Овие немаат што немаат а и во однос на опремата која ја нудат ретко да најдеш нешто испод 300 јурци.Kade potocno ima poskapi od 500 evra vo Mkd? Mozebi jas ne go postaviv ubavo prasanjevo prviot pat![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Овие немаат што немаат а и во однос на опремата која ја нудат ретко да најдеш нешто испод 300 јурци.Kade potocno ima poskapi od 500 evra vo Mkd? Mozebi jas ne go postaviv ubavo prasanjevo prviot pat![]()
Џифорс 8600гт со 2 ДВИ и тв излез, конектирав со ТВ преку ТВ излезот од графичката со пин во телевизорот и боите некако на зелено ми маваа.Ќе можеш да поврзеш со скарт ама сликата ќе ти е квалитетна колку што ти е сега СИТЕЛ(може малку поубава).
Што графичка имаш и како го поврзуваш РС со ТВ? За да не купуваш за џабе плеери, многу е полесно преку РС.
Џифорс 8600гт со 2 ДВИ и тв излез, конектирав со ТВ преку ТВ излезот од графичката со пин во телевизорот и боите некако на зелено ми маваа.
Јас би бил задоволен ако од мкв фајл со хд квалитет со оваа комбинација добијам двд квалитет на сликата.
Да не има некои адаптери од ДВИ на пин?
Благодарам...
90% хардот ти е пред умирање.
Пробај закачи му нови кабли (друг SATA кабел и друг кабел за струја, не тој до сега што ти бил.)
Исто, исклучи ги другите хард дискови и DVD-ROM ако имаш, нека работи само хардот, види дали пак ќе ти прави така.
Имам баш со позлаетени пиновиСреди си ја сликата преку Nvidia Control Panel. Каков ќе ти е квалитетот зависи од телевизорот и од квалитетот на кабелот (не верувам дека имаш со позлатени пинови)
....бараш нов или половен?1. Знае ли некој каде има екран за Acer Aspire 7720Z 17.1". Кажете ми точно ако знаете каде има, зошто сум од Велес, и по другите градови неможам да шетам за да прашувам
?
Јави се ТУКА и види дали ќе ти помогнат1. Знае ли некој каде има екран за Acer Aspire 7720Z 17.1". Кажете ми точно ако знаете каде има, зошто сум од Велес, и по другите градови неможам да шетам за да прашувам
2. Кој процесор е појак ?
- Intel Pentium Dual Core T2310 1.6GHz
- Intel (TM) Duo CPU T2250 1.73GHZ
3. Дали процесорот што го има овој лаптоп - Intel Pentium Dual Core T2310 1.6GHz можам да го ставам на друг лаптоп Asus со процесор Intel (TM) Duo CPU T2250 1.73GHZ ?
^^^ Не можеш да го направиш тоа што си го наумил со тие две графички ( од различна генерација се ). И да можело ( не може, ама хипотетички - да речеме да ја смениш втората за уште една 8600 ) пак е безвезно да ги ставиш двете ( SLI ) - преслаби се.
Моментално едино што е можно да се направи со тие две ( од аспект на играње игри ) е да направиш една од тие две да биде дедицирана картичка за физика. Можно е тоа ама е исто така безвезно со тие две картички - ПРЕСЛАБИ се. Технички е можно, ама е многу глупо.
Ако можеш продај ги двете и земи некоја како на пример GeForce 8800/9800 ( или слична од AMD-ATI ) .
За плочка - кај најде сега да бараш на ново LGA 775 плочка... Ко што гледав набрзина моментално на лагер само со G41 chipset плочки има по продавнициве ( околу 2500 ден ). Со среќа во барање на појака.
Мој совет ти е да продадеш се што имаш и да идеш на нова платформа. Ако си во можност батали LGA 775 ( продај све ) ИЛИ ако баш мораш да земеш плочка - земи некоја од 2500 денари и со 1500-те денари што ќе ги заштедиш + ~1000-2000 ден ( зависи колку добар продавач си ) од двете картички што ги имаш заедно купи си појака графичка ( 8800/9800 ).