Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
обратно да не е оваа да ги мачка на леп и двете у дует речи не кажи сепак е сингл
исто пари се сите 3 карти, 2 од нив нудат 25% повеке перформанси за истите пари, кој е подобар банг фор бак?

исто пари се сите 3 карти, 2 од нив нудат 25% повеке перформанси за истите пари, кој е подобар банг фор бак?

титанот е најскапа моментално на пазарот 1000 евра

не не, 1000 долари е исто колку е 690ка, а 7990 е 900 долари....

оваа 7990 прочитав дека ја стопирале изработката на картата

ама види титанот уште не ни оптимизиран добро со драјверите

оваа 7990 прочитав дека ја стопирале изработката на картата

ама види титанот уште не ни оптимизиран добро со драјверите
оооокеј како сингл гпу карта е моментално најдобра, само потенцирав дека за истите пари можеш и дуал гпу мадерфакерска карта да имаш со 20% повеке перформанс, иначе како најнова карта, пишав веке дека е најдобра

да не бидам досаден по 100 х да прашувам ,само да потврдам дали ова е конечната конфигурација ?! дали има некој коментар што да изменам ,додадам,не ми е важно дали 1000 или 2000 ова земи ... само да е околу 1000 евра периметарот ..... и частам пиво кога ќе го земам :D тоа обавезно .... :cuc:

CPU: i5 3570
MB: Gigabyte B75-D3V
RAM: 2x4GB DDR3 Kingston HyperX
GPU: Sapphire 7970
SSD: Samsung 840 Pro 128GB
HDD: WD Blue 1TB WD10EZEX
PSU: Gigabyte 620W RP
Case: Gigabyte GZ-G3 Plus Black
и некој режач 900-1000 ден.

58400 ден. се од Анхоч.

Петок, тринаесети???
Не беше петок, тринаесети, ама тука некаде. Првиот проблем го забележав во четврток. Откако приклучив нова Web камера на компјутерот, почнаа проблеми со USB-то (Apacer, 4GB). Папките ги отвораше, но документите во нив не можеше да ги отвори. Ја исклучив камерата (механички) од компјутерот и се беше во ред. Се помирив со фактот дека камерата мора да биде отстранета за да можам да работам на USB-то. Ја деинсталирав старата (расипана) камера и види чудо. Случајно или намерно, новата камера и USB-то работеа заедно. Но радоста била со краток век. Се приближува петок, а се приближува и тринаесети. Во петок доцна навечер не ми се спиеше па решив да ги дефрагментирам партициите. На крај го вклучив и USB-то да се дефрагментира. Некако предолго траеше дефрагментирањето. На крај добив некоја порака на која не и посветив внимание. Се сеќавам само на „RAW“. Отидов на спиење. Утредента (тринаесети) се обидов да го отворам USB-то, но ништо од бизнисот. Го нема на My Computer. Го извлеков и го вратив назад. Компјутерот го пронаоѓаше како нов хардвер, но не го препознаваше. Извршв системска обнова, но без успех. Компјутерот почна да го препознава, но не можеше да му пристапи. Се обидов преку Linux, но и таму не сакаше да го отвори. Го пробав и на друг компјутер, но залудно. Единствено забележав дека USB-то е на RAW датотечен систем, наместо на FAT32, како што треба да биде. Ајде некој нека каже дека петок и тринаесети не се баксузни, па макар биле само соседни денови...
Сега, после оваа кратка историја следуваат две прашања:
1) Како успеа Wondows-от да го смени датотечниот систем на USB-то? Можеби имал помош од некое црвче или вирус?
2) Можам ли на некој начин да ги спасам податоците што се наоѓаат на USB-то?
RAW.JPGcorrupted.JPG

да не бидам досаден по 100 х да прашувам ,само да потврдам дали ова е конечната конфигурација ?! дали има некој коментар што да изменам ,додадам,не ми е важно дали 1000 или 2000 ова земи ... само да е околу 1000 евра периметарот ..... и частам пиво кога ќе го земам :D тоа обавезно .... :cuc:

58400 ден. се од Анхоч.

Ете JimmyHoFFa нека каже што има ако треба нека додаде уште нешто по добро

58400 ден. се од Анхоч.
Додади само еден i7 по твоја желба (не К) или (К) верзија и не се замарај следните 3 односно 4 години

Додади само еден i7 по твоја желба (не К) или (К) верзија и не се замарај следните 3 односно 4 години
ехехехе бро ... и тоа ми е намерата .... не сакам да му правам надградба на секои 3/4 години ... го земам и нема чепкање 8 години најмалку ... секако у случај да цркне НЕ ДАЈ БОЖЕ МИЛИ !!!! :ROFLMAO:
на стариот ми цкрнаа две графички ,оваа ми е трета на стариот ... имав 7600 нвидиа,после исто нвидиа 8500 сеа ATI HD 6670 sapphire .... и си трае без проблем досега Досега 1 i pol година дена

ехехехе бро ... и тоа ми е намерата .... не сакам да му правам надградба на секои 3/4 години ... го земам и нема чепкање 8 години најмалку ... секако у случај да цркне НЕ ДАЈ БОЖЕ МИЛИ !!!! :ROFLMAO:

Абе сега види ти земи и две 7970 земи и Titan пак за едно 4-5 години секако ќе ти прави проблем за највисоки сетинзи ако искочи некоја ептен захтевна игрица (ко Крајзис што здрма во 2007)
Фукни и 2500 евра на компјутерот пак по 8 години ќе биде лоу енд и дали 150-200 евра ќе можеш да извадиш на него.
Конфигурацијата е одлична и супер ќе те служи наредниве години, само не очекувај да биде на исто ниво како и сега после 5 години, технологијата иде напред :)

на стариот ми цкрнаа две графички ,оваа ми е трета на стариот ... имав 7600 нвидиа,после исто нвидиа 8500 сеа ATI HD 6670 sapphire .... и си трае без проблем досега Досега 1 i pol година дена
да те поправам режач не зимај, нема да ти треба... Само земи некое кулер мастер модуларно напојување од 650+ вати, ми штрчи некако тоа гигабајтот не дека не чини, онака незнам што напојувања се а компјутерот ти влегува во high end pc така да мислам дека нема да зажалиш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom