Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Имам windows XP service pack 1 сакам да го унапредам во windows XP service pack 2 дали може да се направи тоа без да се избрише нешто од било кој фолдер? и како?
Едноставно додека ти е уклучен компјутерот ќе го ставиш инсталационото цд и ќе ја започнеш инсталацијата како да си инсталираш игра некоја од цд:) Кога ќе имаш да бираш каква инсталација сакаш ќе одбереш Upgrade значи да ја надогради верзијата. Со тоа нема ништо да ти се избрише ниту податоците ниту фајловите.

Едноставно додека ти е уклучен компјутерот ќе го ставиш инсталационото цд и ќе ја започнеш инсталацијата како да си инсталираш игра некоја од цд:) Кога ќе имаш да бираш каква инсталација сакаш ќе одбереш Upgrade значи да ја надогради верзијата. Со тоа нема ништо да ти се избрише ниту податоците ниту фајловите.

А во што е разликата меѓу SP1 и SP2?

Има малку повеќе преправки, но тие се невидливи односно неприметливи за корисникот. Основно е дека не само што се внесени кумулативно сите закрпи туку има и доста значајна преработка на јадрото на самиот оперативен систем.

Имам windows XP service pack 1 сакам да го унапредам во windows XP service pack 2 дали може да се направи тоа без да се избрише нешто од било кој фолдер? и како?

Па почекај уште малку, па ќе си ставиш Service Pack 3 :)

Абе мене повторно овој проблем ми се појавува, денес го форматирав компјутерот и повторно ми ги сецка песните, не знам до што е проблемот, до кодек некој ли, до Винамп ли... Инаку ми ги сецка и Виндовс Медиа Плеер!

Само аудио од песни ти сецка или и од филмови ???

Од аудио, филмови не гледам и не можам да определам сега :)
Онака ми “пуцка“ на песните и тоа секогаш на едно исто место, и физички ги оштетува и на МП3-плеерот такви (оштетени) ми ги пушта.

Денес го форматирав PC-то и еве пак е исто! Каблите се ОК

Целосно го форматира или само Ц
ако си ја закачил, имаше еден голем гомнар(вирус, црв...) по интернет, таа беља, целосно треба да го исчистиш HDD

Само C:\ го форматирав.
Ај ќе го проверам и за вируси ама не верувам да имам!

I jas istiot problem go imam.kaj mene vleze vo autorun nekoj trojanec odvaj glava skinav od nego 3 pati go formatirav ama za dzabe.Ubavo ti vika vone da go iscistis celiot HDD ili da mu napravis format od samiot windows.no pak ke ti e za dzabe pesnite pak ke ti secket.

I jas istiot problem go imam.kaj mene vleze vo autorun nekoj trojanec odvaj glava skinav od nego 3 pati go formatirav ama za dzabe.Ubavo ti vika vone da go iscistis celiot HDD ili da mu napravis format od samiot windows.no pak ke ti e za dzabe pesnite pak ke ti secket.

Не ти влегол во ауторан туку таков е глупиот вирус и ти се вметнува на сите партиции.

Викаш не ми сецкаат од вирусот?
Еве сега со помош на Акаша нешто средив па ќе видиме како ќе оди...

no pak ke ti e za dzabe pesnite pak ke ti secket.
Ако си имал со тој тројанец проблем, тогаш збогувај се со целата колекција на песни, тој е во нив, џабе ги режеш, со првото внесување на ЦД или ДВД диск со тие песни пак си се заразил.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom