Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Последнивe неколку дена, маусов почнува да ме зеза. Не е шкартоина, Logitech e. Сред работа ќе се укочи курсорот и нема да мрда повеќе, а и да без да се укочува, ми сецка многу при работа. Ова го оправам на стариот добар начин, исклучи - уклучи. Го вадам од УСБ приклучокот и пак го ставам.
Како да го поправам проблемов? Да сменам УСБ порт, да го ставам на друг или има друго решение?

Последнивe неколку дена, маусов почнува да ме зеза. Не е шкартоина, Logitech e. Сред работа ќе се укочи курсорот и нема да мрда повеќе, а и да без да се укочува, ми сецка многу при работа. Ова го оправам на стариот добар начин, исклучи - уклучи. Го вадам од УСБ приклучокот и пак го ставам.
Како да го поправам проблемов? Да сменам УСБ порт, да го ставам на друг или има друго решение?

А проба да смениш USB port?

Пробај, смени, види. Или купи си конвертер за од USB да можеш да го приклучиш во стандардниот влез за маусот, таму до тастатурата (тоа зеленото). Ова може да помогне.

lugee aj malce pomos kaj da najdam drajveri za zvucna karticka problemot e vo toa sto ne ni znam kakvi drajveri mi treba IMA RESENIE??

lugee aj malce pomos kaj da najdam drajveri za zvucna karticka problemot e vo toa sto ne ni znam kakvi drajveri mi treba IMA RESENIE??

Има бе, како нема :)
ја симнуваш програмава , правеш системски извештај и од коа ќе заврше ќе ти покаже каква ти е звучната, и си бараш драјвери...
ако неможеш, пиши тука и ќе ти најдеме , :salut:

Ај малце помош и за мене и за мојава звучна...
утрово го реинсталирав компјутерот, и сега кога ја инсталирам звучната ми го дава следново
562934pic 2.JPG

а во контролниот панел ми го дава следново
427677pic 1.JPG

покажува дека звучната не е конфигурирана, а како воопшто да го направам тоа кога ниеден драјвер не го прифаќа :uvo:
бај д веј, Корун ги инсталирав и твоите драјвери што си ги пишал погоре, ама и тие не биваат :nesum:

хелп ???

Ај малце помош и за мене и за мојава звучна...
утрово го реинсталирав компјутерот, и сега кога ја инсталирам звучната ми го дава следново
562934pic%202.JPG

а во контролниот панел ми го дава следново
427677pic%201.JPG

покажува дека звучната не е конфигурирана, а како воопшто да го направам тоа кога ниеден драјвер не го прифаќа :uvo:
бај д веј, Корун ги инсталирав и твоите драјвери што си ги пишал погоре, ама и тие не биваат :nesum:

хелп ???

Избриши ги драјверите прво од add/remove, па после пробај пак. Може не ти е звучната High Definition туку само обична. Пробај и со такви драјвери, што не се HD

Пак не бива, ги избришав ХД драјверите, инсталирав обични и не бива никако...
незнам што е работата, во биосот видов дека кај HD Controler е ставано enabled, а под него во Audio Controler е ставено High Definition on audio bas, додека втората опција е AC'97, и овде испробав комбинации и пак не бива.:nesum:
Има некое чаре, или пак ќе морам со формат да го средувам ?

problem

pozdrav do site pa da pocnam nesu bas nesto za komp no imam eden problem od device manager iscezna primary IDE ultra DMA channel kako da go vratam probav i so System Restore no nesaka p.l.

Пробај тоа што ти кажа кУрун ако пак ти е исто тогаш најверојатно си го прецвикала кабелот од маусот.

1. На еден другар компјутерот нешто го заебава најверојатно напојувањето, кога ќе притиснеш на копчето за уклучување на компјутерот на матичната плоча (ABIT) пишува F (Fail to boot) и после 10-15 минути сам си се подига се нормално. Дали е до напојувањето или па до нешто друго?

2. Имав 2 по 1 гига ддр2 рам од 800 мегахерци и во тоа на Виста бенчмакрерот во наводници ми покажуваше оцена 5.8, сменив за 2 по 2 гига ддр2 рам од 800 мегахерци али сега бенчмаркерот ми покажуваше 5.6 и сега сменив на 64 битна Виста и ми покажува 5.5. Нешто се багувал или нешто не е во ред?

Другарот со звучната мислам дека треба да проба со Audio High Definiton Patch или со Win XP SP3.

Ми треба помош. Сакам да го поврзам Пц то со тв то, ама го поврзувам ама не излегува на тв никаква слика. Дали треба да се подеси нешто графичката или како? И каде да подесам ако треба?

Фала:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom