Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
ZOTE напиша:
Пред малку симнав една слика од е-маил што беше закачена на ворд документ. И кога и направиви кут и пасте на работниот простор ми се поплавија иконите. Ако може помош како да го вратам работниот простор во првобитна состојба. Еве како ми изгледа сега.
Десен клик негде на празно на десктоп па Properties. Оди во табот Advanced. Во делот Performance одбери Settings. Штиклирај го Use drop shadows for icon labels on the desktop и мавни ОК. Кажи резултат :wink:

И немојте никогаш како солуција да гледате на форматот или на ресторирање. Многу често, секој проблем има и решение. Јас дури го исклучувам ресторирањето.

Princ напиша:
Десен клик негде на празно на десктоп па Properties. Оди во табот Advanced. Во делот Performance одбери Settings. Штиклирај го Use drop shadows for icon labels on the desktop и мавни ОК. Кажи резултат :wink:

И немојте никогаш како солуција да гледате на форматот или на ресторирање. Многу често, секој проблем има и решение. Јас дури го исклучувам ресторирањето.

Друже имам виндовс на македонски јазик и кај мене кога ќе кликнам во адвансед нема ни Performance ни Settings. Еве каков прозорец ми се појавува кога ќе кликнам Advanced.

2ahd5yg.jpg

Не на My Computer, на позадината негде, на празно. Таму мавни со десен клик па Properties.
Пример
333lmrm.jpg

помеѓу 14.10.2006 и 24.10.2006

Или, за да го отвориш тоа мени, оди Control Panel и кликни на System.

Princ напиша:
Не на My Computer, на позадината негде, на празно. Таму мавни со десен клик па Properties.
Пример

помеѓу 14.10.2006 и 24.10.2006

Друже на празно кликам и е отвара овој прозорец

2dkmx4x.jpg

И полсе одам во изглед и се отвара прозорецот од следната слика што ја поставиив, и после кликнувам во напредно и се отвара другата слика што ја постирав. Нигде нема Префоманс и сетингс

Моја грешка, извини, на My Computer барај Properties. Извини уште еднаш, не бев тука со умот кога го пишував упатството.

Princ напиша:
Моја грешка, извини, на My Computer барај Properties. Извини уште еднаш, не бев тука со умот кога го пишував упатството.

Нема проблем кликнав на My Computer и влегов во Properties па Advanced. И сега што понатаму, каде да кликнам и што да штиклирам

2dlw6qu.jpg

Во делот Изведба кликни на Поставки. Предпоследната опција (би требало да биде) штиклирај ја. Кај мене сите се штиклирани.

Off Topic:
Мразам ОС преведен на македонски...

ZOTE напиша:
Нема проблем кликнав на My Computer и влегов во Properties па Advanced. И сега што понатаму, каде да кликнам и што да штиклирам

2dlw6qu.jpg

Bi trebalo na postavki ,i da stikliras se

Princ напиша:
Во делот Изведба кликни на Поставки. Предпоследната опција (би требало да биде) штиклирај ја. Кај мене сите се штиклирани.

Off Topic:
Мразам ОС преведен на македонски...

Друже штиклирано е и пак нејќе. Под реден број 7 е од горе надолу кога броиш.

2uiww8l.jpg

У П.М. не иде оваа работа, а страшно ме нервира тоа што ми изгледа овака работниот простор.

Чудно... селектирај ги сите опции (прилагоди за најдобар изглед), мавни ОК, рестартирај па кажи да бараме друго чаре. Јас за ова знаев до сега..

Princ напиша:
Чудно... селектирај ги сите опции (прилагоди за најдобар изглед), мавни ОК, рестартирај па кажи да бараме друго чаре. Јас за ова знаев до сега..

Све направив како што ми кажа и пак ништо. Кажи друго чаре жити се :)

Оди во контролен панел и активирај display. Оди во десктоп табот и одбери "customize desktop". Кликни на Web табот и осигурај се дека ништо немаш селектирано.
Ако тоа не помогне, оди во display пак. Оди appearance и одбери ја повторно опцијата Windows XP style. Тоа ќе ги врати сите измени назад.
Ако и ова не помогне... не знам.

Princ напиша:
Оди во контролен панел и активирај display. Оди во десктоп табот и одбери "customize desktop". Кликни на Web табот и осигурај се дека ништо немаш селектирано.
Ако и ова не помогне... не знам.

Фала друже имаш пијачка од мене :)

П.С. па јас ништо не сум штиклирал како само се штиклирало.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom