Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да купам ТВ картица. Што ми препорачувате вие? Некоја ефтина, но поквалитетна.

aj be ve molam kazete itno mi e.

А да си тркнеше до некоја продавница за компјутери, и таму да ти кажат ? Треба да кажиш и колку е стар компјутерот, дали во целост е исправен... дали имаш уште некои делови под гаранција, итн....
Јас имам нешто слично на твојот ком... и според мое мислење... некаде околу 15000 кошта... ама штознам, ова е грубо кажано.... онака...

naum_spaseski напиша:
Сакам да купам ТВ картица. Што ми препорачувате вие? Некоја ефтина, но поквалитетна.
Јас ја имам оваа. Е сега, не знам колку е добра бидејќи не сум имал некоја друга па да можам да правам споредба, ама сепак мене ми се допаѓа како работи, слика, можност за (однапред закажано) снимање... супер е.

Princ напиша:
Јас ја имам оваа. Е сега, не знам колку е добра бидејќи не сум имал некоја друга па да можам да правам споредба, ама сепак мене ми се допаѓа како работи, слика, можност за (однапред закажано) снимање... супер е.
Оваа работи со кабелска телевизија? Гледав на страницата имаше и други картици, ама тие беа за сателитска телевизија, па да прашам дали би функционирала со кабелската. А и плус ефтина е. Ке размислам за оваа.

Нема кабелска телевизија овде за да можам со сигурност да ти кажам, ама програмот што оди со картицата дава можност да одлучиш за кои програми да скенира: CABLE TV, AIR TV или FM RADIO. Претпоставувам и верувам дека и кабелската работи.

Аха. Е па добро, ке ја имам во предвид.

naum_spaseski напиша:
Оваа работи со кабелска телевизија? Гледав на страницата имаше и други картици, ама тие беа за сателитска телевизија, па да прашам дали би функционирала со кабелската. А и плус ефтина е. Ке размислам за оваа.
Работи на кабловска 100% (тоа ти е исто како и антена), а квалитетот на сликата е просечен, сум видел и подобри ама се и поскапи

bad_boy напиша:
e vaka sega.Me interesira kolku odprilika mozam da go dadam kompjuterov:
Cpu intel pentium 4 2.2 GH
RAm 512 mb
hdd 40 gb
Graficka geforce 4
Dva cd roma:
cd-za obivni
i dvdrw-rezac za dvd
sose monitor PROVIEW
tastatura
zvucnici:D

Kompjuterov mi e dobar ama si sakam lap-top, paz mozda nekoja zamena.ajde sovtei pls.
ПА јас од 200-220е повеќе не би дал за конфигурацијава

krusha03 напиша:
CPU: Intel Core2Duo 1.8 2MB
MB: P5B/P965 (Broadwater) ICH8 Dual-ch 4x DDR2 800/ SATA 2 x 4 / RAID / PCI Express x 16
RAM: 1024 MB / DDR 2 ( 2x512MB )
HDD: 250GB / 7200 / SATA 2
VGA: EN7600GS/SILENT/HTD/256M PCI-E / DVI-Out / HDTV out / 400Mhz
LAN: Integrated Gigabit LAN;
Sound: Integrated / 6ch

Јас би ја земал оваа конфигурација, само наместо асус 7600ГС, би земал inno3d 7900GS, за 160е оваа картица ти нуди највеќе цена/перформанси сега за сега

Епа ај за убо за арно да е ... Си ја зедов оваа конфигурација и сум презадоволен немам зборови за компјутерот. Повеќе од очекувањата е .. Закон е неам коментар. Поздрав.

krusha03 напиша:
Работи на кабловска 100% (тоа ти е исто како и антена), а квалитетот на сликата е просечен, сум видел и подобри ама се и поскапи
А оваа? Ми ја препорачаа во една продавница за компјутери.
img

naum_spaseski напиша:

Assus se mnogu dobri, odlicen kavalitet na slika, skoro isto i kako na televizor Tv/fm plus i dalecinsko. Snima itn itn. Kratko kazano super e. Ne mi teknuva tocno kolku pari bese ama ne se poskapi od 30 eur.

Колку што гледам, пред недела дена драстично паднале цените на процесорите на Intel, посебно E6600 (сега е $232 во Америка, што е ептен малку за таков процесор). Дали нашиве ги корегираа нивните цени, и ако не, колку отприлика треба да чекаме?

edit: во Анхоч се 250 евра, во Риверсофт 350.. значи некој сменил, некој не :)

imam 145w napojuvanje na p4, znaci spored mene radi toa mi se ukocuva PCto, sto vikate vie?
i mozno li e da mi rikne neso dr radi napojuvanjeto?

BEZSTRASNIOT напиша:
imam 145w napojuvanje na p4, znaci spored mene radi toa mi se ukocuva PCto, sto vikate vie?
i mozno li e da mi rikne neso dr radi napojuvanjeto?
Најубаво ке ти биде да си купиш ново напојување зошто со тоа може да ти рике нешто.

IsusHristos напиша:
Најубаво ке ти биде да си купиш ново напојување зошто со тоа може да ти рике нешто.

abe i ja taka mislam ama...........................
ke bide koga-togas :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom