баш најдобро.

Како може на песна што е со 64kbps квалитет да и го подобрам (колку-толку) квалитетот? Тоа е единствената што ја најдов после долго време, се обидував нешто во Adobe Audition и Nero Wave Editor но не ми излегува баш најдобро.
Тешко дека ке можеш да поправиш нешто. Пробај направија цд- квалитет и формат. Мислам дека се waw (windows audio wave) формат. Па што ке излезе...

aj niid help !
Pred nekolku dena si kupiv ram 512 (vkupno 1.5gb), nov hard disk 80gb so SAT kabel (vkupno 160 gb memorija) i dvd r/rw i plus go formatirav PC-to, no sea se zeza CPU USAGE mi e stalno golema se blokira celo vreme.
Noviot hard disk nema nikakov fajl, go izvadiv i edniot ram posto 3 imam po 512 pak isto ?
System Idle Process stalno povisok od 90 mi e !
Sto moze da bide ? ?
btw service pack 2 instalirav a i prethodno sum go imal istoto nikogas ne sum imal problemi !

Што е ова белово иконче на почетокот?
Ми смета при МСН на пример, ќе ми се ДЕактивира прозорецот и не можам да пишувам...
Треба да пишува на него.. направи скриншот од текстот кога си на него, па пиши..

aj niid help !
Pred nekolku dena si kupiv ram 512 (vkupno 1.5gb), nov hard disk 80gb so SAT kabel (vkupno 160 gb memorija) i dvd r/rw i plus go formatirav PC-to, no sea se zeza CPU USAGE mi e stalno golema se blokira celo vreme.
Noviot hard disk nema nikakov fajl, go izvadiv i edniot ram posto 3 imam po 512 pak isto ?
System Idle Process stalno povisok od 90 mi e !
Sto moze da bide ? ?
btw service pack 2 instalirav a i prethodno sum go imal istoto nikogas ne sum imal problemi !

Во Task Manager можеш да видиш кој процес ти користи најмногу моќ на процесорот. System Idle Process 90% значи дека толку од процесорот не се користи, а не спротивното.

Во Task Manager можеш да видиш кој процес ти користи најмногу моќ на процесорот. System Idle Process 90% значи дека толку од процесорот не се користи, а не спротивното.
pa vaka koga sedi windows namira ne e golem cpu usage samo koga ke otvoram nekoja aplikacija ko winamp, msn iexplorer itn .. pocnuva da mi blokira !
I plus koga igram counter nekogas online gledam FPS - frame per second prethodno mi bese 99 sekogas sea 30-40----do 99 !

Види тогаш некако кога ќе почне да блокира, која апликација користи најголем дел од процесорот. Во ред е во одредена секунда и 100% да биде искористен, ама ако тоа трае повише секунди/минути, тука е проблемот.

E sea dajte malku help. Neam sistemska disketa za XP, a moram itno da formatiram C particija. Flopito ne mi ja cita disketata, iako e nova.
P.S.
Poln so virusi e
Tnx

E sea dajte malku help. Neam sistemska disketa za XP, a moram itno da formatiram C particija. Flopito ne mi ja cita disketata, iako e nova.
P.S.
Poln so virusi e
Tnx
Обиди се со бутабилното инсталационо CD од Windows XP, но претходно од BIOS треба да избереш за First Boot Device - CDROM.

Помоош!
Ми излезе еден проблем со windows...
што и да оклучам не ми се стартува...жими фајрфокс ми оклучува...друго ништо...сега ми излезе овој проблем...кога ке стартувам нешто ми излегува Windows cannot access the specified device, path, or file. You may not gave appropiate permissions to access the item
помооош...на се и сешто ми излегува тоа...!!!

Обиди се со бутабилното инсталационо CD од Windows XP, но претходно од BIOS треба да избереш за First Boot Device - CDROM.

Abe rabotata e toa sto nemav boot-abilno CD, a se drugo bese namesteno. Da ne praime muabet za virusite sto mama rasplakale, ama ke se sredi..
Tnx anyway...

Неќе да ми се инсталира драјверот за звучна .Ми пишува дека не може да го пронајде дивајсот.?Чаре две недели немам звук на пц

Едни братучеди пред недела дена ставија Интернет, и кога ќе се поврзаат, се е во ред но по отприлика 10 минути се појавува некаква грешка Win32 Generic Host Services, така нешто беше, и после неа интернетот се оневозможува и не може да се дисконектираат. Симнавме hotfix од страницата на Микрософт и беше ОК ден-два но сега повторно се појавува.

Едни братучеди пред недела дена ставија Интернет, и кога ќе се поврзаат, се е во ред но по отприлика 10 минути се појавува некаква грешка Win32 Generic Host Services, така нешто беше, и после неа интернетот се оневозможува и не може да се дисконектираат. Симнавме hotfix од страницата на Микрософт и беше ОК ден-два но сега повторно се појавува.

Moj sovet e prvo preinstalacija na cel operativen sistem, pa posle da se stavi firewall, toa ja vrsi rabotata okolu takvite Win32 Generic Host Services problemi. Toa treba da go resi problemot. Toj hotfix sto ste go simnale e samo za trial verzija, ako sakas da bide ok, treba go platis, za sto veruvam ne si spremen.
Pozdrav.
P.S.
Ako go primenis ova sto ti go preporacav, a pak postoi problemot, obrati se kaj tie od internetot. Toa znaci deka e vo niv problemot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom