Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
Дали може некој да ми каже оваа матична што процесор може да подржи ,максимално рам ? .. и др..

Член од
4 јануари 2010
Мислења
179
Поени од реакции
18
Ако некој може да ми каже дали на било кој начин, освен со PCMCIA слот, можам да приклучам екстерна графичка на лаптопов (Sony Vaio E Series), зошо имам чкарт графичка(intel hd graphics 3000) а супер конфигурација. Заради неа неможам да ги играм поновиве игри што бараат Nvidia или AMD графички.
Чисто информативно имам Intel Core i5-2450M 3.10 GHz Turbo Boost, 4GB RAM итн..

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Имам HP ProBook 4730s и во последно време ладењево нон-стоп работи и се слуша.
На почетокот само ќе дувнепе некојс екунда и после не се осеќаше, но последниве недела-две од само стартување на компјутерот работи, и тоа не играм или нешто, туку при сурфање и сл. Симнав Core Temp и ми покажува температури 60 и кусур степени. Која е нормална температура и можно ли е да е од висур или нешто слично?
Планирам и да си купам кулер деновиве, веројатно ќе помогне и тоа.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
MSI е матичната ама треба точна серија, точна бројка. Барај со поголеми букви е напишана некаде под АГП слотот, околу процесорот...Види поголеми букви/бројки кај има и пиши ги. :)

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
Колку чини флет кабелот за МСИ У100? Многу ми трепка екранот и кога го поместам покажува црн екран па затоа мислам дека е кабелот.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Компјутеров ми нема звук, не е до звучниците а и драјверите си се на место. Што може да е проблемот?

Член од
10 август 2010
Мислења
323
Поени од реакции
138
Дали има и каде може да се купи кабел за поврзување на принтер HP Laser-jet 1100 со USB приклучок за да можам на лаптоп да го поврзам, нз дали добро објаснив :) чекам одговор информатичари :)

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Дали има и каде може да се купи кабел за поврзување на принтер HP Laser-jet 1100 со USB приклучок за да можам на лаптоп да го поврзам, нз дали добро објаснив :) чекам одговор информатичари :)
Мислам дека ти треба ова http://www.printerhacks.com/how-to-connect-a-parallel-hp-printer-to-a-usb-only-computer/

Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
MSI е матичната ама треба точна серија, точна бројка. Барај со поголеми букви е напишана некаде под АГП слотот, околу процесорот...Види поголеми букви/бројки кај има и пиши ги. :)
MSI MS-6712

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
CPU
Supports Socket A (Socket-462) for AMD®
Athlon™/Athlon™ XP /Duron™
processors
h Supports up to 2800+