Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дали и на кој начин може да се порача од ebay и слични сервиси за продуктот да стигне на мојата домашна адреса?
Колку што знам, нашите кредитни картички се блокирани? Дали тоа значи дека ако некој од Естонија плати, ќе може на моја адреса да стигне?[/quotе]

пеер,си ја утнал тема, али мислам дека може

Зошто е утната? Зборувам за набавка на хардвер.

Димса, доколку сајтот преку кој се врши набавка дозволува испорачување на адреса различна од таа на картицата (+ ако дозволува испорака до Македонија), тогаш може. Ако се работи за квалитетна компанија, само ќе им се јават на Естонците да ја потврдат нарачката. Taavi, или друга жртва? :)

Димса, доколку сајтот преку кој се врши набавка дозволува испорачување на адреса различна од таа на картицата (+ ако дозволува испорака до Македонија), тогаш може. Ако се работи за квалитетна компанија, само ќе им се јават на Естонците да ја потврдат нарачката. Taavi, или друга жртва? :)

http://cgi.ebay.com/RAZER-MANTIS-CO...NameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ShippingPayment

Taavi :) Он ќе плати преку PayPal, јас ќе му дадам пари преку wiretransfer. Сепак shipping-от е изгор скап.
А да... за колку време да очекувам да стигне до кај мене дома?

Ako moze nekoj da mi predloze nekoj dobar laptop, da ne e so mnogu visoka cena mislam nesto po ednostavno.Bez nekoj posebni dodatoci.Kade go i ma i dali davat na rati.Odnapred blagodarnost.

Можам ли на ати 9550 да можам да работам на компјутер, а да биде ставена на тв аут и да се гледа филм на пример таму?

LUGEE aj malce pomos na monitoros QUART mi se pojavi PLAVA tocka so e toa mrtov piksel ili kako i da se vika i dali ima moznost toa da se prosiri RESENIE!!!
inaci uste mi e pod garancija monitorot

Да ама гаранцијата не покрива 1 мртов пиксел...иначе тоа ти е тоа..QUART...пробај физички (со прст притисни на местото па можда ке се опраи, само немој мн. силно за да не го зае*еш уште поише) или со програм некој...ама не помнам како се викаше...Сефирот имаше објаснувано некаде...побарај малце и ке најдеш....

Можам ли на ати 9550 да можам да работам на компјутер, а да биде ставена на тв аут и да се гледа филм на пример таму?

Може, купи си кабел само, ако немаш.

Да ама гаранцијата не покрива 1 мртов пиксел...иначе тоа ти е тоа..QUART...пробај физички (со прст притисни на местото па можда ке се опраи, само немој мн. силно за да не го зае*еш уште поише) или со програм некој...ама не помнам како се викаше...Сефирот имаше објаснувано некаде...побарај малце и ке најдеш....

Уф бе не се сеќавам кај пишував. Земи со прст тапкај по пикселот нежн и прај му пали-гаси на мониторот, и јас имав така на мојот, па се одглави за 1 недела, дневно по 5-6 пати го тапшав.

a garancijata do kolku pokriva uste kolku li trebaat da mi se zaebat??

Па незнам брат провери си во гаранцијата.:salut:

a garancijata do kolku pokriva uste kolku li trebaat da mi se zaebat??

Обично на гаранцијата ти вика ако имаш НАД 4-5 мртви пиксели, ти го мењаат мониторот со друг.

Еве ти програмче, пробај со ова да го форсираш малку пикселот, али тешко дека ќе се опраи само со програмчево. Најубаво, додека работи програмов, благо стискај на местото на пикселот (пример со чепкалка за уши)

Може, купи си кабел само, ако немаш.
Чоек, иам кабел имам се, ама кога го приклучувам телевизорот на мониторот ми се појавува црна слика, а екранот оди на телевизорот. Сфаќаш?

Чоек, иам кабел имам се, ама кога го приклучувам телевизорот на мониторот ми се појавува црна слика, а екранот оди на телевизорот. Сфаќаш?

Иди во Properties на графичката, па у Advanced и таму намести си преку каков кабел го поврзуваш телевизорот, намести го форматот на PAL да биде, и за сликата како да се прикажува, одбери DUALVIEW. Би требало да се снајдеш...

Нема :( . Стара е графичката ... изгледа нема таква можност :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom