Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Па напрев вака ке шо е на сликава уште вчера ама џабе,не вртит мн перката,а порано бучеше мн,глата да ти ја дупнит сега пак ништо,пробав и со усб кабел но пак џабе исто си вртит.Чаре.

Па напрев вака ке шо е на сликава уште вчера ама џабе,не вртит мн перката,а порано бучеше мн,глата да ти ја дупнит сега пак ништо,пробав и со усб кабел но пак џабе исто си вртит.Чаре.

Епа прицврсти ја лоши и ќе ти бучи како порано :)

Ете ти лади, што ти треба повеќе? Купи си нов кулер...

AMa ne ladit mn,porana mn duvase,da ja doblizev do mene kosata mi se krevase:vozbud:,sega malku vrtit i plus dzabe da kupam dr kuler ko pak isto ke vrtit.jbg

AMa ne ladit mn,porana mn duvase,da ja doblizev do mene kosata mi se krevase:vozbud:,sega malku vrtit i plus dzabe da kupam dr kuler ko pak isto ke vrtit.jbg

Епа кога е поврзан на матична, сензорите му кажуваат кога, како и колку да врти, а вака врти зашто има струја до него, ама пак треба да е доволно.

А кога ќе си земеш нов кулер, ќе го поврзеш за матична и толку.

Ama coek nemat mesto takvo belo,zato ne mozam da go povrzam.

Ama coek nemat mesto takvo belo,zato ne mozam da go povrzam.

Па сликава што ја прати нели е од твојата матична?

PR-3010204F1.jpg

На сликава има, над процесорот, и убаво си пишува CPU_FAN

Не ме разбираш ,јас го приклучив кулерот од процесорот,само ти велам дали можит на некое др место од плочава да се приклучит кулер со такво ко за процесорот за да ми го ладит компјутеров појке,дека ми седат уште два кулери така.

Јас како што гледам, а можеби сум слеп нема уште еден излез за вентилатор.
ама можеш да го приклучиш со жички на molex т.е. на жолтата +12V и црната заземјување за да ти работи со максимум RPM или можеш на црвената да го приклучиш за да ти работи на помалце RPM т.е. помалце да бучи

А нов вентилатор 80мм е 150 денари.....

АКо мојт некој да ми најт биос за foxconn gf8500gt.so .bin da e.FALA.

Нема таков биос. Биоси за графичка сам треба да си правиш.

Е ај кажи ми ја програмата за да си напрам на старата гф8500гт,и да се зафркнит нека се зафркнит посекако прашина ми држит и плус не ги играт сите игри.

Може малце грешка да сум со прашањето ама ако знае некој нека помогне. Ми требат драјвери за графичка.

Notebook Asus K50IJ Series, WIN7.
Graphic: INTEL Int. GMA 4500M.

Доколку сака некој да помогне. : )

Metono1[mkd];3430160 напиша:
Може малце грешка да сум со прашањето ама ако знае некој нека помогне. Ми требат драјвери за графичка.

Notebook Asus K50IJ Series, WIN7.
Graphic: INTEL Int. GMA 4500M.

Доколку сака некој да помогне. : )
http://asus.com/product.aspx?P_ID=ZWrNVPXEbNNTjJZg
eве ти ја страната, ќе идеш под даунлоуд, ќе си наместиш за што оперативен систем ти треба и ќе си симнеш :)

http://asus.com/product.aspx?P_ID=ZWrNVPXEbNNTjJZg
eве ти ја страната, ќе идеш под даунлоуд, ќе си наместиш за што оперативен систем ти треба и ќе си симнеш :)

пер ја знам страната, ги разбирам. Само што проблемот е што има еден програм преку кој треба да далнодираш Akami Manager така нешто. Јас неможам да го инсталирам на Firefox и неможам да симнам. Па ако сака некој, ако е во можност да ми слегне некој драјвери па јас ќе ги инсталирам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom