Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Многу веројатно дека ти е интегрирана звучната картичка на матичната, што значи дека не можеш да ја извадиш. Доколку приклучоците ти се како на сликата подолу, значи дека е вградена и не можеш да ја извадиш.

ASUS-P8P67-Motherboard-IO-Panel.jpg
Такви се, значит ќе морам да го носам на сервис..

Мојт некој да ми сликат кај се наоѓат звучната картица, ме интересират да видам дали е ко рамот или е посожена за ваѓање и редење пошо ме мрзит да го кревам цело куќиште за смена на звучната картица.

99% сум сигурен дека немаш посебна звучна картица :) туку дека ти е вградена на матичната, таа не се вади. А инаку (во случај да имаш) или ако купиш нова, се става лесно, ете „како рамот“ само на задниот дел од куќиштето, во PCI слот.

Дечки ако мозе мала помош имам проблем со лаптопот Dell Inspiron n5110 ми беше расипан HDD и го однесов Ск на сервис во центарот ми го заменија хддто и инсталирав оперативен систем windows7 но сега не ми работат копчињата на буквите G H и левото CTRL мозе некој да ми помогне и да ми објасни што е проблемот фала.

Пријатели имам проблем со звучната картичка т.е немам звук на PC-то. Звучната картичка ми е интегрирана (така ми кажаа). Е имам нова звучна картица али незнам како да ја наместам т.е не мошам да ја извадам постоечката. Дали постои можност сам да ја додадам новата или ке мора да го носам на некој сервис :)

Пријатели имам проблем со звучната картичка т.е немам звук на PC-то. Звучната картичка ми е интегрирана (така ми кажаа). Е имам нова звучна картица али незнам како да ја наместам т.е не мошам да ја извадам постоечката. Дали постои можност сам да ја додадам новата или ке мора да го носам на некој сервис :)

Може и на сервис не го погодиле драјверот за интегрираната звучна па затоа и не работи :) Сум имал некои проблематични звучни карти но има разни начини за да да се погоди драјверот, освен ако не е прегорена.
Е сега старата неможе да ја извадиш пошто е интегрирана на самата матична плоча, само треба да ја исклучиш преку BIOS.
А новата не е ништо комплицирано да ја наместиш, ако си отварал некогаш куќиште и ако ги препознаваш деловите внатре, треба само да ја ставиш полека во еден од долните PCI слотови и да ја заштрафиш со едно штрафче да не испадне од слотот. Потоа или виндоусот ќе ја препознае и автоматски ќе инсталира драјвери, или ќе треба да симнеш драјвер или па да го инсталираш од цд-то доколку го има.
Ако не ти е многу јасно, најдобро однеси го негде на сервис или кај што се разбира.

Имам една нејаснотија сега, лаптопот Тошиба, не знам шо му е поебано, дали батеријата или полначот. Моментално пише уште 68%, уклучен е пред 1 саат, а кај полначот сум приметил дека тоа кај шо се приклучува на тие трите боцки малку се мрда. Нешто совет?

Барам совет или некој со искуство за оние All in one компијутери. Се исплати ли да се земе ? Кој се негативности ако ги има ? Може ли да се најде солиден до 1000 евра?

Ако може некој да ми каже што може да е проблемот со батеријава што нејќе да се полни, пишува plugged in , not charging .. Иначе денеска ја заменив батеријата бидејќи старата беше готова :)

Имам Dell Inspiron N5010 .

Фала однапред ..

Може и на сервис не го погодиле драјверот за интегрираната звучна па затоа и не работи :) Сум имал некои проблематични звучни карти но има разни начини за да да се погоди драјверот, освен ако не е прегорена.
Е сега старата неможе да ја извадиш пошто е интегрирана на самата матична плоча, само треба да ја исклучиш преку BIOS.
А новата не е ништо комплицирано да ја наместиш, ако си отварал некогаш куќиште и ако ги препознаваш деловите внатре, треба само да ја ставиш полека во еден од долните PCI слотови и да ја заштрафиш со едно штрафче да не испадне од слотот. Потоа или виндоусот ќе ја препознае и автоматски ќе инсталира драјвери, или ќе треба да симнеш драјвер или па да го инсталираш од цд-то доколку го има.
Ако не ти е многу јасно, најдобро однеси го негде на сервис или кај што се разбира.

Фала ти многу пријателе

Барам совет или некој со искуство за оние All in one компијутери. Се исплати ли да се земе ? Кој се негативности ако ги има ? Може ли да се најде солиден до 1000 евра?

1. НЕ
2. Да
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 08:31 ---
Ако може некој да ми каже што може да е проблемот со батеријава што нејќе да се полни, пишува plugged in , not charging .. Иначе денеска ја заменив батеријата бидејќи старата беше готова :)

Имам Dell Inspiron N5010 .

Фала однапред ..

...

Полначот?

Зедов лаптоп пред некое време и ме интересира како оди ова со батеријава ?
Дали да ја оставам со уклучен полнач а таа е 100%, дали да ја ваѓам кога сакам да го користам со полнач ?
Ич не ми е јасно :oops:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom