Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
chkdsk можи да се направи на веќе инсталиран windows.
Слично на chkdsk при инсталирање на windows е следново:
Кога ќе инсталираш, додека на екранот се бели букви на сина позадина (то нема знакчето од windows во боја), кога ќе избираш партиции, избери ја таа каде ќе го инсталираш windows, и Избери NTFS - Full Format, а НЕ Quick Format.
Ако ја појави истата грешка, пробај со друго ЦД од виндоуз. Ако пак ја појавуа тогаш веројатно хард дискот е пред умирање. Колку е стар дискот? Негде просечно траење е 4-5 години, ама сепак варира од диск до диск.
Во биосот побарај опција S.M.A.R.T. и вклучи ја. Ако на следно подигнување на компутерот довиеш порака од S.M.A.R.T.тогаш дискот е појден.

Еден другар ми инсалираше антивирус аваст ама нешто утна и сега нможе да се избрише ниту да се користи се појавува следново прозорче
untitled-4.jpg

неможе со your uninstaler не ја вади иконата на програмата ќе може помош?

Еден другар ми инсалираше антивирус аваст ама нешто утна и сега нможе да се избрише ниту да се користи се појавува следново прозорче
untitled-4.jpg

неможе со your uninstaler не ја вади иконата на програмата ќе може помош?
А пред тоа нешто бришевте ручно, мислам фолдерот кај што е инсталирано и сл? Зошто изгледа има остатоци во регистрите:S
Ај пробај со Revo unistaller избриши или од ново стартувај инсталацијата за антивирусот па после тоа пробај пак со рево.

Ова го проба? Работи?

Да, ништо не промени. комлитед беше командата, таск менаџер пак не се вклучува.
Абе некој вирус веројатно ми има уништено некои фајлови од виндоусот , по моја претпоставка. Изгледа само реинстал помага :toe:.

http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm

pobaraj enable task manager simni ja so desen klik save target as i klikni ja

probav, upesno napraviv. Istata pesna pak.

Brainwasher направи формат ако веќе го можеш тоа. Најдобра варијанта ти е. Ако имаш повеќе партиции префрли си ги податоците на нив од партицијата каде што ти е оперативниот систем.

А пред тоа нешто бришевте ручно, мислам фолдерот кај што е инсталирано и сл? Зошто изгледа има остатоци во регистрите:S
Ај пробај со Revo unistaller избриши или од ново стартувај инсталацијата за антивирусот па после тоа пробај пак со рево.

Значи со shift+delite ми пишува cannot delite acces denied а и нејќе да почне нова инслаталација

Edit А како се викаше таа програмата што брише фајлови што неожат да се избришат?

Значи со shift+delite ми пишува cannot delite acces denied а и нејќе да почне нова инслаталација

Edit А како се викаше таа програмата што брише фајлови што неожат да се избришат?

Симни ја програмава и десен клик на иконата во Unlocker ќе се избрише. http://ccollomb.free.fr/unlocker/
Исто користи http://www.revouninstaller.com/ за да избрише останати фајлови и регистри од програмата и направи рестарт на компјутерот.

вака имам едно проблемче: Иако мрежниот кабел е приклучен ми јавував порака Network cabel is unplugged. Кое е решението? Значи Формат и Нова Мрежна од напред кажувам дека не е решение. Ако има некој идеја благодарен ке сум.

вака имам едно проблемче: Иако мрежниот кабел е приклучен ми јавував порака Network cabel is unplugged. Кое е решението? Значи Формат и Нова Мрежна од напред кажувам дека не е решение. Ако има некој идеја благодарен ке сум.

100% функционира кабелот?
100% функционира мрежната?
За што ти е приклучен мрежниот кабел?
Проба ли со друг РС истото?

форматот не е решение а за тоа второто не биди толку сигурен, мрежните картици знаат да заебаваат иако виндовсот ти вика дека се е во ред со неа.

Дали и по два три рестарти и вадење и ставање на мрежниот кабел уште го јавува тоа? Неодамна фрлив една мрежна картица баш за тоа.

Друго..не знам кој ти е провајдер...но ако е кај нив паднат нетот може тоа да ти се јави, исто се случува и при исклучување од мрежа поради неплаќање.....

Премалку податоци си дал за да се бара решение..

Значи како што кажав формат нова мрежна . . .не се решение а фала богу дека кабелот е ОК пошо едно го мерев а друго проверив на друг PC. Иначе txn anyway го средив проблемот
поздрав

форматот не е решение а за тоа второто не биди толку сигурен, мрежните картици знаат да заебаваат иако виндовсот ти вика дека се е во ред со неа.

Дали и по два три рестарти и вадење и ставање на мрежниот кабел уште го јавува тоа? Неодамна фрлив една мрежна картица баш за тоа.

Друго..не знам кој ти е провајдер...но ако е кај нив паднат нетот може тоа да ти се јави, исто се случува и при исклучување од мрежа поради неплаќање.....

Премалку податоци си дал за да се бара решение..

Значи не зборувам за модем уклучен у PC туку за кабел кој не доага од модем туку доага од HUB што значи нема врска со провајдерот.

Добро што си го средил, и да има тестер за лан кабел rj 45, многу добар уред пример кога ги спојуваш можеш да видиш дали се во ред жиците е сега се местат жиците на два различни начини едниот е за од компјутер во компјутер другиот е за рутирање.

Значи како што кажав формат нова мрежна . . .не се решение а фала богу дека кабелот е ОК пошо едно го мерев а друго проверив на друг PC. Иначе txn anyway го средив проблемот
поздрав

Значи не зборувам за модем уклучен у PC туку за кабел кој не доага од модем туку доага од HUB што значи нема врска со провајдерот.

Епа значи до HUB-от ти е проблемот.

Пробај поврзи директно без HUB.
Пробувај!
Така ќе најдеш што е проблемот.

проблемот беше со speed & duplex го променив од auto senes во 10Mbps Full duplex така да okay е сегаа

проблемот беше со speed & duplex го променив од auto senes во 10Mbps Full duplex така да okay е сегаа

Стави го на 100Mbps Full duplex или ако ти е Gbps мрежната, стави го на 1Gbps Full duplex, зашто кога ќе префрлаш фајлови преку мрежа ќе ти оди побрзо вака.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom