- Член од
- 30 декември 2007
- Мислења
- 55
- Поени од реакции
- 3
Некој да не знае каде можам да најдам книга во врска со ГОВОРОТ НА ТЕЛОТО??? најдов една во египетска сонувалка ама не е тоа тоа.
Мора да е книга или...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Некој да не знае каде можам да најдам книга во врска со ГОВОРОТ НА ТЕЛОТО??? најдов една во египетска сонувалка ама не е тоа тоа.
Ама е смешен целиот тој концепт на учење збор во денот. Ако знаеш зборови тоа нема да те напраи чоек, но, твоја работа. Помини по книжарниците низ Скопје, сосема е можно да имаат. Икона има странски глупости, провери во неа. Рамстор и карши Мекдоналдс.http://mk.wikipedia.org/wiki/Историја_на_македонскиот_јазикИсторискиот развиток на македонскиот јазик... Ми треба текст, страници од интернет каде ќе има информации за тоа како се` развивал македонскиот јазик од Кирил и Методиј, па се до кодификацијата во 1944 или 1945 беше?:kesa:Некој да поможи, ќе му купам тост...?:back:

Можда не е право место овде но ајде...
Во филмот Frankie and Johnny со Ал Пачино и Мишел Фајфер, Пачино секој ден учи по еден нов збор од како да го наречам, ај секојдневен-речник-за-учење-по-еден-нов-збор. Е сеа прашањетоа ми е дали некој знае дали такво нешто постои, и ако постои кај може да се купи (сеедно тука или во страство).
Ова е пошо неам намера да отварам Вујаклија секој ден додека мијам заби, туку да закачам мало "тефтерче" со нови зборови.
Фала однапред

Едно прашање..
Хитно ми треба лектирата „Горски Венец“. Ако ја има некој... би му бил многу благодарен.
Фала.![]()
Црногорска работа...:smir: