Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли други дела од Карл Саган преведени на македонски јазик, освен Космос и Сенките на заборавените претци?

Барам една книга низ книжарнициве (значи НЕ библиотеките). Издавачката куќа е Силсонс и се вика Негирање, а авторот е Кит Аблоу. Некој запознаен прво каде се наоѓа изфавачкава куќа, или наишол по книжари на наведенава книга?

Барам една книга низ книжарнициве (значи НЕ библиотеките). Издавачката куќа е Силсонс и се вика Негирање, а авторот е Кит Аблоу. Некој запознаен прво каде се наоѓа изфавачкава куќа, или наишол по книжари на наведенава книга?

Побарај во „Матица“. Силсонс значи Силјан и синовите=Раде Силјан и синовите
Раде Силјан и Божин Павловски се браќа. Матица колку што знам е на Божин Павловски.

веројатно ти е за подарок, па нема да го кажам моето мислење за книгата.
само оној што ќе ја прочита, молам да ми каже кога главниот јунак оди моча. толку.

Проверено во Матица, Икона, Египетска сонувалка, ѓурѓа, или-или и Топер. Ако не и на англиски или српски не м е проблем.

ако е за тебе да ја прочиташ, и ако не ти е проблем англиски, тогаш прогуглај и симни ја.
ја нема ли никаде во Македонија? оти во книжарите може да проверат дали ја има во некој друг град и да ти ја донесат.

Најдов чаре, ќе ја порачам од Англискиот центар.
Инаку благодарам за одговорот:)

речник на литературни изрази од тодор димитровски, има од кај да се симне?

помош!
ми треба состав на теми: гласот растеше и голем стана и целиот свет е глобално село! ( треба нешто да се спомне за пренесување на пораките во минатото и денес; цозиални мрежи..) ај ве моламм ако може несто да ми кажете, треба да си изберам која тема ја сакам јас, ве моламм! ми треба за утре :(:(:(

Ако може малце насока и помош за пишување есеј на тема „Компјутеризацијата (не) може да го победи вербалниот јазик“ .. Фала :)

може и мене еден есеј 250-300 збора - тема " Импресија" да опишеме некоја наша импресија, па ајде навалете, напишете некоја ваша импресија :D

Дали знае некој од каде можам да ја прочитам Втората смена од Велко Неделкоски на интернет ми треба за у Понеделник а библиотеката работи до 4h.

ми треба е книга за тутун познавање и обработка на тутун ако може од душко боцевски или сл ...........има ли некој некоја информација за сајт

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom