Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дали воопшто во некоја од ИТ продавниците во Македонија има пројектор и печатар со сертификат за европско потекло (EU origin). Во сите што прашав, ми одговорија негативно (само лаптопи Fujitcu имаа со такви цертификати)?

Ај нека ме оправе некој.

Sharp aquos е ТВто така некако, ЛЦД, 32 инчи, постар модел е, нормално не е смарт тв. Е сега кога е без пари не се гледа на поклонот нели. Телевизорот не е смарт, дали имаше некои апаратчиња, со чија помош можам да го користам за да си гледам интернет содржини, и да биде нешто налик на СМАРТ ТВ?

Каде би можел да најдам и колку би била цената на таков уред?

Ај нека ме оправе некој.

Sharp aquos е ТВто така некако, ЛЦД, 32 инчи, постар модел е, нормално не е смарт тв. Е сега кога е без пари не се гледа на поклонот нели. Телевизорот не е смарт, дали имаше некои апаратчиња, со чија помош можам да го користам за да си гледам интернет содржини, и да биде нешто налик на СМАРТ ТВ?

Ti treba android tv box, Roku ti se edni od popoznatite.
Isto moze da razmislis za Chromecast ili ako sakas poveke da eksperimentiras, Raspberry Pi 3, okolu £30 e.

https://thepihut.com/collections/raspberry-pi/products/raspberry-pi-3-model-b

Ај нека ме оправе некој.

на алиекспрес имаш од 30$ нагоре. квадкор 2 гига рам, 8 гига сториџ
купи си си и безжична тастатура со тачпад за околу 1000ден и нема ни компјутер да ти треба

Go pustiv kompjuterot da se formatira e arno ama formatot se napravi se izbrisa e sega nejke da se instalira windousot ... Stoi na expanding windows files i posle dava nekoj eror demek instalacijata ne cini , zedov drugo cd so windows ali nejke i na toa.. Care nekoe ?
919b18eeeb805b20a10f7ce4473c4691.jpg

Sent from my thor using Tapatalk

Преескa нaјдoв вo Сетек, Андрoид тв бoкс, сo 1ГБ рaм, 8ГБ мемoријa и вифи, мислaм декa квaд-кoр беше.
Не сум сигурен дaли мoже дa се стaви УСБ вo негo зa дa му се згoлеми мемoријaтa, зa oкoлу 3000 денaри.
Имaше и прoгрaмче инстaлирaнo зa гледaње нa некoи ТВ прoгрaми.

Дaли би бркaлo дoбрo рaбoтa?

П.С. Дaли дa си пoрaчaм oд Амaзoн или e-bay у Гермaнијa и дa ми гo дoнесaт гледaм дoстa пoефтини се, a мoже и пoдoбрo некoе ќе се нaјде?

Go pustiv kompjuterot da se formatira e arno ama formatot se napravi se izbrisa e sega nejke da se instalira windousot ... Stoi na expanding windows files i posle dava nekoj eror demek instalacijata ne cini , zedov drugo cd so windows ali nejke i na toa.. Care nekoe ?
919b18eeeb805b20a10f7ce4473c4691.jpg

Sent from my thor using Tapatalk

Proveri hard disk, memorija i na kraj meidumot od koj sto go instaliras Win.
Nesto ne e vo red.

Преескa нaјдoв вo Сетек, Андрoид тв бoкс, сo 1ГБ рaм, 8ГБ мемoријa и вифи, мислaм декa квaд-кoр беше.
Не сум сигурен дaли мoже дa се стaви УСБ вo негo зa дa му се згoлеми мемoријaтa, зa oкoлу 3000 денaри.
Имaше и прoгрaмче инстaлирaнo зa гледaње нa некoи ТВ прoгрaми.

Дaли би бркaлo дoбрo рaбoтa?

П.С. Дaли дa си пoрaчaм oд Амaзoн или e-bay у Гермaнијa и дa ми гo дoнесaт гледaм дoстa пoефтини се, a мoже и пoдoбрo некoе ќе се нaјде?
Brka rabota ama ne za taa cena. Imam isto od Aliexpress za pola cena.

Дали во Македонија постои закон со кој е регулирано користењето на вакви ствари? Доста едноставна работа што може да направи доста штета.

https://www.amc.com.mk/PREMIUM-9234-CPU-i3-6100-8GB-RAM-DDR4-1TBVGA-730-4

https://www.amc.com.mk/PREMIUM-9234I-CPU-i3-4170-8GB-RAM-DDR3-HDD-1000120SSD-VGA-7304-3

https://www.amc.com.mk/HP-PC-280G2-...-Intel-HD-Graphics-KBMouse-FreeDOS-1Y-V7Q89EA

Се мислам меѓу овие 3 конфигурации, која е најдобра?
Исто така планирам и овој монитор да го земам.

https://www.amc.com.mk/MON-Dell-IPS-LED-238-SE2416H-1920x1080Input-VGA-plus-HDMI

Мислења?? Најчесто ќе се користи за спуштање филмови и играње најобични игри како кантер. Ама ми треба нешто за долг период.

i3 6100, најевтината ddr4 матична, 8 gb ram, 1TB WD blue.
Ко ќе собериш повеќе пари земи ќе си земиш SSD и графичка ако сакаш. За CS не ти треба посебна графичка, интегрираната ќе ти врши работа.

И најважно, не купувај вакви однапред составени конфигурации ако сакаш да го добиеш најдоброто за тебе лично како што ти одговара.

Тогаш некој предлог за конфигурација до макс 22 000??? И од каде???

Тогаш некој предлог за конфигурација до макс 22 000??? И од каде???
Од Анхоч.
Оди со испринтано ова, ќе ти го склопат за 2 дена.

Lc4by7Y.png

Мада ова ти е исто ко првиот од АМЦ, само што место графичка имаш и SSD. А цената на таа графичка и ssd-во е иста.
А со тоа од АМЦ добиваш и гратис режач.

Кој е овластен сервисер за Dell во Скопје?
Ми цркна тастатурата, купен е од Анхоч, али не е под гаранција.
3537 Инспирион е моделот, ако има некој нова или половна,понудете во порака.

Кој е овластен сервисер за Dell во Скопје?
Ми цркна тастатурата, купен е од Анхоч, али не е под гаранција.
3537 Инспирион е моделот, ако има некој нова или половна,понудете во порака.
Најдобро да се обратиш пак кај нив, или во Итд и Макпетрол.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom