ДаAбе од Штип ли си, сеа гледам???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ДаAбе од Штип ли си, сеа гледам???
дечки иам проблем со мониторот ...
Не секогаш ... ама у последни две недели ми покажуе проблем на мониторот "NO VIDEO INPUT"
да не знае некој што е проблемот ?
и решение доколку има .
Добро сега немојте да ми замерите ако мислењево го напишав во погрешна тема дека не стојам добро со хардверски-софтверски шитови...
Еве го мојот проблем... Значи имам компјутер земен 2007 година, и со тек на времето сум менувал делови како се расипувале. Е сега од пред еден месец почна да ме заебава гадно компјутеров, по саат време работење мониторот целосно се укочува и не сака да мрдне освен стрелкичката. Си реков до Виндосот е па неколку пати го преинсталирав,ама пак се појавуваа истите проблеми. И видов-невидов решив да го однесам на мајстор, тој ми кажа дека матичната е проблемот, и ја смени. Му наплатив 2700 за матичната (во цената е платено и за рака, знаете што ми го "средил" компјутерот). И добар беше еве месеципол, кога пред неколку денови пак почна да ми се кочи екранот.
Сакам да ми кажете вие кои сте поупатени во компјутерската технологија до што може да е проблемот, јас како и да е пак ќе го однесам на мајстор, имам гаранција за матичната, ама сакам прво вашето мислење да го прочитам.
Ви благодарам однапред![]()
Мене така ми е фабрички уште од кога го купив. Ако не работи извади го и стави го, ќе проработи. Најверојатно е нешто во биосот. Да не ти прави апдејт автоматси на биос?Лапотопот нормално си функционира али има некој проблем кој се појави пред некој ден,го користам тачпадот си функционира но кога ке ставам маус преку усб не го чита т.е не функционира па мора да го рестартирам пц-то за да се управи и си работи маусот нормално. До што може да е?
Мене така ми е фабрички уште од кога го купив. Ако не работи извади го и стави го, ќе проработи. Најверојатно е нешто во биосот. Да не ти прави апдејт автоматси на биос?
нема начин да се клокне повеќе тој процесор од стандардниот турбо буст 3.9Гхц однсоно може да стигне до 4Гхц со подигнување на бцлк до максимални 103.0.Ајде вака минатиот вторник составував компјутер се што имаше на лагер го земав е сега сакав да земам процесор i5 3570k го немаше на лагер па мораше да чекам неколку дена не ми се чекаше па го земав i5 3570 без k дали сум се заебал или неја обично не сакам да клокувам многу сакам така како што фабриката го направила.
Mислам дека има начин и овој 3570 да се клокне ама сега за сега не
нема начин да се клокне повеќе тој процесор од стандардниот турбо буст 3.9Гхц однсоно може да стигне до 4Гхц со подигнување на бцлк до максимални 103.0.
Сепак си требал да го почекаш 3570К ќе си добиел + 20% перформанси или 4.3/4.4Гхц за разликата во цена што ќе си ја плател од нон К до К верзија
Клокање на тој процесор е многу лесно, трае 5 мин и после нема што да се чепка повеќе...Бев во сите продавници нигде го немаше на лагер и мораше овој да го земам у план ми беше К ама го немаше секако ако го земев К немаше да го клокам бар 2-3 години а може и ни толку ке останеше исто како овој без К не практикувам многу клокање на процесори а и немам толку време да си играм со нив ама тоа е мислам дека има начин да се клокне овој без К ама не сум пак сигурен