Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ако си кадар отвори го напојувањето, извади го вентилаторот подмачкај го со машинско уље и заштрафи го

Ако си кадар отвори го напојувањето, извади го вентилаторот подмачкај го со машинско уље и заштрафи го

исто и кај мене бучи/// ама бучи и кулерот на процесорот... ги вадам,ама незнам каде да ги подмачкам:vozbud:

Има една лепенка од долната страна на вентилаторот т.е. од даму од кај што излегуваат жичките, ќе ја одлепиш и има едно капаче, ќе го извадиш тоа и се гледа осовинчето и ќе капнеш едно 2 капки таму

USB device not recognized?!?!?!!?!

Имам инсталирано Windows 7 ultimate и сега кога сакам да си го поврзам мобилниот со компјутерот ми вика “usb device not recognized“ исто пробам и со тастатура usb device not recognized?!?!?!?! со е финтата тука.????? пробував да го исклучам од се компјутерот(струја) и као да се РЕБОТИРА матичната ама нема фајде..... ПОМОШ ИСКРЕНО Е ПОТРЕБНА...............:toe:

БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД.

Симни си го драјверот...

windows-driver-update2.png

usb_device_not_recognized_clicked.jpg

vista-update-drivers.jpg

Како да проверам колкава е максималната брзина на процесорот?
(Maximum CPU Speed)

Имам Пентиум 4, мислам дека 1,8 Ghz е процесорот но не сум 100% сигурен. При едно стартирање, ми се отвори BIOS менито каде што брзината демек поради безбедносни причини од предходното неуспешно стартирање на компјутерот ми се намести на 1,1 Ghz (демек да било во safe mode, и сега е спор како трактор).

А во опциите таму имаше можност да се намести на
1,1
1,4
1,8
2,2

Страв ми е да не рикнам нешто инаку мислам дека брзината ми е 1,8.
Па затоа ве молам, ако знаете да дадете совет, како да проверам колкава ми е максималната брзина на процесорот?

Фала однапред.

Види со cpu-z кој модел на процесор ти е, и прогуглај ќе дознаеш

Еве што ми покажа cpu-z, прогуглав малку но неможам да најдам ништо...

Овдека стои Core Speed 1100.2 Mhz - но сигурно се мисли на моменталната фреквенција...

--- надополнето ---

EDIT - колку што можев да дознаам фреквенцијата е 1.47 GHz (1467 MHz), така да сега ја наместив неа, па за сега е ОК, да не е за подрек, да се надеваме дека тоа е тоа.

ХАх, т.е. она што ти го кажаа на IT форумот. Иначе тоа е тоа нема друго

имам лап топ и кога ке се наполни батеријата дали е подобро да стои уклучена цело време или да ја ислкуцам од струја (зборам кога не го користам лап топот)

Исклучена од струја.

Утре одам и го земам ова. Веќе милион лап-топи излгедав и овој ми се гледа најубав за цената. Се надевам нема да направам грешка!

• 15.6" LCD (1366 x 768)
  • Intel Core 2 Duo processor
  • Up to 4GB DDR2 RAM
  • 160/250/320/500GB hard drive
  • ATI Mobility Radeon HD4300 graphics (512MB)
  • 1.3MP webcam
  • 4-in-1 card reader
  • WiFi
  • Optional Bluetooth
  • Windows 7 Home Premium

Здраво дечки, само што порачав принтер преку e-bay, Canon MP220 3in1 ,ова ке ми е прв принтер и немам појма шо како каде зошто,па порачав кетриџи колор за истиот модел бар дод толку знам и хартија нормално,е сега дали ми е потребно уште нешто ако може совет нешто или сум реди ту гоу ?????? Благодариме

Здраво дечки, само што порачав принтер преку e-bay, Canon MP220 3in1 ,ова ке ми е прв принтер и немам појма шо како каде зошто,па порачав кетриџи колор за истиот модел бар дод толку знам и хартија нормално,е сега дали ми е потребно уште нешто ако може совет нешто или сум реди ту гоу ?????? Благодариме

Уште USB A to B кабел ти фали затоа што со ниеден принтер не иде USB кабел во пакет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom