Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
па тој i5 би го јадел тој quad на 3.0, како што ги јаде Phenom-ите 955 и 965

па тој i5 би го јадел тој quad на 3.0, како што ги јаде Phenom-ите 955 и 965

НЕ би рекол дека ги јаде феномите тука се негде порадо особено во гејминг ( ЛИНК ) ... А пак и да ги јаде ... И5 е 10 000 - 12 000 а гледам по последни цени а 955 б феномот е мегу 8000 и 10000 . А 965 б е 10000 - 11000 . Значи важи правилото колку пари толку музика .

Ај една помош за еден другар.
Го форматира комот и ја инсталира кантер 1,6 и мн брзо му ојт.400Фрема,проба пак да го преинсталират пак исто,како чит да имат кладено и кога ке ојт на некој сервер му викат чит имаш и голем лаг имаш.

Нешто валјда комот му е расипан.Чаре.!

За back up со едно притискање на дугме, idiot proof, да не речам.

Кај шо слушнав имало во тајм капсул 1 терабајт меморија да си клаваш и имало Т.Е фаќало вајарлес така знам јас ако знае некој подетално нека кажи....

Го форматира комот и ја инсталира кантер 1,6 и мн брзо му ојт.400Фрема,проба пак да го преинсталират пак исто,како чит да имат кладено и кога ке ојт на некој сервер му викат чит имаш и голем лаг имаш.

во конзолата пиши нешто како max_fps 100 ( или 60.. колку сакаш)

Кај шо слушнав имало во тајм капсул 1 терабајт меморија да си клаваш и имало Т.Е фаќало вајарлес така знам јас ако знае некој подетално нека кажи....

Time Capsule е програма за Мекинтош за бекап на податоци. Е сеа Ејпл имаат извадено уреди со хард дискови во нив, може да се објаснат како рутери со NAS(Network attached storage). Овие уреди, освен што работат како рутери, пружаат и 500GB-1TB простор за бекап и останати работи во мрежата, жично или безжично.

@keles ги глеав и јас овие бенчмаркови така да ги јаде... и повеќе се клока од тие 2 феноми што без проблем можеш стабилни 3.0ghz да извадиш. за 3D рендер побрзо го завршува од 2та конвертирање и видео едитинг побрзо ги извршува конвертирањето и видео рендерирањето, winrar беше спомнат и тоа бајаги ги јаде во сите овие наведени, а феномите беа за маааалце побрзи во гејмингот кај одредени игри т.е. 2.5% +- а i5 во горнонаведените софтвери ги јадеше за 20-30% па сеа...

Не е само брзината момци, во прашање е архитектурата.

Во тој поглед Амд се доста позади Интел така што иако Феном2 9xx процесорите се многу подобри од првите Феноми сепак се позади понудата на Интел "Нехалем" и "Линфилд" Јадрата на процесорите на Интел работат поефикасно од оние на Амд најпросто/најкратко кажано.

Time Capsule е програма за Мекинтош за бекап на податоци. Е сеа Ејпл имаат извадено уреди со хард дискови во нив, може да се објаснат како рутери со NAS(Network attached storage). Овие уреди, освен што работат како рутери, пружаат и 500GB-1TB простор за бекап и останати работи во мрежата, жично или безжично.

Оки фала зошто ке прешував и дали е само за на мекинтош..дека сакав да порачувам тајм капсул од локерс.:salut:

Kompjuterot zamrznuva po nekoe vreme

Znaci posle nekoe vreme rabota kompjuterot zamrznuva skroz, i treba da cekam edno 10-na minuti za da se zapali pak (ima struja maticnata, no BIOS-ot ne se podiga i nema signal na ekranot), posle pak crashuva, probav promeniv graficka karta, go izvadiv edniot ram modul koj ne go citase, memtest napraviv na ram-ot, ne najde greski ... inaku probav od archlinux, mythbuntu 8.04 i haiku-os, neam windows.

Дечки ми треба совет...сакам да купам лап топ ... кажете ми што мислите за МСИ Лап-топ...поконкретно за CX600X-055EU ?...го има тука на првата слика шестиот...или дајте некоја препорака од овие и кој би бил најдобар?...:smir:

Во конзола нека пише developer 0

И зашто тука прашањево кога имаш огромна тема само за кантер?

Znaci posle nekoe vreme rabota kompjuterot zamrznuva skroz, i treba da cekam edno 10-na minuti za da se zapali pak (ima struja maticnata, no BIOS-ot ne se podiga i nema signal na ekranot), posle pak crashuva, probav promeniv graficka karta, go izvadiv edniot ram modul koj ne go citase, memtest napraviv na ram-ot, ne najde greski ... inaku probav od archlinux, mythbuntu 8.04 i haiku-os, neam windows.

Епа мојон старион компјутер не беше уклучен 5години и бесе расклопен скрос на декчинја ко го склопив запале на прво и излезе слика не би верувал дека е до долгото стоење неуклучен..:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom