Веќе има 4GB Ram, а тој процесор е многу подобар од 3.0 Quad.Abe gledaj da imat 3.00 Quad, 4 RAM i 500 HD
Да не знае некој за шо служи ЕПЛ Тајм Капсул???
НЕ би рекол дека ги јаде феномите тука се негде порадо особено во гејминг ( ЛИНК ) ... А пак и да ги јаде ... И5 е 10 000 - 12 000 а гледам по последни цени а 955 б феномот е мегу 8000 и 10000 . А 965 б е 10000 - 11000 . Значи важи правилото колку пари толку музика .па тој i5 би го јадел тој quad на 3.0, како што ги јаде Phenom-ите 955 и 965
Кај шо слушнав имало во тајм капсул 1 терабајт меморија да си клаваш и имало Т.Е фаќало вајарлес така знам јас ако знае некој подетално нека кажи....За back up со едно притискање на дугме, idiot proof, да не речам.
Ај една помош за еден другар.
Го форматира комот и ја инсталира кантер 1,6 и мн брзо му ојт.400Фрема,проба пак да го преинсталират пак исто,како чит да имат кладено и кога ке ојт на некој сервер му викат чит имаш и голем лаг имаш.
Нешто валјда комот му е расипан.Чаре.!
Time Capsule е програма за Мекинтош за бекап на податоци. Е сеа Ејпл имаат извадено уреди со хард дискови во нив, може да се објаснат како рутери со NAS(Network attached storage). Овие уреди, освен што работат како рутери, пружаат и 500GB-1TB простор за бекап и останати работи во мрежата, жично или безжично.Кај шо слушнав имало во тајм капсул 1 терабајт меморија да си клаваш и имало Т.Е фаќало вајарлес така знам јас ако знае некој подетално нека кажи....
Оки фала зошто ке прешував и дали е само за на мекинтош..дека сакав да порачувам тајм капсул од локерс.:salut:Time Capsule е програма за Мекинтош за бекап на податоци. Е сеа Ејпл имаат извадено уреди со хард дискови во нив, може да се објаснат како рутери со NAS(Network attached storage). Овие уреди, освен што работат како рутери, пружаат и 500GB-1TB простор за бекап и останати работи во мрежата, жично или безжично.
Во конзола нека пише developer 0Ај една помош за еден другар.
Го форматира комот и ја инсталира кантер 1,6 и мн брзо му ојт.400Фрема,проба пак да го преинсталират пак исто,како чит да имат кладено и кога ке ојт на некој сервер му викат чит имаш и голем лаг имаш.
Нешто валјда комот му е расипан.Чаре.!
Епа мојон старион компјутер не беше уклучен 5години и бесе расклопен скрос на декчинја ко го склопив запале на прво и излезе слика не би верувал дека е до долгото стоење неуклучен..:nenene:Znaci posle nekoe vreme rabota kompjuterot zamrznuva skroz, i treba da cekam edno 10-na minuti za da se zapali pak (ima struja maticnata, no BIOS-ot ne se podiga i nema signal na ekranot), posle pak crashuva, probav promeniv graficka karta, go izvadiv edniot ram modul koj ne go citase, memtest napraviv na ram-ot, ne najde greski ... inaku probav od archlinux, mythbuntu 8.04 i haiku-os, neam windows.