Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
PC-то на стартување го поминува BIOS-от, стига до десктоп и за мн. кратко дава blue screen of death. Идеја до што може да е? Дале е плочата, хардот, рамот(ова не ми се верува ама ај) или пак нешто друго?:(

Sent from my LT22i

Земав УСБ 512 ГБ 2.0 па ми се деси еден проблем...фајловите шо ги ставам во усб-то после 10 гб не се гледаат а ги има во усб-то...значи само папките остануваат празни и на нив пишува 0 byte,а усб-то се полни...некакво решение има ли...
Да провериш да не е дискот со фајл систем FAT32, тој знае да прави проблеми со големи фајлови. Треба да е NTFS, или пак FAT табелата да е пореметена.
PC-то на стартување го поминува BIOS-от, стига до десктоп и за мн. кратко дава blue screen of death. Идеја до што може да е? Дале е плочата, хардот, рамот(ова не ми се верува ама ај) или пак нешто друго?:(
Или Windows-от.

Викаш да пробам repair да не ќе мрдне, м?

Sent from my LT22i
Не викам, ќе ме чуе комшиката па да не и се присака. :D
Рипеар во 1 од 10 случаи успева, и тоа и тоа едно што ќе успее, кознае што ке поправи, преинстал бапни му, што е сигурно, сигурно....

здраво сакам да купам инвертор од 12v-220v па ми треба помош колку вати ке биде доволно?
за lenovo адптерот input 110-240v 1.8A 50-60hz output 20v 0 3.25A
каде да купам и колку пари

Фала богу немам проблем, само прашање, чисто информативно.

Прееска ми откажа Wi-Fi-то од десктоп компјутерот и да користам интернет морав преку кабел. На сета среќа имам дома кабли и средив работа, ништо страшно. Додека поврзував ми текна нешто ама ми беше мака да пробувам па ако некој пробал нека каже.

Ете да речеме дома имам кабли ама кратки се сите и ниту еден не стига до компјутерот. Покрај каблите имам два (или три) сплитери. Е сеа, дали постои можност со поврзување на каблите преку сплитерите да се однесе конекцијата до компјутерот или после првиот сплитер завршува “продолжувањето“? :)

Ми дојде до рака УСБ стик TEAC DVB-T101 нема далинско но и тоа не е проблем работа е што нема драјвери. Се мрднав по интернет или немам среќа или не знам што но не најдов.
Би сакал да го користам за на лаптоп тв да се гледа.
Некој да ме упати како до драјвери?
--- надополнето: 16 мај 2013 во 08:52 ---

Ми дојде до рака УСБ стик TEAC DVB-T101 нема далинско но и тоа не е проблем работа е што нема драјвери. Се мрднав по интернет или немам среќа или не знам што но не најдов.
Би сакал да го користам за на лаптоп тв да се гледа.
Некој да ме упати како до драјвери?
Не знам дали ова ќе ти помогне, ама така вели производителот

W7 has windows media center. In it you find TV. That will run the teac stick. done it - works.
---- original answer (German)
Der DVBT-101 wurde ursprünglich für Windows Vista entwickelt und ist im Zusammenhang mit der Software TV-Jukebox 3.0 oder 3.1 nur unter diesem Betriebssystem lauffähig. Es gibt inzwischen die Version 3.5, diese allerdings ist nur für den Betrieb von DVBT High Definition Sticks ausgelegt und ist nicht mit unseren Installationscodes kompatibel. Bei Windows 7 ist standardmäßig das Windows Media Center vorinstalliert, dies verfügt über einen Punk "TV" über den der DVBT-101 problemlos betrieben werden kann.

W7 has windows media center. In it you find TV. That will run the teac stick. done it - works.
Der DVBT-101 wurde ursprünglich für Windows Vista entwickelt und ist im Zusammenhang mit der Software TV-Jukebox 3.0 oder 3.1 nur unter diesem Betriebssystem lauffähig. Es gibt inzwischen die Version 3.5, diese allerdings ist nur für den Betrieb von DVBT High Definition Sticks ausgelegt und ist nicht mit unseren Installationscodes kompatibel. Bei Windows 7 ist standardmäßig das Windows Media Center vorinstalliert, dies verfügt über einen Punk "TV" über den der DVBT-101 problemlos betrieben werden kann.

Искрено ништо не ми помогна но благодарам и за тоа и ќе чекам на нешто поконкретно
Инаку со вин медиа центар не го препознава и нема ништо од тв,значи треба драјвери па потоа да се види нешто или да се инсталираат драјвери за DVB-T па потоа проба.
Но каде да ги најдам?
--- надополнето: 17 мај 2013 во 09:39 ---

Искрено ништо не ми помогна но благодарам и за тоа и ќе чекам на нешто поконкретно
Инаку со вин медиа центар не го препознава и нема ништо од тв,значи треба драјвери па потоа да се види нешто или да се инсталираат драјвери за DVB-T па потоа проба.
Но каде да ги најдам?

Но каде да ги најдам?
Што нема, ни царот не јаде. јбг тоа е друже. Дури ни кај Teac го нема. Гуглај поише по форуми некој со слично искуство.

Но каде да ги најдам?
--- надополнето: 17 мај 2013 во 09:46 ---
ИЗВИНЕТЕ ПО НЕКОЈКУ ПАТИ СЕ ПОЈАВУВА ИСТ ТЕКС НО ТОА Е МАК. ИНТЕРНЕТ

Ај пробај преку hardware ID да не најдеш некој драјвер, може ќе имаш повеќе среќа - десен клик на my computer - properties - device manager - најди го уредот за кој ти треба драјвер ( треба да е со прашалник ) - десен клик - properties - details - hardware ids - копирај ја содржината и постирај ја овде/барај на google.

Пред да го праеш ова - поврзи го уредот за да ти го прикаже во device manager .

Се надевам дека прашањево го поставувам во вистинската тема, ако не слободно преместете го.
Купив пред некој ден вифи рутер и нешто нејќеше да се инсталира и наредниот ден нејќеше да ми работи тастатурата (најверојатно е нешто до драјверите зошто пробав со друга тастатура и пак ништо...). Е сеа проблемот мене ми е што имам акаунт напраено на компјутерот и неможам да си го напишам пасвордот. Дали може некако да влезам на акунтот без да се користи тастатурата,ако неможе дали единствено решение е да го реинсталирам виндоусот, и ако тоа е решението дали може некако да префрлам важни податоци што имам на компјутерот на екстерен хард диск па реинсталирањето на виндоусот сам да го направам ?

Се надевам дека прашањево го поставувам во вистинската тема, ако не слободно преместете го.
Купив пред некој ден вифи рутер и нешто нејќеше да се инсталира и наредниот ден нејќеше да ми работи тастатурата (најверојатно е нешто до драјверите зошто пробав со друга тастатура и пак ништо...). Е сеа проблемот мене ми е што имам акаунт напраено на компјутерот и неможам да си го напишам пасвордот. Дали може некако да влезам на акунтот без да се користи тастатурата,ако неможе дали единствено решение е да го реинсталирам виндоусот, и ако тоа е решението дали може некако да префрлам важни податоци што имам на компјутерот на екстерен хард диск па реинсталирањето на виндоусот сам да го направам ?
А да почнете да правите разлика што е хардвер а што софтвер па темите да ги пишувате во соодветна?
1. Со кој цацко ќе внесеш пасворд ако не со тастатура :D. Да кажеше дали тастатурата (и првата и втората) се USB (она правоаголнесто џекче) или PS2 (она округлото) [ако не знаеш кoe e кoe].
2. Не е решение да се преинсталира виндоус. Ќе си најдеш, (старата или ќе позајмиш тастатура со PS2). Внимавај дали пасвордот си го пишал со кирилица или латиница.
3. Имаш програми за бришење на пасворд (гуглај малце) или во Hiren's Boot CD го има. Тука клик
4. Со истиот Hiren's Boot CD, во Мини XP можеш да подигнеш и да копираш од кај сакаш во што сакаш. Ако сево ова ти звучи како шпанско село, ќе му препуштиш на поискусен. Може ќе те кошта некое стотче или ракиичка и салата (или можда и двете). Јбг и ние компјутерџиите мора да живееме од нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom