Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
темава е за технологија-> хардвер...да прашам, клима уред ми треба, за мојата детска соба, 12тина квадрати, значи најслаб ми треба...ако зне некој цена,кило вати и у која продавница да ми пише:D

Oтиди во Беко, Техномаркет или Нептун, кажи им колкава соба имаш, и ќе ти кажат се што ти треба.

Колку ти е длабок џебот и за што ке го користиш PC-то? Тоа се 2 основни прашања на кои што треба да си/ни одговориш при купување на нов компјутер.

Колку ти се дава?

Значи компјутерот ми е за интернет и игри :) А јас не ги давам парите така да не е битно, од дома ке ми дадат, инаку нема некаде ценовник онлајн?

Значи компјутерот ми е за интернет и игри :) А јас не ги давам парите така да не е битно, од дома ке ми дадат, инаку нема некаде ценовник онлајн?

Како да не си од овој свет или ова време, чим прашуваш дали има ценовник онлајн. Ако НЕШТО, нема онлајн, тогаш незнам каде би го имало.

www.anhoch.com
www.riversoft.com.mk
www.set.com.mk
www.revolution.com.mk
www.fornet.com.mk
www.amc.com.mk (не е пепорачливо)

Чим ти е за игри, под 30 000 не поминуваш...

Иам проблеми некој.Понекогаш кога уклучувам игра почнуваат да се мешаат боите и по втор пат ми се појавува Blue screen of death се мислам дали да го однесам на сервирс оти се мислам дека е до графиичката.А има ли шанси да е до напојувањето.

Help pls! :)

Го извадив ДВД ромот и му го дадов на еден другар да се услужи, али се појави оваа грешка кај него кога го ставив.

Згора на тоа, кога си го вратив на мојот PC истава грешка се појави :nesvest: и сега не може да ми се пусти PC-to доколку ДВД ромот ми е поврзан (ако двд ромот не е поврзан се подига window-от). А се исто си го поврзав како што ми беше и пред тоа.

Пробав џамперот го вадев го ставав и на slave и на master и пак истата грешка. Нешто во биос да не е ? али и таму гледав немаше ништо за џепкање. :S
А

Help pls! :)

Го извадив ДВД ромот и му го дадов на еден другар да се услужи, али се појави оваа грешка кај него кога го ставив.

Згора на тоа, кога си го вратив на мојот PC истава грешка се појави :nesvest: и сега не може да ми се пусти PC-to доколку ДВД ромот ми е поврзан (ако двд ромот не е поврзан се подига window-от). А се исто си го поврзав како што ми беше и пред тоа.

Пробав џамперот го вадев го ставав и на slave и на master и пак истата грешка. Нешто во биос да не е ? али и таму гледав немаше ништо за џепкање. :S
А
Namesti si u bios proiritetot na HDD da bide kako prv i ke se sredi

Чим ти е за игри, а парите не ти се битни, ондак топ, имам супер конфигурација за тебе, само 180000 ке те чини! Евтино нели:pos2:

Одговори на едно од дадените две прашања. Жалам, сеуште неможам да ти помогнам.

Чим ти е за игри, а парите не ти се битни, ондак топ, имам супер конфигурација за тебе, само 180000 ке те чини! Евтино нели:pos2:

Одговори на едно од дадените две прашања. Жалам, сеуште неможам да ти помогнам.
Значи грешка ми е кажано, ми треба некој Home PC кој претежно ќе го користам за интернет.

Имам проблем. Ми се укопува сликата и после некое време мониторот сам се гаси а компјутерот и понатаму работи само екранот е црн. Го рестартирам, на почетокот се е во ред, после неколку минути пак екранот станува црн и се гаси. Шо може да е проблемот.. мониторот, графичка?? или нешто друго??

Напојување/Графичка/Рам едно од овие е.

Иам проблеми некој.Понекогаш кога уклучувам игра почнуваат да се мешаат боите и по втор пат ми се појавува Blue screen of death се мислам дали да го однесам на сервирс оти се мислам дека е до графиичката.А има ли шанси да е до напојувањето.
Помош.

Прашав и во друга тема но не добив одговор, значи дали Ова е правилен избор, значи ќе го користам претежно за интернет.

Прашав и во друга тема но не добив одговор, значи дали Ова е правилен избор, значи ќе го користам претежно за интернет.

Конфигурацијата ти е идеална во смисла нема некоја јака графичка и една магистрала на процесор но сепак мислам дека е скапа таа цена...

Sepak skapo, taa grafikata NX6600 im ostanala na zaliha pa sea aj ja butaat.. i processorot Celeron - sranje... Mozes da dodades uste nekoj denar i da zemes nesto mnogu posolidno od ova..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom