Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Хехе ок, ласерски во боја најефтини има Самсунг и Канон за 140-150 евра, оригинален тонер за самсунгот е околу 70 евра, компатибилен околу 30 евра, а HP ласерски колор принтер има за околу 160-170 евра :)
Окс, а ме интересира колку ќе работи со компатибилен па ако бива така ич не се мислам, ми се смачи веќе од инкџет принтерите де ми се запушуваат игличките де тој нешто не штима... Сега испадна дека е до тоа што сум користела компатибилни кертриџи а оригиналните се околу 2500ден. Не знам дали вреди тој да си го чувам дома или да го фрлам. Ај те молам твое мислење

Окс, а ме интересира колку ќе работи со компатибилен па ако бива така ич не се мислам, ми се смачи веќе од инкџет принтерите де ми се запушуваат игличките де тој нешто не штима... Сега испадна дека е до тоа што сум користела компатибилни кертриџи а оригиналните се околу 2500ден. Не знам дали вреди тој да си го чувам дома или да го фрлам. Ај те молам твое мислење

Штознам, не сум имал некое големо искуство, ја лично имам HP 1020 досега едно 10 тонери сум сменил све компатибилни и супер работи, али и редовно го чистам одржавам итн.

Знае некој како да го решам?

Може да се јави од разни софтверски или хардверски проблеми.
За почеток исклучи автоматски рестарт и потоа сликај го и постирај го или пиши ја грешката што ти ја дава како на сликава долу што е заокружено, тоа дај го:

Uploaded with ImageShack.us

Помош со Sony Cyber-shot фотоапарат

Ми падна Sony-то на земја и сега не се уклучува..
Дали некој може да ми помогне и да ми каже од прилика што би бил проблемот и да ме упати некаде на поправка... Ми падна на аголот на пластиката од горната страна, која се скрши, а копчето за уклучување престана да функционира, а се штрака.. Не свети ни power диодата. :toe:
Каде да го носам на поправка (ако е можна)...

Моделот е Sony DSC-S930 SteadyShot..

Помош =/

Ако може некој да ми каже кои процесори од АМД се во конкуренција или на рамниште од и3 и и5 на Интел. Пошто имам еден амд дома и сум презадоволен за разлика од интелот (шо немора ништо да значи), и во скоро време ќе треба да купувам лап топ, да знам на шо да гледам. И кои се подобри според вас?

Ако може некој да ми каже кои процесори од АМД се во конкуренција или на рамниште од и3 и и5 на Интел. Пошто имам еден амд дома и сум презадоволен за разлика од интелот (шо немора ништо да значи), и во скоро време ќе треба да купувам лап топ, да знам на шо да гледам. И кои се подобри според вас?
Јас иако сум АМД фан =) за ЛАПТОП не ти препорачувам АМД, јас иам лаптоп со AMD Athlon 64 x2 и грее ко рерна, за разлика од овие шо имаат со интел Core2Duo, ама ако не ти е за лаптоп ондак зимај AMD и фучи.. А конкретно за твоето прашање нека ти одговори некој поупатен, пошо у последно време сум заостанал со технологијава =)

Dali e mozno HDD so 1800 Bad Sectors da se popravi?:Znam so koj software itn..no prasuvam dali ke ima uspeh? da ne gubam vreme za cabe:/
Ako ne se poprava dajde nekoja preporaka za HDD 500 GB do 4000 den.
Blagodaram odnapred.

Inaku dali ova e ok ? HDD 500GB WesternDigital 7200rpm 16MB Cache SATA-II WD5000AAKS

ne se razbiram mnogu od hardware taka da gledam spored cenite ova e nesto vo sredina :D

За лаптопи АМД нема баш сјајна понуда, за десктопи друг е мубаетот. Земи си i3 ако купуваш лаптоп.

Dali e mozno HDD so 1800 Bad Sectors da se popravi?:Znam so koj software itn..no prasuvam dali ke ima uspeh? da ne gubam vreme za cabe:/
Ako ne se poprava dajde nekoja preporaka za HDD 500 GB do 4000 den.
Blagodaram odnapred.

Inaku dali ova e ok ? HDD 500GB WesternDigital 7200rpm 16MB Cache SATA-II WD5000AAKS

ne se razbiram mnogu od hardware taka da gledam spored cenite ova e nesto vo sredina :D

Штом има бед сектори батали го. Извади си ги значајните податоци и канта. Инаку за 4000ки имаш хард дискови од 1 терабајт, а не 500гб.

Штом има бед сектори батали го. Извади си ги значајните податоци и канта. Инаку за 4000ки имаш хард дискови од 1 терабајт, а не 500гб.
Па да моја грешка околу цената мислев дека се толку тие поквалитетните. Но 500гб ми се доволни и го купив тоа што спомнав претходно WD 500 gb за 30eвра. И сега ме интересира тие податоците од стариот хард диск како да ги префрлам? да ги приклучам двата на пц и копирам? Можеби звучи глупаво прашањето но сакам да знам да не го оштетам новиот HDD дека стариот има bad sectors.
Благорадам.

Па да моја грешка околу цената мислев дека се толку тие поквалитетните. Но 500гб ми се доволни и го купив тоа што спомнав претходно WD 500 gb за 30eвра. И сега ме интересира тие податоците од стариот хард диск како да ги префрлам? да ги приклучам двата на пц и копирам? Можеби звучи глупаво прашањето но сакам да знам да не го оштетам новиот HDD дека стариот има bad sectors.
Благорадам.

На новиот инсталирај си на ново њиндоус, подели си го на партиции, и после копирај од стариот, а има шанси некои работи да не можеш да ги извадиш пошто има доста бед сектори...

На новиот инсталирај си на ново њиндоус, подели си го на партиции, и после копирај од стариот, а има шанси некои работи да не можеш да ги извадиш пошто има доста бед сектори...
Да да инсталирав ОС и поделив и сега за сега не прави проблем при префрлувањето на податоците.
Благодарам многу.

Имам проблеми со УСБ приклучокот. Секогаш кога че ставам нешто, без разлика дали е камера или ќе префрлам слики ими стапче, ми се рестартира компјутерот и така се едно по друго додека не го извадам тоа што го имам ставено. Од што може да е ова и како да го решам? ме нервира!!! :uvo::vozbud:

Имам проблеми со УСБ приклучокот. Секогаш кога че ставам нешто, без разлика дали е камера или ќе префрлам слики ими стапче, ми се рестартира компјутерот и така се едно по друго додека не го извадам тоа што го имам ставено. Од што може да е ова и како да го решам? ме нервира!!! :uvo::vozbud:

Тоа ти го прави на секој усб порт? За каков компјутер се работи(лаптоп/десктоп)? Какво напојување има ако е десктоп?

Да, на се што ќе ставам. Освен на блутот тоа стапчето што ми е за префрлање слики и др од мобилниот. Не е лаптоп компјутерот е десктоп. А кај можам да го видам напојувањето? :kesa::nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom