Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
земав една HD 4870 vapor-x 2gb ddr5. Ама ми прави температура 62-70 С. Во ред е ова или нешто не е у реду. Затоплува највише кај рам меморијата, кулерот си е ок, ама кај тие ладилници за рамот тамо грее. Пипкав со прст :) хехехе...
Да не знае некој дали е во ред 60-70 степана или многу е хот?

земав една HD 4870 vapor-x 2gb ddr5. Ама ми прави температура 62-70 С. Во ред е ова или нешто не е у реду. Затоплува највише кај рам меморијата, кулерот си е ок, ама кај тие ладилници за рамот тамо грее. Пипкав со прст :) хехехе...
Да не знае некој дали е во ред 60-70 степана или многу е хот?

Греат доста тие графички, не е страшно до 90-95 степени, ама и оваа температура ако ти е на Idle е доста височка, ќе ти ги загрева и другите компоненти. :)

Дечки ај ако може некој помош да ми каже до што е проблемот на лаптопов кулеров работи нон стоп , температура крева многу , и во таск менаџер cpu usage оди над 50 нормална работа некогаш и над 90 .

Абе момци едно прашање... Си купив лап топ али без оперативен систем и без цд за инсталација на драјвери али инсталирав win 8 1. Зошто ми е увртено во глава дека не треба драјвери туку сами си се средуваат?

Дечки ај ако може некој помош да ми каже до што е проблемот на лаптопов кулеров работи нон стоп , температура крева многу , и во таск менаџер cpu usage оди над 50 нормална работа некогаш и над 90 .

Види кој процес ти го оптеретува процесорот, можно е и вируси да имаш закачено. Скенирај за секој случај со Norton, Malwarebytes и Hitman Pro, после тоа исчисти кеш и регистри со CCleaner.
А може и да ти се затнати вентилаторите од прашина ако не ти е чистен одамна.

Види кој процес ти го оптеретува процесорот, можно е и вируси да имаш закачено. Скенирај за секој случај со Norton, Malwarebytes и Hitman Pro, после тоа исчисти кеш и регистри со CCleaner.
А може и да ти се затнати вентилаторите од прашина ако не ти е чистен одамна.
Све е исчистен , со нова паста на процесорот и на графичката , ама има еден процес кој вистина го оптеретува над 18% ама не знам што процес е ова .
1231.png
--- надополнето: 29 ноември 2013 во 18:08 ---
Eдит . го исклучив тој процес скрос и сега си е нормално .

Све е исчистен , со нова паста на процесорот и на графичката , ама има еден процес кој вистина го оптеретува над 18% ама не знам што процес е ова .
Прегледај го приврзокот 78146
--- надополнето: 29 ноември 2013 во 18:08 ---
Eдит . го исклучив тој процес скрос и сега си е нормално .
Intel Rapid Storage како што е напишано во последниот пост од линкот на @olikomerc се става само ако во BIOS SATAta ти е сетирана како RAID или AHCI што сумњам дека е така (и непробувај да го мењаш во Биос одкако си инсталирал ОС).
Инаку е драјвер за дискови кои работат во AHCI ili AIDmod, за во ИДЕ мод не треба да се инсталира.

Истурена течност врз тастатура на лаптоп. :(
А да биди уште поинтересно, млеко и тоа со многу шеќер. Тастатурава лепи у пичку матер. Одма ја извал брат ми батеријата ко истурил, го бришел и сето тоа ама од паника пак ја ставил батеријата и пробал да го уклучи, светкало копчето 3-4 сек ама не се пуштил лаптопов. Сега е свртен на страна се суши демек. Помош, или нова матична-демек ко пробал да го уклучи можно било да цркнала...

Истурена течност врз тастатура на лаптоп. :(
А да биди уште поинтересно, млеко и тоа со многу шеќер. Тастатурава лепи у пичку матер. Одма ја извал брат ми батеријата ко истурил, го бришел и сето тоа ама од паника пак ја ставил батеријата и пробал да го уклучи, светкало копчето 3-4 сек ама не се пуштил лаптопов. Сега е свртен на страна се суши демек. Помош, или нова матична-демек ко пробал да го уклучи можно било да цркнала...

90% од случаевите цркнува матичната и најдобро е да се земе нов лап топ. Како и да е пробај уште неколку пати да го уклучиш откако се исушил, и не ја враќај батеријата, туку само на струја од адаптер нека биде. Како крајно решение држи го power копчето пола минута(без батерија и без приклучок во струја) и потоа пробај пак да го уклучиш само со адаптер (без батерија).

90% од случаевите цркнува матичната и најдобро е да се земе нов лап топ. Како и да е пробај уште неколку пати да го уклучиш откако се исушил, и не ја враќај батеријата, туку само на струја од адаптер нека биде. Како крајно решение држи го power копчето пола минута(без батерија и без приклучок во струја) и потоа пробај пак да го уклучиш само со адаптер (без батерија).

Во понеделник на сервис во сет компјутери Скопје оти не ми даваат надеж во Прилеп. Пробав не се пушташе,то е.:place:

Иам ваков монитор и ваква графичка, некој да ми каже како да го извадам максимумот во квалитет на сликатa?

И колкава е реално разликата во квалитет на сликата меѓу VGA и DVI/HDMI ?

убаво ти вика, промашена инвестиција ќе ти е тоа
Ve poslusav, go zemav toj bez touch.
E sea imam edno prasanje ako znaete, momentalno ima linux, koga stiskam Fn + F11 (ili F12) glasot se namaluva/zgolemuva, okej si e toa, ama istoto koga go pravam za displejot ne reagira nisto, nitu posvetlo nitu potemno. Dali toa na linux funkcionira ili nekoj problem e?

p.s. Posleden bese i morav toj od izlog da go zemam. (n)

Го форматирав пред некој сат компјутеров му стаов ХР али немам звук сега пробав нешто шо гуглав али не се управат никако нешо драјвер дан требит да инсталирм или слично а и проблем иам со сликава ко ке отворам нешто еве на пример форумов ко го отворам цела слика се мешат и како линија се тргат една нагоре еве вака изгледат од шо можев да сликам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom