Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Изглеа ми цркна хард диск на лаптоп кој и не е многу стар,година и 2 месеци отприлика.иначе воошто не бутира,појавува грешка no bootable device.пред некоја година на стариот лаптоп ми се деси ова и мораше нов диск да зимам тогаш.коа пробувам со цд(не е live) да бутирам заглавува на loading windows и само логото си стои.ќе пробам и со некое live цд само треба да симнам прво. сеа ме интересира,има ли шанси да се спаси нешо од податоците на него некако?имав слики и некои документи што би сакал да ги спасам.

Со Hiren's Boot CD имаш алатки за хард дискот со кои може да ја провериш неговата состојба.

Ми треба помош ако знае некој што е работата.
Имам Асус лаптоп, батеријата не работи(го вадиш полначот и инстант се гаси компј). Брат ми вчера наместо да го изгаси како што треба го извадил дирекно од штек. И сега не сака да се уклучи. Значи стракам на копчето и се уклучува, но не комплет т.е. се слуша само цд ромот како врти, по некое време и кулерот, и хард дискот врти. Екранот не реагира, целосно е црн, диодите доле за дека работи компј, и wi-fi светат како што треба. Си мислам да не е хард дискот прегорен, но кога го пуштам компј. диодата за хард дискот свети едно 6-7 секунди и се гаси(како и секогаш кога сум го пуштал). Барав на интернет, нешто 60 секунди држење на power копчето, па вади батерија, итн. ништо не функционира. И сега еве пуштен е компј. стои пола саат така, и истото. Значи го праи оној звук од ромот како пред да стартува windows, само со не стартува, не праи boot, туку само тоа одново и одново.... Чаре ?

Sent from my HTC Incredible S using Tapatalk

Ми треба помош ако знае некој што е работата.
Имам Асус лаптоп, батеријата не работи(го вадиш полначот и инстант се гаси компј). Брат ми вчера наместо да го изгаси како што треба го извадил дирекно од штек. И сега не сака да се уклучи. Значи стракам на копчето и се уклучува, но не комплет т.е. се слуша само цд ромот како врти, по некое време и кулерот, и хард дискот врти. Екранот не реагира, целосно е црн, диодите доле за дека работи компј, и wi-fi светат како што треба. Си мислам да не е хард дискот прегорен, но кога го пуштам компј. диодата за хард дискот свети едно 6-7 секунди и се гаси(како и секогаш кога сум го пуштал). Барав на интернет, нешто 60 секунди држење на power копчето, па вади батерија, итн. ништо не функционира. И сега еве пуштен е компј. стои пола саат така, и истото. Значи го праи оној звук од ромот како пред да стартува windows, само со не стартува, не праи boot, туку само тоа одново и одново.... Чаре ?

Vidi da nemash staveno nekoe CD/DVD vnatre vo lap topot. Istoto i na mojot lap top beshe i cel den se nervirav i navecer mi tekna deka imam staveno DVD vo lap topot i si raboti fenomenalno :D

Vidi da nemash staveno nekoe CD/DVD vnatre vo lap topot. Istoto i na mojot lap top beshe i cel den se nervirav i navecer mi tekna deka imam staveno DVD vo lap topot i si raboti fenomenalno :D
Нема ништо во цд ромот, имам пробано и со цд и без цд, и со виндоус 7 цд. Ништо не функционира

Кога го пуштам компјутерот ми дига температура 100/70 што е премногу предтоа со 40/20 ми идеше и кога од кога ќе се подигне виндоусот графичката има температура 80

Исто многу програми ми се пуштени во windows task manager и не знам кој да ги угасам од processes:unsure:

Порано си ги гасев ама сега имам заборавено како требаше да ги гасам за да не се појавуваат воопшто и при подигање на виндоус да не ми се палат програми како уторент, даемон тулс итн....
И ми кочи така троа кога ќе пуштам 2-3 таба што не беше порано проблем...

Помош малце, оти знам не е многу работа одма се средува ?

Кога го пуштам компјутерот ми дига температура 100/70 што е премногу предтоа со 40/20 ми идеше и кога од кога ќе се подигне виндоусот графичката има температура 80

Исто многу програми ми се пуштени во windows task manager и не знам кој да ги угасам од processes:unsure:

Порано си ги гасев ама сега имам заборавено како требаше да ги гасам за да не се појавуваат воопшто и при подигање на виндоус да не ми се палат програми како уторент, даемон тулс итн....
И ми кочи така троа кога ќе пуштам 2-3 таба што не беше порано проблем...

Помош малце, оти знам не е многу работа одма се средува ?

на run пиши msconfig и после иди на startup , тамо си ги исклучи програмите што ти се уклучуваат на старт..
Untitledasads.jpg

Имам проблеми со графичка на лаптоп.Станува збор за Lenovo G500, а графичката е Radeon HD 8750.Ги инсталирав официјалните драјвери од страницата на Lenovo но графичката ми покажува Windows has stopped this device because it has reported problems (Code 43).Побарав решенија на гугл но уште го има истиот проблем.

Не знаев каде е прикладно да прашам па ајде тука. Кога гледам филм на телевизор преку усб со македонски превод преводот ми го покажува како хиероглифи... Дали може да се среди тоа и како? Фала.

Не знаев каде е прикладно да прашам па ајде тука. Кога гледам филм на телевизор преку усб со македонски превод преводот ми го покажува како хиероглифи... Дали може да се среди тоа и како? Фала.

Vlezi vo setinzite na televizorot vo delot sto e namenet za prevodot i izmeni tamu sto pisuva od default ili latin zavisi sto pisuva na cyrilic i stisni ok....isto i posle ako sakas pak na latinica da go vratis od cyrilic ke go stavis na latin :)

Sent from my ZTE Blade III Pro using Tapatalk 2

Не знаев кај да пишам па ај тука. На едно УСБ има фајлови кој не можат да се избришат. Го форматирам ама пак исто. Знам дека имаше едно програмче. Да ми поможи некој ? :notworthy:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom