Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
убаво ти вика, промашена инвестиција ќе ти е тоаМислиш дека не вреди да се плати плус 2000 денари за тач екран?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
убаво ти вика, промашена инвестиција ќе ти е тоаМислиш дека не вреди да се плати плус 2000 денари за тач екран?![]()
земав една HD 4870 vapor-x 2gb ddr5. Ама ми прави температура 62-70 С. Во ред е ова или нешто не е у реду. Затоплува највише кај рам меморијата, кулерот си е ок, ама кај тие ладилници за рамот тамо грее. Пипкав со прстхехехе...
Да не знае некој дали е во ред 60-70 степана или многу е хот?
Дечки ај ако може некој помош да ми каже до што е проблемот на лаптопов кулеров работи нон стоп , температура крева многу , и во таск менаџер cpu usage оди над 50 нормална работа некогаш и над 90 .
Све е исчистен , со нова паста на процесорот и на графичката , ама има еден процес кој вистина го оптеретува над 18% ама не знам што процес е ова .Види кој процес ти го оптеретува процесорот, можно е и вируси да имаш закачено. Скенирај за секој случај со Norton, Malwarebytes и Hitman Pro, после тоа исчисти кеш и регистри со CCleaner.
А може и да ти се затнати вентилаторите од прашина ако не ти е чистен одамна.
Intel Rapid Storage ти е тој процес, ако немаш ссд може и да го исклучиш скроз, еве на кој начин https://communities.intel.com/thread/16881ама има еден процес кој вистина го оптеретува над 18% ама не знам што процес е ова .
Intel Rapid Storage како што е напишано во последниот пост од линкот на @olikomerc се става само ако во BIOS SATAta ти е сетирана како RAID или AHCI што сумњам дека е така (и непробувај да го мењаш во Биос одкако си инсталирал ОС).Све е исчистен , со нова паста на процесорот и на графичката , ама има еден процес кој вистина го оптеретува над 18% ама не знам што процес е ова .
Прегледај го приврзокот 78146
--- надополнето: 29 ноември 2013 во 18:08 ---
Eдит . го исклучив тој процес скрос и сега си е нормално .
Истурена течност врз тастатура на лаптоп.
А да биди уште поинтересно, млеко и тоа со многу шеќер. Тастатурава лепи у пичку матер. Одма ја извал брат ми батеријата ко истурил, го бришел и сето тоа ама од паника пак ја ставил батеријата и пробал да го уклучи, светкало копчето 3-4 сек ама не се пуштил лаптопов. Сега е свртен на страна се суши демек. Помош, или нова матична-демек ко пробал да го уклучи можно било да цркнала...
90% од случаевите цркнува матичната и најдобро е да се земе нов лап топ. Како и да е пробај уште неколку пати да го уклучиш откако се исушил, и не ја враќај батеријата, туку само на струја од адаптер нека биде. Како крајно решение држи го power копчето пола минута(без батерија и без приклучок во струја) и потоа пробај пак да го уклучиш само со адаптер (без батерија).
Ve poslusav, go zemav toj bez touch.убаво ти вика, промашена инвестиција ќе ти е тоа