Помош околу Counter-Strike (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ја игра ли некој кантеров на Windows Vista (Ultimate)???
Јас имам XP и Vista, на ХР не ми прави никакви проблеми, а на VISTA, само што ќе влезам на стазата (макар и ја да сум креирал за со ботови), ми се укочува пред да стиснам ОК како на сликата неколку поста погоре.

Што е проблемот, мамата да му ја е*ам! :smir:

Ја игра ли некој кантеров на Windows Vista (Ultimate)???
Јас имам XP и Vista, на ХР не ми прави никакви проблеми, а на VISTA, само што ќе влезам на стазата (макар и ја да сум креирал за со ботови), ми се укочува пред да стиснам ОК како на сликата неколку поста погоре.

Што е проблемот, мамата да му ја е*ам! :smir:
Незнам што е проблемот ама јас имам виста и ги имам сите можни верзии на кантер и сите играат како што треба без проблеми....Може да е до верзијата на вистата што ја имаш...јас предходно имав една грда верзија што не беше стабилна ниту пак нешто функционираше ко што треба...

Може од некаде да спуштим мапе за Кантер !?

Еве ви ја најновата верзија на Counter-Strike 1.6 Non Steam v32 Full!
Ја upload-нав на Mega Upload! Кој сака нека си ја симне, нема да има никакви проблеми со sXe, креирање сервери, invalid cd-key и такви глупости! Идеална е за креирање ваш сервер, ја си напраив и max ping што го имам е 40! Сите сетинзи за намалување на лаг се наместени!
А со оваа верзија кој пач иде???:vozbud::vozbud::vozbud:

А со оваа верзија кој пач иде???:vozbud::vozbud::vozbud:

Ја upload-нав на Mega Upload! Кој сака нека си ја симне, нема да има никакви проблеми со sXe, креирање сервери, invalid cd-key и такви глупости! Идеална е за креирање ваш сервер, ја си напраив и max ping што го имам е 40! Сите сетинзи за намалување на лаг се наместени!

На пачот се мисли дека е најнов :tapp: :smir:

Еј а ке можеш да напраиш едем мал туторијал за праење сервер на оваа најновата верзија...следува зеленко:helou:

Абе ова сервериве се зараза,кога ќе се пуштиш на сервер не ти се излегува :)

Еј а ке можеш да напраиш едем мал туторијал за праење сервер на оваа најновата верзија...следува зеленко:helou:

Ја инсталираш играта, идеш во фолдерот кај што ти е инсталирана, пушташ HLDS.exe, креираш мапа и све тоа (тоа VALVE Secure нека е уклучено) и кај тоа RCON Password ќе ставиш pass преку кој ќе влегуваш во конзолата на серверот ради Restart, Timelimit, Roundlimit....... и на крај на главната страна од програмчето ќе ти даде IP од серверот, и тој IP ќе го дадеш на тие што сакаш да ти се приклучат на серверот и ти исто така ќе влезеш на тој IP преку кантерот, во конзола ќе пишеш connect xx.xxx.xxx.xx:27015

Кога веќе си во игра, прво што ќе пишеш ќе биде: rcon_password XXXX за да се конектираш со серверот, и после за секоја команда на серверот пример, ако сакаш рестарт да направиш, место да пишеш во конзола SV_RESTART 3, ќе пишеш RCON SV_RESTART 3. ТОЛКУ Е!!!

И за секоја наредна команда ќе пишеш напред RCON и ете ти серверче :helou:

Ја инсталираш играта, идеш во фолдерот кај што ти е инсталирана, пушташ HLDS.exe, креираш мапа и све тоа (тоа VALVE Secure нека е уклучено) и кај тоа RCON Password ќе ставиш pass преку кој ќе влегуваш во конзолата на серверот ради Restart, Timelimit, Roundlimit....... и на крај на главната страна од програмчето ќе ти даде IP од серверот, и тој IP ќе го дадеш на тие што сакаш да ти се приклучат на серверот и ти исто така ќе влезеш на тој IP преку кантерот, во конзола ќе пишеш connect xx.xxx.xxx.xx:27015

Кога веќе си во игра, прво што ќе пишеш ќе биде: rcon_password XXXX за да се конектираш со серверот, и после за секоја команда на серверот пример, ако сакаш рестарт да направиш, место да пишеш во конзола SV_RESTART 3, ќе пишеш RCON SV_RESTART 3. ТОЛКУ Е!!!

:nenene:
Сега стопосто ке ти каже оти кај неговите другари не излага серверот.
За да излезе, ке одиш на http://www.whatismyip.org ке видиш бројот и на крај ке му додадеш UDP Port-от дефулт е :27015. То е тоа:smir:

За да излезе, ке одиш на http://www.whatismyip.org ке видиш бројот и на крај ке му додадеш UDP Port-от дефулт е :27015. То е тоа:smir:

Фала многу ке видам што ке направам па ке ви пишам ако имам некој пробалем:helou:

Ако е за така, полесно му е да иде на www.cmyip.com а НАЈЛЕСНО му е да види која му е IP кога ќе го креира серверот, пошто од кај сакаш гледај, што сакаш прај, IP-то сегде ти е исто!!!

Освен ако не си на рутер, тоагаш ти треба IP-то што го дава рутерот, зашто ПАК КАЈ САКАШ ИДИ, ќе ти покеже иста адреса ама не ќе да е таа пошто рутерот праи финти! :smir:

Ја инсталирав Кантер едно време играв но пред 3 недели станав едно сабајле коа ја пуштам ми се рестартира компјутерот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom