Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
неоком и макпетрол е исто. неоком е одделот на макпетрол за ИТ.
за епл мислам дуна се застапници
Дуна беа, можеби уште се, ама мислам дека изгубија една лиценца и нешто се во пад.

За Неоком да, но сепак се засебен правен субјект со веб страна, поддршка и слично и одговорни за НР.

Сакам да ставам ссд хард диск на компјутеров али имам само сата2 слотови т.е немам сата 3 и ради тоа ме буни малце да не нема да постигнам ништо со тоа што ќе му ставам хард диск ссд или ќе има подобрување според вас ?

Сакам да ставам ссд хард диск на компјутеров али имам само сата2 слотови т.е немам сата 3 и ради тоа ме буни малце да не нема да постигнам ништо со тоа што ќе му ставам хард диск ссд или ќе има подобрување според вас ?
Ќе има подобрување и тоа огромно подобрување. Ставај, не се мисли.

Ќе ставам секако може и да го користам и после само прво се мислев да земам нова матична али ретко да најдам со сата3 за процесоров мој со 1155 сокет .. овие кај нас немаат ништо гледам сега нит сетек ни анхоч ни амц .. пак и тоа вебсајтовите им се за никаде непрегледни ..

Ќе ставам секако може и да го користам и после само прво се мислев да земам нова матична али ретко да најдам со сата3 за процесоров мој со 1155 сокет .. овие кај нас немаат ништо гледам сега нит сетек ни анхоч ни амц .. пак и тоа вебсајтовите им се за никаде непрегледни ..

зависи кое ssd ќе го зимаш, на сата3 секако ќе биде нешто побрзо, ама и на сата2 спрема хард диск разлика ќе биде небо и земја.

1155 само по огласи

Последно уредено:
Имам едно прашање.
На ХП лаптоп му отиде батеријата ама и кога е уклучен во струја пак нејќе да работи.

Чаре ?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

dali na laptop mozam da povrzam graficka od kompjuter sakam da igram fifa 18

Со оглед на прашањето, мислам дека е можеш да им се вратиш на џамлиите, па врати се на форумов најрано за 5 години, по можност за 10 години. :tapp:

Можеш, купи си USB TO VGA/DVI/HDMI кабелче и завршена работа.
Во екстремни случаи, струјата од USB портата на лаптопот не е доволна за да ја напојува графичката, но не би требало да претставува проблем.
Кој модел ти е лаптопот?

Си имам мака со безжичниот интернет дома. Рутерот ми стои во мојата соба, од него ми оди и кабел во десктоп компјутерот. Во дневната соба (меѓу која и мојата соба има 3 дебели ѕида) од електронски апарати имам смарт тв.

Работата е тоа што до скоро, во дневна телевизорот ми имаше мака со поврзување на домашното ви-фи, почесто не можеше да се поврзе отколку што можеше, а кога и да работев на лаптоп или телефон во дневна интернетот леташе перфектно. Од нигде никаде ова се смени, па така телевизорот почна 24/7 без проблеми да е конектиран и да ми стрима Јутјуб видеа во ХД без проблеми, телефонот исто, а лаптопот да не може да се поврзе и дури и да ми јавува црвен икс долу десно.

Сумњам дека ова е поради апдејт на Виндоус 10, но зошто побогу тогаш телевизирот сега си работи без проблем? Да напоменам и пред да го купам лаптопот телевизорот беше често неконектиран, така да мислам дека не е до тоа да се премногу апарати во ист момент уклучени на рутерот.

Хелп плс?

Можеш, купи си USB TO VGA/DVI/HDMI кабелче и завршена работа.
Во екстремни случаи, струјата од USB портата на лаптопот не е доволна за да ја напојува графичката, но не би требало да претставува проблем.
Кој модел ти е лаптопот?
asus imam imam i5 1.8ghz procesor 8gb ram grafickata mi e 720m 2 gb i zato sakam da zemam nekoja graficka so ce mozi da ja tear fifa 18

Препорака за добар монитор и од каде за работа со табели и слично околу 22-24 инчи?

Препорака за добар монитор и од каде за работа со табели и слично околу 22-24 инчи?
Која ти е таа работа со табели и слично бе. Па тоа слично, што побогу значи?
Што ќе ти е добар монитор за работа со табели?
Барај 16:10 за да имаш повеќе простор во вертикала.

до колку пари?
најевтиниот IPS или PVA/MVA би завршиш работа
http://www.anhoch.com/product/39595...q-va-led-low-blue-light-wide-30001-vga-hdmix2
AMVA панел, нема треперење на позадинско осветлува и текст мод (low blue light) за долговремено работење со текст, да не ти ги заморува очите

Која ти е таа работа со табели и слично бе. Па тоа слично, што побогу значи?
Што ќе ти е добар монитор за работа со табели?
Барај 16:10 за да имаш повеќе простор во вертикала.
не му треба некој со екстра слика
16:10 не знам дали може да се најде на пазарот, ако може би му било попрегледно за табели

Дали, и доколку да, како може да се поправи BURN-IN проблем со ЛЦД монитор?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom