Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дали може некој да ми каже оваа матична што процесор може да подржи ,максимално рам ? .. и др..

Ако некој може да ми каже дали на било кој начин, освен со PCMCIA слот, можам да приклучам екстерна графичка на лаптопов (Sony Vaio E Series), зошо имам чкарт графичка(intel hd graphics 3000) а супер конфигурација. Заради неа неможам да ги играм поновиве игри што бараат Nvidia или AMD графички.
Чисто информативно имам Intel Core i5-2450M 3.10 GHz Turbo Boost, 4GB RAM итн..
assassinscreedrevelation.png

Имам HP ProBook 4730s и во последно време ладењево нон-стоп работи и се слуша.
На почетокот само ќе дувнепе некојс екунда и после не се осеќаше, но последниве недела-две од само стартување на компјутерот работи, и тоа не играм или нешто, туку при сурфање и сл. Симнав Core Temp и ми покажува температури 60 и кусур степени. Која е нормална температура и можно ли е да е од висур или нешто слично?
Планирам и да си купам кулер деновиве, веројатно ќе помогне и тоа.

MSI е матичната ама треба точна серија, точна бројка. Барај со поголеми букви е напишана некаде под АГП слотот, околу процесорот...Види поголеми букви/бројки кај има и пиши ги. :)

Колку чини флет кабелот за МСИ У100? Многу ми трепка екранот и кога го поместам покажува црн екран па затоа мислам дека е кабелот.

Компјутеров ми нема звук, не е до звучниците а и драјверите си се на место. Што може да е проблемот?

Дали има и каде може да се купи кабел за поврзување на принтер HP Laser-jet 1100 со USB приклучок за да можам на лаптоп да го поврзам, нз дали добро објаснив :) чекам одговор информатичари :)

Дали има и каде може да се купи кабел за поврзување на принтер HP Laser-jet 1100 со USB приклучок за да можам на лаптоп да го поврзам, нз дали добро објаснив :) чекам одговор информатичари :)

Мислам дека ти треба ова http://www.printerhacks.com/how-to-connect-a-parallel-hp-printer-to-a-usb-only-computer/

MSI е матичната ама треба точна серија, точна бројка. Барај со поголеми букви е напишана некаде под АГП слотот, околу процесорот...Види поголеми букви/бројки кај има и пиши ги. :)
MSI MS-6712

CPU
Supports Socket A (Socket-462) for AMD®
Athlon™/Athlon™ XP /Duron™
processors
h Supports up to 2800+
or higher speed

Main Memory
Supports six memory banks using three 184-pin DDR DIMMs
Supports up to 3GB PC1600/2100/2700/3200* DDR SDRAMs

Kajgana Shop

Back