Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Принц, па линковите не работаааат:)

Princ напиша:
Извини, не проверив пред да ти го пастирам линкот до тој пост дали работат тие линкови а и не те сваќав на што се жалиш :)
Еве ти друг линк, овој сигурно работи.
Епа имам текст шо е напишан во Мак Це Тајмс :) и сега ми требат да го направам во Мак Це Тајмс ама со македонска поддршка :) андерстент? :) Фала за линков. Стварно фала ти :)

Princ напиша:
Истата верзија проба 3-4 пати? Ако одговорот е да, симни ја најновата од интернет и таа инсталирај ја. Јас прочитав дека тој проблем се појавувал на фајрфокс 2 бета.

Едит: ова е упатство како да деинсталираш фајрфокс целосно (за да биде тазе инсталацијата на новата верзија).

па го симнав од линкот што го остави Тони ја инсталирв и пак исто покажува

Бидејќи темата од MS Ofiice 2003 vs 2007 е во канта, овде ќе го поставам прашањето: Каде, во MS Office 2007, се наоѓа Visual Basic for Applications едиторот?

btw, Мартин, го реши проблемот со ЛС Kонверт Mак? Ако не, дојди на мсн, ке ти објаснам :)

naum_spaseski напиша:
Бидејќи темата од MS Ofiice 2003 vs 2007 е во канта, овде ќе го поставам прашањето: Каде, во MS Office 2007, се наоѓа Visual Basic for Applications едиторот?

btw, Мартин, го реши проблемот со ЛС Kонверт Mак? Ако не, дојди на мсн, ке ти објаснам :)

Емиии реших си го проблемо.. Не ај шала настрана го решив фала на помошта... :)

знае ли некој кај се подесува тоа да можам да играм на widescreen.пошо пробувам менаџер да си ја пуштам така и ми вика дека компјутерот не дозволува

Вчера одеднаш, се изгуби иконата за DVD-драјвот во My Computer. Драјвот е TOSHIBA CD/DVDW SDR5472C, и се обидов на сите можни начини да се појави ама не. ВО Device Manager до него стои жолт извичник и ми вика дека "Drivers are missing or corrupted", ги инсталирав одново ама пак не бива. Помош? Не чита никакви CD-a.

Хммм...Да не играш ти случајно игри?
Зашто Starforce праи таква фрка :)

Тоше напиша:
Вчера одеднаш, се изгуби иконата за DVD-драјвот во My Computer. Драјвот е TOSHIBA CD/DVDW SDR5472C, и се обидов на сите можни начини да се појави ама не. ВО Device Manager до него стои жолт извичник и ми вика дека "Drivers are missing or corrupted", ги инсталирав одново ама пак не бива. Помош? Не чита никакви CD-a.
Драјверите ги имаш на компјутер или имаш уште еден драјв?

Mac)) напиша:
Хммм...Да не играш ти случајно игри?
Зашто Starforce праи таква фрка :)
Starforce е заштита која се "става" на CD-инјата за да не може истите да се копираат, или, да не може од копијата да се игра играта. Програмата која може ова да ти го направи се викa Starfu*k.
Пробај извади го IDE кабелот од CD-ROM-от, па стави го пак. Ако не го детектира како нов hardware CD-ROM-от, тогаш треба тотален формат, и/или да ги вратиш сите сетинзи на BIOS-от во default. Ако и ова не успее.. тогаш трк во Set Computers, и купи си ново CD-ROM-че.
Поздрав.

На тоа мислев де се разбираме... :)

Тоше напиша:

Aj ѕирни во BIOS дали ти го препознава. Ако не, ондак отвори го комот и извади ги каблите од DVD драјвот и пак стави ги, и види дали ќе се опраи проблемот.
Пошо мене ми се случил ваков проблем и после вадење и повторно ставање на каблите го препознава и си фура нормално. :)

imam edno problemce i pojma nemam kako da go resam:)
vaka sea sakam da kopiram filmovi od cd vo kompjuter ama mi se pokazuva ovaa poraka"cannot copy vts_01_ 1:Data error(cyclik redundancy check ".go odnesov na popravka mi go preinstaliraa cel windows i pak ne moze da mi se kopiraat. kaj e problemot vo softverot ili hardverot.sto da pravam:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom