Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем со хард-дискот (2 се)
Вчера го отворив компјутерот да го зачистам и да му стаам нов кулер, све добро беше кулерот си вртеше, али коа го пуштив ми го дае ова
reboot and select proper boot device
(Предходно си работеа топ а и релативно нови се)
2та хард диска воопшто нејќат да почнат да вртат т.е да работат
Во биос не ги чита Not detected ми дава..
Ги сменив сите кабли нејќе да чуе..
Читам можно да се прегорени зелените плочки PCB..
Па да ве прашам има некое чаре да си ги вратам документите или да се опростам со нив?

Не ми помогна:( нешто друго?
Можеби чаре ќе е преинсталација и исклучување на automatic updates од security center. За да не симнува обнови и да не препознава дека не ти е лиценциран. Изгледа им најдоа финта и на такви програми да ги откријат/блокираат, гледам често пријатели ми се јавуваат дека вин7 им јавува дека не е регистриран, а истиот одамна го имам кракнато со removewat. Или е до аutomatic updates или толку трае кракот.

Имам проблем со хард-дискот (2 се)
Вчера го отворив компјутерот да го зачистам и да му стаам нов кулер, све добро беше кулерот си вртеше, али коа го пуштив ми го дае ова
reboot and select proper boot device
(Предходно си работеа топ а и релативно нови се)
2та хард диска воопшто нејќат да почнат да вртат т.е да работат
Во биос не ги чита Not detected ми дава..
Ги сменив сите кабли нејќе да чуе..
Читам можно да се прегорени зелените плочки PCB..
Па да ве прашам има некое чаре да си ги вратам документите или да се опростам со нив?
Види прво на друг компјутер дали ќе ги чита дисковите.
Едно прашање, кога си вадел кулер и чистел дали си го исклучил компјутерот од напојување (од струја)

Види прво на друг компјутер дали ќе ги чита дисковите.
Едно прашање, кога си вадел кулер и чистел дали си го исклучил компјутерот од напојување (од струја)

Го пробав на друг компјутер исто не го чита
Кога го чистев исклучен беше али кога го пуштив после тоа неколку пати падна напонот на струјата (маме им ебам на овие од ЕВН), а и денеска немаше струја едно пола саат..

Го пробав на друг компјутер исто не го чита
Кога го чистев исклучен беше али кога го пуштив после тоа неколку пати падна напонот на струјата (маме им ебам на овие од ЕВН), а и денеска немаше струја едно пола саат..
ако имаш ептен важни податоци пробај по сервиси да најдеш електроника (плочка) за дискот (мора да е ист модел) и смени ја

ако имаш ептен важни податоци пробај по сервиси да најдеш електроника (плочка) за дискот (мора да е ист модел) и смени ја

Да не знаеш колку пари отприлика кошта ?

Да не знаеш колку пари отприлика кошта ?
а бе ако имаш приател сервисер и за беспари ќе ти најде 9ако е здрава) инаку појма немам колку би коштала.

NF520-A2 Se Biostar
8500gt 512ddr2

до вчера работеше све нормално,сеа графичката нејке да работи, ја ставам на друг компјутер работи графичката
ставам друга графичка на Биостар си работи све нормално
Што може да биде проблемот сеа што нејке да ми работи 8500 на Биостарот?

NF520-A2 Se Biostar
8500gt 512ddr2

до вчера работеше све нормално,сеа графичката нејке да работи, ја ставам на друг компјутер работи графичката
ставам друга графичка на Биостар си работи све нормално
Што може да биде проблемот сеа што нејке да ми работи 8500 на Биостарот?
пробај на друг слот стави ја

Земав УСБ 512 ГБ 2.0 па ми се деси еден проблем...фајловите шо ги ставам во усб-то после 10 гб не се гледаат а ги има во усб-то...значи само папките остануваат празни и на нив пишува 0 byte,а усб-то се полни...некакво решение има ли...

препорака за лап топ докај 18 000 максимум 20 000ден ?за нормално користење и да може да пуштам чат пат некоја игра ПЕС

Земав УСБ 512 ГБ 2.0 па ми се деси еден проблем...фајловите шо ги ставам во усб-то после 10 гб не се гледаат а ги има во усб-то...значи само папките остануваат празни и на нив пишува 0 byte,а усб-то се полни...некакво решение има ли...

Кажи прво колку го плати па да правеме маабет што си купил дали усб од 8гб или од 16гб ;)

Кажи прво колку го плати па да правеме маабет што си купил дали усб од 8гб или од 16гб ;)
112 $ ....
--- надополнето: 14 мај 2013 во 14:35 ---
112 $ ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom