Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дечки ногу ми грее лаптопот нормална работна темература му е 60 степени шо мислам дека е многу а ако уклучам повише аплкиации истовремено стига до 80 степени! Чаре?
А да зеам активен кулер има фајда нешо или јајца?Чистење, помалце оставање лаптопот на кревет или слично без cooling pads.
А да зеам активен кулер има фајда нешо или јајца?
Зачисти го или однеси го да ти го зачистат прво. Колку долго го имаш?
Можеш и ваква работа да си земеш имаш насекаде по продавнициве (Анхоч, Сет...)
![]()
Имам го година ипол... убава работа е тоа а шо ценичка е?
Ако пак не ти се дават толку пари ... има и попрост начин ...
Се шо ти треба е еден регистратор за документи , 2 до 3 вентилатори ( моја препорака е 120 мм ) и еден нај ефтин усб кабел или еден обичен адаптер
Значи јас имам таква изведба дома ... со некои дополнителни твикови и доплнениа ...
А ова шо го спомнувам горе ке те кошта се на се 500 денари а предност е шо ке можиш да направиш Custom конфигурациа на вентилаторите за да постигниш максимален ефект во ладењето на процесорот , графичката и хардот .
Јас нај сериозно имам и купечки кулер али да сем сериозни не постигнува ни една третина од ефектите ова CUstom чудово шо ги постигнува .
Кај мене например е конфигурациа со 3 х 120mm вентилатори . еден за хардот и два за плочата ,процесорот , графичката пошто така се распоредени отворите од долу на лапот .
ТЕмпературите на IDLE со Power saveing ( Ati Power Play , Cool&Quiet и све то ) без кулер се пример 42 -43 cpu , 32 Gpu ,38 HDD . Со купечкиот паѓат до 37 cpu , 25 gpu 35 hdd . А со custom-от се 33 CPU , 18-20 GPU , 30 HDD .