Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа ми се поебала батеријава на лаптопов, што да му правам? Ми пишува долу кај иконата за батерија Consider replacing your battery.
Мора да ја менувам? Може ли со поебана батерија да тера, пошто и онака ми е цел ден на кабелче вклучен.

Епа сеа ке си продолжиш со кабелче вклучено да си го тераш батеријата сакаш фрли ја сакаш така користи ја се исто http://windows.microsoft.com/en-in/windows7/consider-replacing-your-battery

Изгледа ми се поебала батеријава на лаптопов, што да му правам? Ми пишува долу кај иконата за батерија Consider replacing your battery.
Мора да ја менувам? Може ли со поебана батерија да тера, пошто и онака ми е цел ден на кабелче вклучен.
Ке тера нема проблем, мојава од пред 6 месеци е у аут и све на струја го терам си нема гајле, само што не е баш мобилен компјутеров сеа ko desktop e :)

Решено одам со Нехус 7,но сеа ќе избацуваат 8 па ќе почекам некој месец ....

Ајде пукајте за компјутер, составете конфигурација,буџет 800 евра (може 1000 евра да туркам) ,преферирам ATI графичка,но отворен сум за подобри предлози ... :))))

За што ќе го користиш компјутерот?

За што ќе го користиш компјутерот?
буквално за се .... за играње,интернет,музика,филмови гледање .... сакам да имам навистина јак компјутер .... и да можам Battlefiled,CRYSIS да играм без проблеми на висок квалитет и компјутерот здравје боже без проблем да го терам 10 години ,да не морам да го надградувам :) .... буџет имам 800 евра ( еве нека бидат и 1000 евра не е проблем ) .... хехех имам имаш некој у мисла конфигурација брат пиши .... и препорачај од каде да земам Anhoch,AMC,SET kompjueti ?!

буквално за се .... за играње,интернет,музика,филмови гледање .... сакам да имам навистина јак компјутер .... и да можам Battlefiled,CRYSIS да играм без проблеми на висок квалитет и компјутерот здравје боже без проблем да го терам 10 години ,да не морам да го надградувам :) .... буџет имам 800 евра ( еве нека бидат и 1000 евра не е проблем ) .... хехех имам имаш некој у мисла конфигурација брат пиши .... и препорачај од каде да земам Anhoch,AMC,SET kompjueti ?!

Ок заборавив уште нешто да те прашам дали ќе оверклокуваш?

не нема шанси .. не сакам брат да ризикувам ... не сум некој стручнак ... само секојдневен нормален човек кој сака да има јака машина у биро и да пржи очи пред 22 инчен LCD монитор ..... :D

не нема шанси .. не сакам брат да ризикувам ... не сум некој стручнак ... само секојдневен нормален човек кој сака да има јака машина у биро и да пржи очи пред 22 инчен LCD монитор ..... :D

Ок тогаш :)

Еве:

CPU: i5 3570
MB: Gigabyte B75-D3V
RAM: 2x4GB DDR3 Kingston HyperX
GPU: Sapphire 7970
SSD: Samsung 840 Pro 128GB
HDD: WD Blue 1TB WD10EZEX
PSU: Gigabyte 620W RP
Case: Gigabyte GZ-G3 Plus Black
и некој режач 900-1000 ден.

58400 ден. се од Анхоч.

Само ќе почекаш малце пошто некои делови ги немаат на лагер.

Еве:

58400 ден. се од Анхоч.

што е подобро да земам ... SSD или HDD ..... HDD знам дека стара технологија ,но ова SSD го немам користено,препорачуваш да земам ова ?!

што е подобро да земам ... SSD или HDD ..... HDD знам дека стара технологија ,но ова SSD го немам користено,препорачуваш да земам ова ?!

И двете, HDD ќе ти служи за storage а на SSD-то ќе инсталираш OS и уште неколку програми/игри. Греота е на конфигурација од 1000 еура да нема SSD, а разликата во брзина е како ден и ноќ.
Инаку со конфигурацијава погоре ќе ги играш 99% од игрите на ултра со AA/AF до даска на 1080p.

И двете, HDD ќе ти служи за storage а на SSD-то ќе инсталираш OS и уште неколку програми/игри. Греота е на конфигурација од 1000 еура да нема SSD, а разликата во брзина е како ден и ноќ.
Инаку со конфигурацијава погоре ќе ги играш 99% од игрите на ултра со AA/AF до даска на 1080p.
и конечно !!!! ова е мојот комјутер .. имаш од мене едно пиво .... ако фрлам 1000 евра барем ќе ги потрошам на нешто вредно и јако ... фала многу брат :D

и конечно !!!! ова е мојот комјутер .. имаш од мене едно пиво .... ако фрлам 1000 евра барем ќе ги потрошам на нешто вредно и јако ... фала многу брат :D

Би изменил нешто само

Еве:

58400 ден. се од Анхоч.

Би имзменил нешто на конфигурацијава
CPU: i5 3570K или i7 3770k
Ram 2x8
другото е тоа

Би изменил нешто само

Би имзменил нешто на конфигурацијава
CPU: i5 3570K или i7 3770k
Ram 2x8
другото е тоа

Рече дека нема да оверклокува, затоа вака направив :)
А и рам 16GB не му треба за гејминг, нема да се бави со Фотошоп/Афтер и сл. како што разбрав јас.

Рече дека нема да оверклокува, затоа вака направив :)
А и рам 16GB не му треба за гејминг, нема да се бави со Фотошоп/Афтер и сл. како што разбрав јас.

Ако сака да има гејмерски компјутер во наредните 5-6 години со менување на графичка на секој 3 години тогаш доста ке му бидат 16 гб рам

Ако сака да има гејмерски компјутер во наредните 5-6 години со менување на графичка на секој 3 години тогаш доста ке му бидат 16 гб рам

не бе комјутерот ќе го користам само за нормална употреба , бро .... интернет,играње,филмови,музика слушање ... тие работи .... можеби и ќе го користам компјутерот за работа бидејќи планирам да се запишам на Машински Факултет,така што можеби и ќе има работа ......
но доволно ли ќе ми биде i5 ?! би можело ли да ставам i7 ,бидејќи нели е најнова технологија и најако е колку што знам ?!
--- надополнето: 12 јули 2013 во 12:54 ---
не бе комјутерот ќе го користам само за нормална употреба , бро .... интернет,играње,филмови,музика слушање ... тие работи .... можеби и ќе го користам компјутерот за работа бидејќи планирам да се запишам на Машински Факултет,така што можеби и ќе има работа ......
но доволно ли ќе ми биде i5 ?! би можело ли да ставам i7 ,бидејќи нели е најнова технологија и најако е колку што знам ?!

за пари не ми е проблем ... сеа се вратив од работа на брод и имам собрано пари ......

Ако не ти е проблем уште + 4000 ден. земи i7 3770. i5 3570 и i7 3770 се иста архитектура исто све, само што i7 има 2MB повеќе кеш и Hyperthreading (4 физички јадра, 8 виртуелни, т.е. секое јадро се дели на две "threads") така да разлика ќе осетиш само ако работиш со многу захтевни програми што бараат што е можно повеќе јадра, рендерирање и сл.
А за рамот лесно се додава, ако му притреба за некоја година ќе стави уште две плочки од по 4GB.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom