Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
ZOTE напиша:
Ќе ми каже некој како се подесува Outloock за испраќање е-маил пораки. Откако го инсталирав микрософт 2007 не можам да направам Акаунт. Ја не знам каде грешам кога се само две три полиња. Да не треба нешто друго ја не знам ако може некој да ми помогне веќе живци немам.
Чекај, не брзај, кажи првин за кој емаил (Gmail, Yahoo!, Hotmail или друг) се работи. Знам дека 2007-цата ја има опцијата за тие три што ги набројав, автоматски да мести сетинзи, а за другите (освен Gmail, Yahoo! и Hotmail) самиот мораш да местиш.

naum_spaseski напиша:
Чекај, не брзај, кажи првин за кој емаил (Gmail, Yahoo!, Hotmail или друг) се работи. Знам дека 2007-цата ја има опцијата за тие три што ги набројав, автоматски да мести сетинзи, а за другите (освен Gmail, Yahoo! и Hotmail) самиот мораш да местиш.

Јас имам е-маил на маил.нет.мк И сега кога ке го направам акаунтот не ми испраќа пораки. Јас не знам каде грешам кога не е ништо комплинцирано.

2lsh5w0.jpg

Сум пробал со разни интернет страни да ми бидатсервери и пак исто. Затоа викам ми оди на живци веќе овј програм.

Можеби грешиш во подесувањата? SMTP и POP мислам дека не можат да бидат имињата на сајтови (сопствениците на кајгана.ком си ги знаат најдобро мејлсерверите) ама на мт.нет знам дека поп3 им е pop.mt.net.mk а смтп smtp.mt.net.mk

ZOTE напиша:
Јас имам е-маил на маил.нет.мк И сега кога ке го направам акаунтот не ми испраќа пораки. Јас не знам каде грешам кога не е ништо комплинцирано.

2lsh5w0.jpg

Сум пробал со разни интернет страни да ми бидатсервери и пак исто. Затоа викам ми оди на живци веќе овј програм.
Nenznam dali moze da ti pomognam so ovaa

Attachments

• 2007-03-01_221825.png
    2007-03-01_221825.png
    35 KB · Прегледи: 25
Prvoto e za on.net.mk a vtoroto e za kajgana

Attachments

• 2.png
    2.png
    8,5 KB · Прегледи: 21
Princ напиша:
Можеби грешиш во подесувањата? SMTP и POP мислам дека не можат да бидат имињата на сајтови (сопствениците на кајгана.ком си ги знаат најдобро мејлсерверите) ама на мт.нет знам дека поп3 им е pop.mt.net.mk а смтп smtp.mt.net.mk

Ни вака не сака како што напиша ти. Јас подесувањата ги имам научено од еден наш сајт и со стариотѕ ауотлок немав вакви проблеми.

30lnd48.jpg

Како прво и прво дали Он нет има pop3 server?!?!
Edit: адерсите за маил сервери како што знам јас мора да започнуват со pop.XXX.xxx i smtp.xxx.xxx

Ако не постои ли некој друг добар таков програм?

ZOTE напиша:
Ни вака не сака како што напиша ти. Јас подесувањата ги имам научено од еден наш сајт и со стариотѕ ауотлок немав вакви проблеми.

Абе тоа не е правило туку како ќе си наместиш. Јас за мојот сајт мејлсерверите можам да наместам да ми се викаат stokeprajs.mojsajt.com и никој ништо не ми може. Плус, како сакаш тој мејл да го отвориш со мејл серверите на кајгана.ком? Ако имаш мејл@домејн.ком мораш да го отвориш со нивен мејлсервер односно поп.домејн.ком и смтп.домејн.ком.
Збунет си малку... повише.

Malo pojasnuvanje

Negatifo напиша:
Како прво и прво дали Он нет има pop3 server?!?!
POP3 Post office protokol e protokol za citanje na mail a ne server a sekoj mail server po default protokol go ima POP3 za citanje na mail.Ima i drugi mnogu podobri protokoli IMAP i IMAP4 koi ne se upotrebuvaat za internet bidejki so niv direktno ja citate postata vo serverot dodeka so Pop3 ja downloadirate porakta i samo ja citate dodatni opcii nemate SMTP Simple Mail Transfer Protokol e protokol koj sluzi samo za za isprakanje na posta

Еве за mt.net.mk!
Избирате горе во прозорчето POP3 после во pop серверерот пишувате:
pop.mt.net.mk
за SMTP
smtp.mt.net.mk
username:
vasiot username bez @mt.net.mk
password:
vasata lozina
за кајгана ги има серверите во форумот Кајгана/Кајгана мејл
Се надевам дека ти помогнав.

leandra напиша:
И јас го имам истиот проблем преку МСН несака да ми прими ниту една песна,само слики ми прима,и исто покажува дека е опасен фајл.Ако има некој решение нека помага.
Или пробај го ова:
Направи да биде се како што е на сликата.

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    38,8 KB · Прегледи: 21
јахутерминал напиша:
Еве за mt.net.mk!
Избирате горе во прозорчето POP3 после во pop серверерот пишувате:
pop.mt.net.mk
за SMTP
smtp.mt.net.mk
username:
vasiot username bez @mt.net.mk
password:
vasata lozina
за кајгана ги има серверите во форумот Кајгана/Кајгана мејл
Се надевам дека ти помогнав.

Za zal ne mi pomogna no jas otkriv shto bilo problemot. Za da go podesish autlok treba da ja stavish e-mail adresata shto ja imash otvoreno kaj tvojot provajder, na primer jas sum na ADSL na telekom. I zatoa ne sakashe da se registrira akaunt na drug e-mail. Znaci uspeav da go podesam autlok no so taa e-mail adresa shto sum otvoril kaj MT.NET

Zatoa sega prashuvam dali e nekako mozno mojot e-mail koj go koristam dolgo vreme da go podesam so autlok.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom