Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, нешто ме заебава македонската подршка на компјутеров.
Се ми е ОК,можам да пишувам на форуми,e-mail,word и така натаму со подршка, нема програма која ме зеза со подршката, само:
ако добијам мејл напишан со мак.подршка не сака да го извади како што треба,некои знаци глупи ми вади. А јас ако пишувам мејл, во ред се гледа дури пишувам.Си го испраќам да друга (моја) адреса и го проверувам-пак вади глупости-значи нешто во „дешифрирањето“ на мак.подршка при читање на текст од е-мејл.
Се освен преинсталација на Windows пробав (а не сакам да инсталирам наново,сега брзо го правев тоа и ме мрзи): ја преинсталирав подршката, си „играв” со опциите во Regional Settings, итн.
Некој совет има?
п.с. Грешката се јавува и на Hotmail,Yahoo...,гледано и со IE6 и со Мозила. Значи нешто до PCто е(оперативниот),а не до интернет пребарувачите.

Проба да го смениш Encoding-ot? Стај го на Кирилична

еј луѓе јас имам проблем со антивирусните програми
сите се триал верзии не можам да најдам крак
моментално имам две, треба да избришам една ама ниту една нема крак
програмите се: Bit Defender 9.0.0.7 i AVG 7.5.0.454
ај некој ако има да ми пише пм

фала однапред!

Janev напиша:
сега ми се појави друг проблем
49942119up8.jpg

дај кажете ако најдовте нешто за овој проблем... со IE7 едвај ги отвара страниците... и ми кочи многу

па 3-4 пати го напраив тоа

Истата верзија проба 3-4 пати? Ако одговорот е да, симни ја најновата од интернет и таа инсталирај ја. Јас прочитав дека тој проблем се појавувал на фајрфокс 2 бета.

Едит: ова е упатство како да деинсталираш фајрфокс целосно (за да биде тазе инсталацијата на новата верзија).

slasa напиша:
zemisija opera da te vidi gospod fajrfoksov go usporuva kompjuterot
Ако ме прашаш мене земи си IE6 и кастамизирај го по свои потреби. Препорачувам Foxie, се ти е вклучено внатре и плус имаш табови како во моѕилата.

Е од мене стварно немаТ спас :) Да ве прашам две работи :
1. Дали можи текст со Мак Це Тајмс :) да го претвориш во текст, кирилица со македонска поддржка? :)
2. Абе дали требаТ на секое укључвење да го чекам проклетиов антивирус да се стабилизират т.е. да се појавиТ?? Шознам и јас вече шо прајт! :cry: :smeshko:

1. Може. Разгледај ја темата за конвертори односно овој пост (за вториот плагин зборам, оној од логин системи, тој би ти го препорачал).
2. Не требаТ. МожиТ да ставиш фиксна IP адреса на мрежната (на пример 192.168.1.1) и многу побрзо ќе се укључвиТ.

1. Фала ти нај нај нај нај многу шо ми одговори олку вака бргу, и шо ми одговори плус..:)
2. Кај требаТ да го однесам за така да ми напрает на него? :)

едит за 1. :)
д пејџ нат фаунт :) исто така и постотот иод Ацид :) друга помош? :)

Control Panel -> Network Connections -> десен клик на Local Area Connection и клик на Properties.
Скролај до TCP/IP и двоен клик тука. Кај IP Address внеси: 192.168.1.1 а Subnet Mask остави 255.255.255.0. Кликни ОК и рестартирај па кажи дали осеќаш дека антивирусот се лоадира побрзо или не. Кај мене функционираше.

П.С.: Ако си поврзан во мрежа со некој друг, глеј 192.168.1.1 да не е зафатена. Во тој случај последниот број смени го со некој слободен.

ХеХе осеќам дека ми се закочи компјутерот и не успеа да се снимаТ ама ај :)

Ај пљис за конверторот какос е викаТ то?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom