Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Pak istiot problem, HELP !!!
MInatiot pat pred 20-ina dena napraviv nesto sto me posovetuvavte
-go izvadiv procesorot i kulerot samo go vrativ nazad i odnovo pasta staviv i nisto drugo.
Koga ke go uklucev si rabotese CPU temo 23 stepeni na igri do kaj 55 i super si bese.
Posle dvaesetina dena pak isto, Kacuva temp i samiot se gasi. Kazete mi to da napravam, da stavamli podobar kluer ili plus uste eden kuler na kukisteto, stvarno neznam so da pravav
thanks decki

Штом проблемот пак се појави, значи дека CPU кулерот ти е шкарт и сам од себе се разлабавува. Купи си нов, поскап од 15 евра. И не заборавај коа ке го мењаш, старата паста што останала на процесорот УБАВО да ја избришеш со микрофибер крпа и шпиритус (96% алкохол)

би ти репорачал да ставиш уште 2-3 кулера внатре во компјутерот ако имас место а знам дека има, исто така смени кулерот на процесорот и земи си некој од кулермастер:helou:да ти препорачаат некој добар

Доволен ти е само 1 Case кулер, преку сила 2, од премногу кулери може да има и негативни резултати.

Доволен ти е само 1 Case кулер, преку сила 2, од премногу кулери може да има и негативни резултати.
па ја не кажав да стави 2-3 кулера на процесорот, онака пишав само за цел компјутер да го лади, јас имам 2 кулера додадено и немам некои проблеми

ne e vista ,xp e ,aman pomagajte i premestete me kaj treba ,crknat sum
cel den me polude , da ne e nesto vo bios?

Од штек бе. Па утре носи го кај шо си го купил

Вака сеа,иам ацер лап топ.На него има двдрв hl-dt-st dvdram gsa-t10n ata device,е сеа,се си беше ок,коа наеднаш престана да ми се појавува ромот у мај компјутер,значи ја нема ни иконата.Отидов у дивајс менаџер,и таму ми го дава со извичниче,му напраив анинстал,и си го најде се нормално,ама нејке да го инсталира драјверот.Нетов е пун со решенија за ова,али некако сумљиви ми се.Ме интересира дал на некој му се десило ова и како го решил.

Наредена е.Ако има некој сличен проблем еве решение http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;314060

sakam da go ugasam pc to (klasicno start turn off ) ama ne se gasi tuku se restartira
ve molam pomagajte nov e pc to (mb asus m2 amd 4200x2 itn.)

Moже да ти се појавува некој проблем БАШ ВО МОМЕНТОТ пред да се исклучи windows-от, и ради тој проблем, компјутерот АВТОМАТСКИ да ти се рестартира.

Еве ти решение:

Оди на properties на my computer па во табот [FONT=Arial, Arial, Helvetica]Advanced доле во Start Up and Recovery кликни на Settings и таму најди го и ОДШТИКЛИРАЈ го тоа Automatically Reastart

Би требало да ти се реши проблемот, или па пред да се исклучи РС да ти се појави BSOD (Blue Screen Of Death) и тогаш ќе знаеме најточно што ти се десило на РС :)
[/FONT]

А да не го гасиш преку turn-off копчето во Windows,него преку on-off на компјутерот директно?
Само стисни го еднаш,и ако и тогаш се рестартира,тогаш има некој хардверски или проблем со driver-и

па ја не кажав да стави 2-3 кулера на процесорот, онака пишав само за цел компјутер да го лади, јас имам 2 кулера додадено и немам некои проблеми

Како тоа мислиш да ставиш 2-3 кулери на процесорот?

Вака имам Лаптоп Асуs
amd 64-bit
1 gb ram
geforce 7300 go
hard disk 160 gb

може ли некој да ми каже колку ќе ме кошта да земам уште 1 gb рам и да стаам некоја помоќна графичка?(ако може де:helou:

за лаптоп,тешко да ти помогне некој,али можда,нз позз

Рамот ти е ефтин, највеќе 1500, а графичка со среќа да најдеш тука, можда по нарачка.

Маарко, убаво си пишав CASE кулери а не CPU

незнам дали мојов проблем е хардверски али ај.

седам на компјутер и симнував нешто, и АВАСТот најде тројанец, и за две секунди ми се појави BSOD, писуваше нешто BEGIN DUPMED OD PHISICAL MEMORY,и си викам да пробам со формат, (пазете сега), ставам обицен XP SP2,и си форматира се,кога доага да се уклуци на десктоп, пак BSOD,вика CHECK FOR NEWELY INSTALED HARDWARE,(а ја нишо ново не сум ставал),после земам XP SP2 ама со СКОРО СИТЕ ДРАЈВЕРИ, и форматиранјето си заврсува, си стартува виндовсот и ми работи компјутерот, ама сакам ја друг виндовс, се надевам го разбравте мојот проблем, па помагајте, позз (и го проверив рамот,графичката се е како што треба)

Ебан Windows. Најди си некој ептен ванила, немодифициран, проверен. На пример Windows XP Gold Reloaded Edition, или малце подмодифицран како XP Vista Ultimate.

Дали и на кој начин може да се порача од ebay и слични сервиси за продуктот да стигне на мојата домашна адреса?
Колку што знам, нашите кредитни картички се блокирани? Дали тоа значи дека ако некој од Естонија плати, ќе може на моја адреса да стигне?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom