Помош: монитор на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата beki
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 мај 2009
Мислења
18
Поени од реакции
0
mise skrsi displeyot na laptopot marka hp pavilion zv6100, ako ima nekoj da predlozi mesto da se zeme od negde na staro ili novobilo kako

mise skrsi displeyot na laptopot marka hp pavilion zv6100, ako ima nekoj da predlozi mesto da se zeme od negde na staro ili novobilo kako

За HP Pavillion колку што знам застапници кај нас се Nevada така да најдобро до кај нив да отидеш да им кажеш што ти е проблемот па тие ќе ти кажат цена. Ако не знаеш Nevada се наоѓа во ТЦ. Беверли Хилс на први кат.

Како што знам Pavilion е серија само за Американски пазар. Па незнам Nevada колку легално ги носат т.е дали може да се каже дека се официјални застапници во МК

Официјални застапници за HP мислам дека се Логин Системи.

Aбе батали официјален застапник... LCD за лап-топ е некои 200 евра. Колку ти е исплатливо да го поправаш?

Попаметно ти е да го извадиш капакот комплет, да си го поврзиш на екстерен монитор, да го поставиш во бирото на местото на тастатурата и да си го користиш како домашен компјутер.

Не знам, јас имам Pavillion и дека батеријата нешто ја заебав кога барав по фирмиве за батерии ми рекоа да идам Невада али ми рекоа дека ќе биде поскапичко така да ќе си порачам од Америка.
Па ако му е добар лаптопот и нов и му треба портабилен компјутер му вреди да го сервисира.

КАКО УСПЕА ДА ГО СКРШИШ БЕ ДРУЖЕ?

стар модел 2005та е лаптопот така да тешко да најдиш нов дисплеј, исплатливо ти е ако најдиш од некој растурен тука во мк ако не па на eBay ке најдиш сигурно.

во краен случај да го продаеш таков како што е па да му извадиш некој денар

Имав случај на сервис, ми донесоа неколку идентични Леново лаптопи, секој со различен квар. Од нив успеав да составам 2 целосно функционални. Кратко кажано друже, ако немаш уште еден таков ист лаптоп, или ако неможеш да најдеш, пиши пропала работата со менување дисплеј.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom