Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
има и ссд 250гб, нема хдд изледа ама место двд ромот може да стаиш

https://www.anhoch.com/product/1714...radeon-520-2gbdvdrw156-fullhd4cellblackubuntu
1тб сигурно ќе ставам.

Лаптоп сум немал никогаш, прв пат ќе купувам. Претпоставувам дека е побрз (или тука некаде) во однос на тие погоре.

1тб сигурно ќе ставам.

Лаптоп сум немал никогаш, прв пат ќе купувам. Претпоставувам дека е побрз (или тука некаде) во однос на тие погоре.

ист процесорт i7-8550U како 2риот, другите 2 се и5 послаби, плус имаш ссд, ако си користел пц со ссд знаеш која разлика се добива

1тб сигурно ќе ставам.

добар изгледа тој dell-от, ако може уште 8гб рам уште од старт да му ставиш, штом ќе работиш со емулатори ќе ти треба

добар изгледа тој dell-от, ако може уште 8гб рам уште од старт да му ставиш, штом ќе работиш со емулатори ќе ти треба
Колку би требало да доплатам за уште 8 гига рам?[DOUBLEPOST=1548790310][/DOUBLEPOST]
ист процесорт i7-8550U како 2риот, другите 2 се и5 послаби, плус имаш ссд, ако си користел пц со ссд знаеш која разлика се добива
Знаеш оти dell ми привлече внимание? Е сега за марката, другарчиња ми сугерираат на леново или на асус... Какви се dell како бренд?

Последно уредено од модератор:
батеријата за тој лаптоп на алиескпрес е 30$ со испорака, тука и да ја најдеш рачунај повеќе од тоа е.
или некој сервис за електроника да ги проверии батериите/ќелиите па да ги замени дефектните, поевтино да те фати.
дали се исплати тоа ти си знаеш, ако ти треба преносливост тогаш мора батерија да поправиш или смениш. ако не на кабел терај.
Малку ми е безвезе од АлиЕкспрес затоа што не знам дали е добра. Има таму коментари и знам дека може да се пише на продавачот ама чудно ми е никогаш не сум нарачувал ништо од технологија вакво.

На Ebay гледам и таму има и на некој од батериите си го има логото од Asus, но кој знае дали е оргинал.

Почитувани,
На лаптоп Dell 3521 на вклучување понекогаш се подига системот и се си работи како треба но понекогаш после вклучување (2-3 секунди) не го подига системот и стои само како на стендбај. После 2-3 пати неуспешни, повторно ќе се вклучи и се е како треба. Ова го прави и со батерија и без батерија. Некој совет?

Почитувани,
На лаптоп Dell 3521 на вклучување понекогаш се подига системот и се си работи како треба но понекогаш после вклучување (2-3 секунди) не го подига системот и стои само како на стендбај. После 2-3 пати неуспешни, повторно ќе се вклучи и се е како треба. Ова го прави и со батерија и без батерија. Некој совет?
Можно е windows-от да е. Формат и повторна инсталација

Почитувани,
Лош виндовс, преинсталирај го

Фала ви на одговорот. Значи од Виндовс може воопшто да не се вклучува лаптопот, малте не као „мртов“ да е.

Фала ви на одговорот. Значи од Виндовс може воопшто да не се вклучува лаптопот, малте не као „мртов“ да е.

чекај само, не добиваш никаков сигнал на екранот? Ја те сфатив ко да ти е заглавен виндовсот на лоадинг и не се подига. Можеш ли у биос да влезеш?

mandingo66
windows логото се појавува ли или заглавува на екранот одма после уклучување POST

mandingo66
windows логото се појавува ли или заглавува на екранот одма после уклучување POST
Значи кога ќе се вклучи се си работи, од лого до почеток да почнеш да работиш. Сега од Зоте Брос (таму го оставив) ми викаат дека е отидена матичната плоча и дека пуштиле абер за моделот па ќе ми јавеле. Во меѓувреме од Макпетрол викаат дека матична плоча можела и да се поправи ама не секогаш. Ми останува да причекам.

здраво имам Sony vaio flip 14 SVF14N1E2ES . има 4 гига рам сакам да му додадам уште 4гига ама пре малку го отворив и видов дека има само еден слот за рам е прашањето ми е дали можи да го извадам него и да додадам еден од 8 гига ? . а незнам зошто сите што ги гедам на интернет имаат фабрички по 8 гига рам само мојов 4 .

здраво имам Sony vaio flip 14 SVF14N1E2ES . има 4 гига рам сакам да му додадам уште 4гига ама пре малку го отворив и видов дека има само еден слот за рам е прашањето ми е дали можи да го извадам него и да додадам еден од 8 гига ? . а незнам зошто сите што ги гедам на интернет имаат фабрички по 8 гига рам само мојов 4 .
Можиш изгледа

https://www.lapstore.de/a.php/shop/lapstore/lang/en/a/15408/kw/Sony-Vaio-Multi-Flip-14-SVF14N1E2ES

Main Memory
Installed RAM
4096 MB DDR3 (1x 4 GB)

Max. installable RAM
8192 MB DDR3 (1 Steckpatz)

Можиш изгледа

https://www.lapstore.de/a.php/shop/lapstore/lang/en/a/15408/kw/Sony-Vaio-Multi-Flip-14-SVF14N1E2ES

Main Memory
Installed RAM
4096 MB DDR3 (1x 4 GB)

Max. installable RAM
8192 MB DDR3 (1 Steckpatz)

Супер :) фала на имформациката и уште нешто ако знаеш има некаква врска пример од која марка ќе биди рам'от? или треба истата марка како што е во него , и херци гледам некакви има , или нема врска тоа треба да биди DDR3 8GB .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom