Немој update на SP 3 врз SP 2 да праиш ке ти се поремети се, најдобро формат прво па после нова инсталација на windows со SP 3. Од лично искуство зборам :helou:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
druze za update od service pack 2 na 3 te za da ti gi tera nekoi programi kako so se cs4 i slicno ja u princip go isklucuvam toa da ne me zamara ama ako sakas instaliraj, ja koga bi bil ako gledam deka ima potrea bi go isteralКај мене има жолто иконче,доле на таскбарот,нешто за апдејти е.....ми пишува Service Pack 3.....за што се апдејтите ако може да каже некој,да знам дали да апдејтирам или не.....:smir:
Секако инсталирај го Service Pack 3.Кај мене има жолто иконче,доле на таскбарот,нешто за апдејти е.....ми пишува Service Pack 3.....за што се апдејтите ако може да каже некој,да знам дали да апдејтирам или не.....:smir:
Секако инсталирај го Service Pack 3.
Апдејтите се надградувања, најчесто сигурносни поправки. Со тоа се затвора сигурносна дупка, и се оневозможуваат сите вируси кои ја користеле таа дупка.
А има и други, не сигурносни надоградувања, кои поправаат некоја грешка, па со нив би требало да се добива поголеми перформанси.
Service Pack е збир на сите апдејти од излегувањето на ОСот, до издавањето на сервис пакетот. И нуди некои други работи кои не се понудиле како посебни апдејти.
некој може ли да знае што е проблемот???
сега вака симнав Windows Vista SP1,iso... и со неро го снимив на двд но не бутира .. бравам од биосот да бутира од двд но изгледа двд то не е Booteble како да направам да можам да го бутирам двд то и да инстлирам Vista SP 1?
па тоа е за XP и плус немам флопи.... како да направам?Погледни ја темава за бутабилни цд-а. Ти треба .iso file-от од Виста СП1 и понатаму следни ја темата.
Потоа влегуваш во БИОС и ќе наместиш first boot device да ти биде ромот од каде што ќе го внесеш цд-то и соодветно притисни било кое копче кога ќе се појави делот за бутирање и треба да започне инсталацијата. По инсталацијата ќе си го вратиш first boot device на хард дискот каде што ќе инсталираш оперативен систем за да се бутира веднаш од него Вистата.
па тоа е за XP и плус немам флопи.... како да направам?
Можно е да си симнал од тие небутаблни Висти. Тие се наменети за Апдејт од XP na Vista. Со нив можи и чиста инсталација да се направи, ама мораш од XP.сега вака симнав Windows Vista SP1,iso... и со неро го снимив на двд но не бутира .. бравам од биосот да бутира од двд но изгледа двд то не е Booteble како да направам да можам да го бутирам двд то и да инстлирам Vista SP 1?
симнав од интернет 3 гб Windows Vista SP 1 +SP2 upgrade ....Читај убаво има и за ЦД објаснување со Неро. Нема врска оперативниот програмата таа конкретно, може и на Виста.
И давајте повеќе информации вака како да се разбереме, која програма ќе ја користиш за бутабилни цд-а таму за Неро е убаво објаснето.
ожно е да си симнал од тие небутаблни Висти. Тие се наменети за Апдејт од XP na Vista. Со нив можи и чиста инсталација да се направи, ама мораш од XP.
Симни на ново, и гледај во коментарите од торентот дали им работи или не. Инаку не треба никаков флопи. Само симнатото .iso го снимаш со било кој програм за снимање, дали Неро, ImgBurn, CDBurnerXp, Ultra Iso, со било кој.
Ако тоа што си го симнал е во ред, тогаш гледај во биосот стартување од ЦД да е прво. Потоа кај vista (а и кај xp cd) мислам треба да се појави „Press Enter To Boot From CD“ (или нешто слично). Па притисни.
Ако тоа што си го симанл навистина не го бива, симни ново и барај Виста со SP2.