Помош: Општи прашања, совети, трикови..

M

Mr.InF3ction

Гостин
Закачи некој пример тука да видиме..вака без да го видиме кодот не може никој да ти одговори :)

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Дали некој знае зошто сите документи што ги пишувам и зачувувам како HTML документ, неможе да ми ги препознае ниту еден броусер. Значи го пишувам HTML кодот, зачувувам со .html екстензија, отварам преку хром/мозила/ие и ми го дава целиот код, непреведен. :confused: Помош?
Дај да видиме што си зачувал.

Член од
21 февруари 2011
Мислења
385
Поени од реакции
487
Зошто не ми дава да го прикачам? The file does not have allowed extension ми јавува
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 22:45 ---
Еве. Ја сменив екстензијата во TXT зашо не ми даваше да прикачам со HTML екстензија

Attachments

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Зошто не ми дава да го прикачам? The file does not have allowed extension ми јавува
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 22:45 ---
Еве. Ја сменив екстензијата во TXT зашо не ми даваше да прикачам со HTML екстензија
Па ова е само еден параграф, без html, head, body тагови и структура.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Darsey
Содржината на кодот copy-paste тука со таг [HTMLL]кодот тука [//HTML]
Ако понатаму пак имаш прашања постирај ги на овој подфорум. Таму има поискусни за оваа област :)

Член од
21 февруари 2011
Мислења
385
Поени од реакции
487
Фала ви, се снајдов некако :D поздрав

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Znaci vaka: dali se isplaka toa sto zapocnuvam da go ucam programskiot jazik C kako epten pocetnik?

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.746
Поени од реакции
4.511
Znaci vaka: dali se isplaka toa sto zapocnuvam da go ucam programskiot jazik C kako epten pocetnik?
Има полесни јазици и Python се препорачува како прв, но и C е релативно лесен како за почетник.
Бидејќи C се користи во најголема мера јас би ти го препорачал, имаш еден тон ресурси и книги на интернет како да го научиш јазикот.

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Otkako otriv deka so dvojno pomal trud moze da se zaraboti isto tolku dobro so dizajn, batliv programirajne.
Ako nemas nikakvi poznavajna od programirajne ne bi ti preloracal da pocnes, mnogu taka pocnale i koga zgusnalo se otkazale.
Ne e bitno sto ke izberis, bitno e da i uporen, a toa sto ke go izberis da se bara na pazarot.

Ova i e najdobronmeren sover, ako si uporen ke uspees vo skorose, a programirajneto e odlicna granka.

B

BrunoFresh

Гостин
Visual Studio почни си..нема толку малтретирање, и е многу полесно :)

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Зависи што подразбираш под „Исплаќа“ :D

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Дали Microsoft Visual Studio Express 2012 e Shareware или Freeware за Genuine корисници на Windows 7?

Kajgana Shop

На врв Bottom