Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки има разлика брендот на рам меморија? Сакам да купувам 2х2 гига 800 мхз рам,во сет од кингстон е 1800,а во анхоч од апацер е 1500.Ваш совет?

Ако не клокаш земи го Апачерот.

Па и неам нешто многу да добијам што ќе го клокнам рамот.

Клокал - не клокал (гледам не си оверклокер), за 300 ден. јас би зел поквалитетното.

--- надополнето ---

Па и неам нешто многу да добијам што ќе го клокнам рамот.

Клокал - не клокал (гледам не си оверклокер), за 300 ден. јас би зел поквалитетното.

--- надополнето ---

За квалитетот и прашував,знам дека кингстон е марка..

За квалитетот и прашував,знам дека кингстон е марка..

Чим се добри за клокање, значи се квалитетни. Ако не ти се проблем +300 ден. зимај.

Имам екстерен хард диск Western Digital My Passport, стар е 3-4 месеци.
До вчера супер ми служеше, а денеска почна да зафркава. Кога копирам фајлови на него, некаде до пола копира со 400мб/с (???) и тука запира.
А кога копирам од хардот на компјутер сега за сега нема проблем.

Некој да знае нешто за мојов проблем?

Дечки, ај едно прашање... имам LG plasma 60", вчера во горниот дел од телевизорот прекина да се покажува слика... станува збор можеби за 1/4 од целата површина. Има ли некој идеја што може да биде проблемот ?

Па претпоставив и самиот за до толку нели... поентата беше некој посеуштинско објаснување да даде.

Ми трепери по малку сликата на мониторот кога ми е вклучен кабелот од кабелската на тв картицата.Се работи за монитор Самсунг syncmaster 22'' а картицата е МСИ.Ама некако не е до неа каде и да го пипнам кабелот од кабелската на задниот дел на куќиштето мониторот почнува да трепери.Знае ли некој чаре?

Дечки, ај едно прашање... имам LG plasma 60", вчера во горниот дел од телевизорот прекина да се покажува слика... станува збор можеби за 1/4 од целата површина. Има ли некој идеја што може да биде проблемот ?

Му поминало времето... затоа не се купува PLASMA туку LCD, баш заради овие работи.
Ако имаш гаранција.... пробај, ако не, нов (LCD) :)

Ми трепери по малку сликата на мониторот кога ми е вклучен кабелот од кабелската на тв картицата.Се работи за монитор Самсунг syncmaster 22'' а картицата е МСИ.Ама некако не е до неа каде и да го пипнам кабелот од кабелската на задниот дел на куќиштето мониторот почнува да трепери.Знае ли некој чаре?

Смени си го кабелот што оти од куќиште до монитор.

Ке го сменам ама работата е кога не е приклучен кабелот од кабелската или не пипа заден дел на кукиште се си е ок.

морам да ги сменам сите вентилатори ( кулери ) зашто ми работи како млазен авион компјутерот

http://amc.com.mk/Default01.asp?id=49&l=3

Препорачајте што да зеам и да не е скупо неам пари ХАха

Со што да го забришам мониторов ..гледам неколку капки засушени нешто на дисплејот. Со влажно крпче ќе биде океј ?

edit:lcd e..

2x Ventilator 80mm * 80mm 12V еден за напојување и еден за кукиште =200 денари
1х за Процесор ти си знаеп каков ти е ама ајде ке го сметамо 300-400 денари
1х за Вга 200 денари
и се ке биде како подмачкано

Со што да го забришам мониторов ..гледам неколку капки засушени нешто на дисплејот. Со влажно крпче ќе биде океј ?

edit:lcd e..

Има во Vero, Tinex и таквите маркети комплети за чистење лцд монитори :) Ама мислам дека можеш и со влажно, ама да не ептен влажно :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom