Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кои програми да ги тргнам од Таск менаџер за да ја убрзам работата. Значи не овие активни апликации, туку програми кои не ги гледам дека работат... на пример во моментов ми се активни, msnmsgr.exe (океј ова знам дека е месенџер, да не биде ептен резил:) ), calmain.exe, scghost.exe итн итн... Што да искључам, и што не ми треба...

Кои програми да ги тргнам од Таск менаџер за да ја убрзам работата. Значи не овие активни апликации, туку програми кои не ги гледам дека работат... на пример во моментов ми се активни, msnmsgr.exe (океј ова знам дека е месенџер, да не биде ептен резил:) ), calmain.exe, scghost.exe итн итн... Што да искључам, и што не ми треба...

Е ова и мене ме интересира!

дај еден принт скрин. ќе ти биде кажано :)

дај еден принт скрин. ќе ти биде кажано :)

63257061js3.jpg

Значи овие процеси и да ги скинете, на наредниот старт на компјутерот пак истите ќе се стартуваат за тоа што ова се сервиси. Е сега не можете кој сакате сервис да го исклучите. Подобро погуглајте, јас ако најдам нешто ќе постирам линк.

edit:
Линк 1
Линк 2

на овие линкови ви е објаснето кој процес можете да го исклучите а кои неможете.

ај вака еве ги најосновните кои треба да се - тие што се за исклучување - што ги исклучувам се маркираните.
другите не се исклучуваат ...... ке испуштев ова е преку процес експлорер има линк погоре

Ај некој на пп нека ми прати serial key за easy cd-da extractor 9.1.3

Земав графичка ATI RADEON 2600 XT 512 MB од Saphire.
Процесорот ми е AMD Athlon 64 3200 + RAM 2GB, MSI K8N Diamond матична, Windows XP SP2 i Catalyst v. 7.12 od 20.12.2007 od ati/amd сајтот.
Картичката е на PCI-e bez дополнителен 6/4 пински кабел за додатно напојување, што значи дека доволно е напојувањето што го дава ПЦИ-е слотот.
При играње на Unreal Tournament се случува играта да сецка и на највисоки и на најниски подесувања.
Дали треба нешто дополнително да се подеси или инсталира?

најнов директ Х и драјвери за графичката - види по интернетов.

Земав графичка ATI RADEON 2600 XT 512 MB од Saphire.
Процесорот ми е AMD Athlon 64 3200 + RAM 2GB, MSI K8N Diamond матична, Windows XP SP2 i Catalyst v. 7.12 od 20.12.2007 od ati/amd сајтот.
Картичката е на PCI-e bez дополнителен 6/4 пински кабел за додатно напојување, што значи дека доволно е напојувањето што го дава ПЦИ-е слотот.
При играње на Unreal Tournament се случува играта да сецка и на највисоки и на најниски подесувања.
Дали треба нешто дополнително да се подеси или инсталира?

Леле те заклав!

Денеска праев муабет со другар, ме праша зошто жениве се толку незаинтересирани за компјутери. Ми вика - Чоек, никад не сум слушнал женско да каже "Си купив нова графичка". Ја му викам, коа некоја ке каже така, одма ја зимам за жена, на прстов бурма да ми стаиш одма!:pos2::pos2::pos2:

Онтопик: Ако не се лажам, Unreal е OpenGL игра, така да нов Directx нема да помогне. А драјверите се тазе, само могуче е ако не си искористила програмче ко Driver sweeper/cleaner во Safe Mode да ги избришеш старите драјвери, да се заебаваат со новите. Напрај реинсталација на драјверите со овор редослед:

Бриши ги старите со uninstall во Add&Remove programs
Рестартирај во Safe Mode
Уклучи Driver Sweeper и зачисти све од Нвидиа и АТИ
Упали компјутер нормално и убаци ги новите драјвери.

Ако ова не упали (и ако мониторот ти е 1024х768), ондак спремај пари за нов процесор, оти на таа мала резолуција процесорот знае да биде поважен од графичката.

Леле те заклав!

Денеска праев муабет со другар, ме праша зошто жениве се толку незаинтересирани за компјутери. Ми вика - Чоек, никад не сум слушнал женско да каже "Си купив нова графичка". Ја му викам, коа некоја ке каже така, одма ја зимам за жена, на прстов бурма да ми стаиш одма!:pos2::pos2::pos2:

Онтопик: Ако не се лажам, Unreal е OpenGL игра, така да нов Directx нема да помогне. А драјверите се тазе, само могуче е ако не си искористила програмче ко Driver sweeper/cleaner во Safe Mode да ги избришеш старите драјвери, да се заебаваат со новите. Напрај реинсталација на драјверите со овор редослед:

Бриши ги старите со uninstall во Add&Remove programs
Рестартирај во Safe Mode
Уклучи Driver Sweeper и зачисти све од Нвидиа и АТИ
Упали компјутер нормално и убаци ги новите драјвери.

Ако ова не упали (и ако мониторот ти е 1024х768), ондак спремај пари за нов процесор, оти на таа мала резолуција процесорот знае да биде поважен од графичката.

Фала за советиве, ќе пробам па ќе ти кажам што сум направила.
Мониторот ми е LG 19-ка, работи на 1280x1024, не верувам дека е до тоа.
Ќе пробам па ќе пишам :)

Zdravo decki,

Neznam dali pisuvam na pravilnoto mesto na forumov. Se izvinuvam dokolku ne.

Samo sto ne sum doziveal srcev udar. Ja imam zaboraveno lozinkata na mojata gmail adresa.

Nemam staveno secondary email address i ne si go znam odgvorot na security question koe sum go napisal pred tri godini.

Dali ima ama bilo kakvi sansi da si go povratam e-mailot nazad?

Blagodaram

Zdravo decki,

Neznam dali pisuvam na pravilnoto mesto na forumov. Se izvinuvam dokolku ne.

Samo sto ne sum doziveal srcev udar. Ja imam zaboraveno lozinkata na mojata gmail adresa.

Nemam staveno secondary email address i ne si go znam odgvorot na security question koe sum go napisal pred tri godini.

Dali ima ama bilo kakvi sansi da si go povratam e-mailot nazad?

Blagodaram

Земајќи го во предвид потцртаното, краткиот одговор на болдот би бил: НЕ!

А кога ќе размислам подобро, и долгиот одговор е ист, само краток :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom