Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
може некој да ми каже што ми се дешава со ком коа го рестартирам и стискам ф8 ми појавува please select boot device i gi ima
SM-HDS728080PLAT20
SS-ASUS DRW- 1608P2S

може некој да ми каже што ми се дешава со ком коа го рестартирам и стискам ф8 ми појавува please select boot device i gi ima
SM-HDS728080PLAT20
SS-ASUS DRW- 1608P2S
првото...моеш да подесиш у биос редослед на бутирање -прво хдд, после двд/цд, на крај (ако има) флопи

Дали штети на мониторот ако е звучник до него, имам слушнато дека е штетно.
Користам ЛГ, флат екран а звучници обични, кинески :)

Во многу ретки случаи, со други зборови - не се секирај.

SM-HDS728080PLAT20
SS-ASUS DRW- 1608P2S

Првото ти е хард дискот, второто ти е цд-ромот. Да избереш од кој уред сакаш да ти се подигне оперативниот. Ако не стискаш F8, ќе си влезе самото во Windows (ако воопшто го имаш)

Која е најдобра фирма во македонија за системи за видео надзор, и која е најдобра марка за CCTV камери/DVR и како можам да снимам од повеќе ip cctv камери одеднаш?

Sectron, имаат све за обезбедување :)

Зошто екранот на лаптопот не се пали? Значи статрувам титка ова она а нема слика исто така пробав со кабел на lcd и пак немаше ништо. Како да го решам проблемот?

Зошто екранот на лаптопот не се пали? Значи статрувам титка ова она а нема слика исто така пробав со кабел на lcd и пак немаше ништо. Како да го решам проблемот?

графичката сигурно е

графичката сигурно е
хм па не знам како така одеднаш може да откаже? Така ми направи и порано но сам се уклучи после притискајки копчиња :/

--- надополнето ---

TheRaspolozen1 напиша:
хм па не знам како така одеднаш може да откаже? Така ми направи и порано но сам се уклучи после притискајки копчиња :/
Инаку гуглав на нет и проблемот најверојатно е графиката дека 1 долго титкање и 2 кратки. Па од прилика колку пари би коштал да се поправи?
Графичката е nvidia 8400.

--- надополнето ---

Инаку гуглав на нет и проблемот најверојатно е графиката дека 1 долго титкање и 2 кратки. Па од прилика колку пари би коштал да се поправи?
Графичката е nvidia 8400.

Поевтина/поисплатлива варијанта ти е нов лаптоп :)

Имам проблем со лап топот, ставен е на полнач и светат сите ламбички дека е ставен на полнач. Но кога ќе отидам на батеријата во таск барот пишува plugged in, not charging. Несака да се полни иако е приклучен на струја. Лап топот е Accer AS5740G, OS Windows 7. Чаре некое ??

Имам проблем со лап топот, ставен е на полнач и светат сите ламбички дека е ставен на полнач. Но кога ќе отидам на батеријата во таск барот пишува plugged in, not charging. Несака да се полни иако е приклучен на струја. Лап топот е Accer AS5740G, OS Windows 7. Чаре некое ??

Провери со друга батерија и ќе видиш каде е проблемот.

Неможам да најдам друга батерија. Има брат ми acer, полначите одговараат но батеријата не. Сега гледам се зголемуваат процентиве во батеријава и вика charging но не се мрдаат цртичките во батеријата како пред тоа.

Имам проблем со адаптерот на лап-топот ,барем така мислам.
Адаптерот кога ќе го уклучувам се жештува ,но сијаличката не свети ,и кога ќе приклучам со лап-топот нема никакви знаци....
Кажувајте симнував цела недела филмови за викендов да ги гледам и баш сега најде нешто да се расипе .

Имам проблем со адаптерот на лап-топот ,барем така мислам.
Адаптерот кога ќе го уклучувам се жештува ,но сијаличката не свети ,и кога ќе приклучам со лап-топот нема никакви знаци....
Кажувајте симнував цела недела филмови за викендов да ги гледам и баш сега најде нешто да се расипе .

Пробај со друг адаптер или пробај со истиот адаптер на друг лаптоп...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom