Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
незнам дали е за тука моето прашање ама имам еден проблем со сателитска антена Nokia нејното делинско се расипа и купив универзално ама немам кофови со него и неможам да ја укл антената де ако има некој кодови или слицно нека каже Universal Remote RM-101 се вика универзалното далинско

Па нели си го купил? Со него и кодови ти даваат.

Пробај вака: Седни пред антената и почни:

000
001
002
....
999

Едно од тие СИГУРНО ќе биде.

Вака работењето на компјутеров е во ред нема некои проблеми но во последно време ептен бучи. Кога ќе ја ставам раката врз него или некој друг предмет буката престанува, а кога ќе го тргнам предметот буката пак си продолжува. Ќе цркне нешто или...?

Вака работењето на компјутеров е во ред нема некои проблеми но во последно време ептен бучи. Кога ќе ја ставам раката врз него или некој друг предмет буката престанува, а кога ќе го тргнам предметот буката пак си продолжува. Ќе цркне нешто или...?
ако имаш ставено друг кулер под напојувањето,мислам дека е он него..оти јас имам 4 кулера и од него ми тресеше така едно време. :)
или пак да не не ти е заштрафен убаво капакот нешо.. др не знам шо да ти кажам,не би требало да цркне нешо.. :)

Imam edno prasanje ....

Desno dolu kaj satov mi izlaga edno zolto ikonce i mi pisuva deka imam korupirani fajlovi i mi pisuva deka treba da go uklucam chkdsk ..a ne znam kako da go uklucam .

ako znae nekoj neka pise ..

ODNAPRED FALA !!

Imam edno prasanje ....

Desno dolu kaj satov mi izlaga edno zolto ikonce i mi pisuva deka imam korupirani fajlovi i mi pisuva deka treba da go uklucam chkdsk ..a ne znam kako da go uklucam .

ako znae nekoj neka pise ..

ODNAPRED FALA !!

Десен клик на C: или D:, оди properties, оди во табот tools и таму имаш Check Disk или така нешто се викаше.

nema nisto od toa brat !

Абе на VISTA сум сеа, на ХР незнам точно како беше. Ама 100% е таму, у properties на C:

Идеш во некој таб, имаш таму да бираш defragment, backup и тоа што ти треба.

Luge pomagajte nemozam da napravam defragment ni na C ni na D, mi vika da go uklucam chkdsk a pojma nemam kako :back:

mi koci kompjuterov znaci u intervali nz sto da pravam dali e preizeden hd ili pa procesorot nemoze da nosi sve ama znaes onaka eve sea bas koa pisuvam mi koci prima komandi ama koci li koci kje pusti i pak koci nemozam da sfatam nekoe care?izbrisav mesto napraiv 15% sve sve e sea nz za virusi iam eden virus koa go palam pc mi se pali my doc u explorer varijanta i koga i da staam nesto usb ili takvo nesto mu snima eden folder data se vika.care mn mi e ptorebno zane li nekoj???

mi koci kompjuterov znaci u intervali nz sto da pravam dali e preizeden hd ili pa procesorot nemoze da nosi sve ama znaes onaka eve sea bas koa pisuvam mi koci prima komandi ama koci li koci kje pusti i pak koci nemozam da sfatam nekoe care?izbrisav mesto napraiv 15% sve sve e sea nz za virusi iam eden virus koa go palam pc mi se pali my doc u explorer varijanta i koga i da staam nesto usb ili takvo nesto mu snima eden folder data se vika.care mn mi e ptorebno zane li nekoj???

да не имаш некои процеси што го кочат пц то? провери тука за процесите ако не знаеш некој процес шо е.. :)
btw што конфигурација имаш?

abe znam proceslibrary....1.7ghz celeron:S:S:S

Чим имаш целерон, значи ти е стар компјутерот, значи отвори го куќиштето и остај го така. Некој кулер ти е сјебан и/или си имаш проблеми со ладење, многу ти грее компјутерот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom