Помош: Општи прашања, совети, трикови..

Закачи некој пример тука да видиме..вака без да го видиме кодот не може никој да ти одговори :)

Дали некој знае зошто сите документи што ги пишувам и зачувувам како HTML документ, неможе да ми ги препознае ниту еден броусер. Значи го пишувам HTML кодот, зачувувам со .html екстензија, отварам преку хром/мозила/ие и ми го дава целиот код, непреведен. :confused: Помош?

Дај да видиме што си зачувал.

Зошто не ми дава да го прикачам? The file does not have allowed extension ми јавува
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 22:45 ---
Еве. Ја сменив екстензијата во TXT зашо не ми даваше да прикачам со HTML екстензија

Attachments

Зошто не ми дава да го прикачам? The file does not have allowed extension ми јавува
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 22:45 ---
Еве. Ја сменив екстензијата во TXT зашо не ми даваше да прикачам со HTML екстензија

Па ова е само еден параграф, без html, head, body тагови и структура.

Darsey
Содржината на кодот copy-paste тука со таг [HTMLL]кодот тука [//HTML]
Ако понатаму пак имаш прашања постирај ги на овој подфорум. Таму има поискусни за оваа област :)

Znaci vaka: dali se isplaka toa sto zapocnuvam da go ucam programskiot jazik C kako epten pocetnik?

Znaci vaka: dali se isplaka toa sto zapocnuvam da go ucam programskiot jazik C kako epten pocetnik?
Има полесни јазици и Python се препорачува како прв, но и C е релативно лесен како за почетник.
Бидејќи C се користи во најголема мера јас би ти го препорачал, имаш еден тон ресурси и книги на интернет како да го научиш јазикот.

Otkako otriv deka so dvojno pomal trud moze da se zaraboti isto tolku dobro so dizajn, batliv programirajne.
Ako nemas nikakvi poznavajna od programirajne ne bi ti preloracal da pocnes, mnogu taka pocnale i koga zgusnalo se otkazale.
Ne e bitno sto ke izberis, bitno e da i uporen, a toa sto ke go izberis da se bara na pazarot.

Ova i e najdobronmeren sover, ako si uporen ke uspees vo skorose, a programirajneto e odlicna granka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom