Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Martin$ напиша:
Go porjav problemot Fala vi. А сега инсталирав Мозила и дали ќе е во ред се ако го избришам ИЕ6? Дали нешо ќе се сменит?
А зошто да го бришеш? Остави го како резерва, оди некои подесувања windows-от ги превзима од подесувањата на IE.

Не знаев каде да го поставам ова прашање дали во хардвер или во софтвер, па ајде реков тука нека биди...
Едно другарче купи SATA хард диск 250 гига, Hitachi, и ок, му го монтирав, подесив ваљда се што треба, го партиционирав и си работи ОК . Е сега, секогаш стои долу десно она икончето што е за safely remove hardware, за remove на хард дискот да му се направи. Прашањето ми е: дали тоа мора да стои таму ? Дали можи да се направи некако да го снема, заради тоа што на грешка другарчето можи некогаш remove да му направи на хард дискот... Поздрав

MkForces напиша:
Не знаев каде да го поставам ова прашање дали во хардвер или во софтвер, па ајде реков тука нека биди...
Едно другарче купи SATA хард диск 250 гига, Hitachi, и ок, му го монтирав, подесив ваљда се што треба, го партиционирав и си работи ОК . Е сега, секогаш стои долу десно она икончето што е за safely remove hardware, за remove на хард дискот да му се направи. Прашањето ми е: дали тоа мора да стои таму ? Дали можи да се направи некако да го снема, заради тоа што на грешка другарчето можи некогаш remove да му направи на хард дискот... Поздрав
Може да се направи само со формат и на новиот windows да не инсталираш драјвери за хард дискот. Тоа се тие драјвери (САТА или како и да беа) што идат со цедето од матичната кои се непотребни. Пробував јас да ги избришам драјверите ама не успеав. Така да следниот формат немој да ги снимаш. Ако не си ги снимил "намерно", тогаш тие се снимаат бидејќи 95% од цедињата што идат со матичната имаат опција се што треба да се инсталира автоматски и во тоа се спаѓа и ова за хард дискот.

може ли некој да ми каже како да го направам овој проблем (Mozilla Firefox)
212133zi9.jpg

го инсталирав одново и пак ми го покажува истото кога го оклучувам

Еве ти од овде ќе го симнеш фајлов. Ќее го одпакуваш и ќе го ставиш во C:\Program Files\Mozilla Firefox пробај треба да ти помогне ова.:helou:

сега ми се појави друг проблем
49942119up8.jpg

Hmmm... Фајлот сега што го симна е 303КБ, ај пробај со мојов фајл 444КБ.

Janev напиша:
сега ми се појави друг проблем
49942119up8.jpg
momce ne si kompliciraj zivotot , zimas Your uninstaller, brises preebanata programa i reinstaliras i nemas problemot. Programkava cisti od registry na PC posle normalen uninstall.... staj si ja ke ti vrsi mnogu rabota ....

Кога инсталирам игри и програми или пуштам калкулатор ми се дешава следново (не на сите игри и програми само некои да речеме 10%)

untitledcm7.png

Според Google и остатокот, во C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework би требало да имам v2.0.50727 фолдер. А јас го немам. А ми треба за една програма. Го имате вие? И шо е финтата со тоа?

Ијаме...да не сакаш да ти го зипувам и пратам? :)
Ти немаш снимено Net Framework 2.0,односно имаш 1.1 најверојатно...гуглај и најди си 2.0 :)

И јас имав таков проблем ама си најдов

Абе од таму кајшо ја симнав програмата ми рече дека ми треба .NET 1.1, И ја симнав 1.1.

Фала за помошта Мац...

Сеа уште да чекам 1 hr 53 sec за да се симне D=

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom