Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дали имат во некоја мк фирма за компјутер регулатор за вртешите на вентилатор.

Оние горе шо се на комон шо се вртат.

Имаш скоро во сите поголеми, околу 500ден. е

Дечки ногу ми грее лаптопот нормална работна темература му е 60 степени шо мислам дека е многу а ако уклучам повише аплкиации истовремено стига до 80 степени! Чаре?

Дечки ногу ми грее лаптопот нормална работна темература му е 60 степени шо мислам дека е многу а ако уклучам повише аплкиации истовремено стига до 80 степени! Чаре?

Чистење, помалце оставање лаптопот на кревет или слично без cooling pads.

А да зеам активен кулер има фајда нешо или јајца?

Зачисти го или однеси го да ти го зачистат прво. Колку долго го имаш?
Можеш и ваква работа да си земеш имаш насекаде по продавнициве (Анхоч, Сет...)
12306.jpg

^Во сет ги има од кулермастер доби се.

Зачисти го или однеси го да ти го зачистат прво. Колку долго го имаш?
Можеш и ваква работа да си земеш имаш насекаде по продавнициве (Анхоч, Сет...)
12306.jpg

Имам го година ипол... убава работа е тоа а шо ценичка е?

Имам го година ипол... убава работа е тоа а шо ценичка е?

Па ако ти стоел многу во скут, на кревет или слично 100% ти е полн со прашина. Како и да е најубаво е да си го исчистиш зошто подолго време го имаш.
Овие ти се од кај 700 денари некаде па нагоре. Ко што ти кажа Дуле ѕирни во Сет имаш Coolermaster добри за околу 1000ка мислам дека беа али како и да е не се скапи.

Ако пак не ти се дават толку пари ... има и попрост начин ...
Се шо ти треба е еден регистратор за документи , 2 до 3 вентилатори ( моја препорака е 120 мм ) и еден нај ефтин усб кабел или еден обичен адаптер

Значи јас имам таква изведба дома ... со некои дополнителни твикови и доплнениа ...

А ова шо го спомнувам горе ке те кошта се на се 500 денари а предност е шо ке можиш да направиш Custom конфигурациа на вентилаторите за да постигниш максимален ефект во ладењето на процесорот , графичката и хардот .

Јас нај сериозно имам и купечки кулер али да сем сериозни не постигнува ни една третина од ефектите ова CUstom чудово шо ги постигнува .
Кај мене например е конфигурациа со 3 х 120mm вентилатори . еден за хардот и два за плочата ,процесорот , графичката пошто така се распоредени отворите од долу на лапот .
ТЕмпературите на IDLE со Power saveing ( Ati Power Play , Cool&Quiet и све то ) без кулер се пример 42 -43 cpu , 32 Gpu ,38 HDD . Со купечкиот паѓат до 37 cpu , 25 gpu 35 hdd . А со custom-от се 33 CPU , 18-20 GPU , 30 HDD .

добра идеа ти е ова ќе се организирам да си направам и за мојот :) фала за инспирација

Ако пак не ти се дават толку пари ... има и попрост начин ...
Се шо ти треба е еден регистратор за документи , 2 до 3 вентилатори ( моја препорака е 120 мм ) и еден нај ефтин усб кабел или еден обичен адаптер

Значи јас имам таква изведба дома ... со некои дополнителни твикови и доплнениа ...

А ова шо го спомнувам горе ке те кошта се на се 500 денари а предност е шо ке можиш да направиш Custom конфигурациа на вентилаторите за да постигниш максимален ефект во ладењето на процесорот , графичката и хардот .

Јас нај сериозно имам и купечки кулер али да сем сериозни не постигнува ни една третина од ефектите ова CUstom чудово шо ги постигнува .
Кај мене например е конфигурациа со 3 х 120mm вентилатори . еден за хардот и два за плочата ,процесорот , графичката пошто така се распоредени отворите од долу на лапот .
ТЕмпературите на IDLE со Power saveing ( Ati Power Play , Cool&Quiet и све то ) без кулер се пример 42 -43 cpu , 32 Gpu ,38 HDD . Со купечкиот паѓат до 37 cpu , 25 gpu 35 hdd . А со custom-от се 33 CPU , 18-20 GPU , 30 HDD .

Може ли една слика да ставиш ? :)

Да и тоа заборавив, чкрапни некоја слика со телефон или било што и стави да видиме како би требало да изгледа

Имам стар телевизор кој сакам да го поврзам со двд плеер. Двд плеерот има само скарт излез, додека пак телевизорот само антена приклучок. Дали некој има идеа како да го изведам тоа, колку ќе ме чини и каде може да го најдам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom