Помош, ларви во пунчот

  • Креатор на темата Креатор на темата Tемјан
  • Време на започнување Време на започнување

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Локација
Howling Fjord
Секоја година правам домашен пунч од овошје со рум, но сега видов еден куп ларви во него.
Ова е прв пат вака да се случи. Можно е ларвите да се размножиле од некој црв од овошјето или ги донела некоја мува, одвратно.
Дали е можно да го зачувам некако пунчот, бидејки грев ми е да истурам 5 литра домашен пунч правен со љубов.
Некој совет? Дали да направам благо, дали да го замрзнам, како да ги уништам ларвите?
:place:
 
25yuswsw28295.gif
 
Ке направам благо, остатокот ке го прецедам, овошјето ке го замрзнам и ке го користам како додаток за благо, а пунчот, прецеден ке ги викнам пријателите вечер на забава кај мене. :)
 
Ке направам благо, остатокот ке го прецедам, овошјето ке го замрзнам и ке го користам како додаток за благо, а пунчот, прецеден ке ги викнам пријателите вечер на забава кај мене. :)

И ако фатат глисти од тоа ларвите? :)
 
Ке направам благо, остатокот ке го прецедам, овошјето ке го замрзнам и ке го користам како додаток за благо, а пунчот, прецеден ке ги викнам пријателите вечер на забава кај мене. :)

Потсети ме никогаш да не ти станам пријател. :)
 
друже не ризикувај, исфрли тоа. Ти оди јабана трудот ама подобро тоа отколку некој после година дена да си има проблеми.
 
И ако фатат глисти од тоа ларвите? :)

Размислив и за тоа... неубава работа...

Аман бе од кога се фаќа глисти од ларви ? :icon_lol:
Слушај земи стај во тенџере тоа пунчот, стај го тоа тенџере во друго тенџере со вода стај го на оган и мешај да дојде температурата до 64 степени држ го така на таа температура 45 минути, после акни го у фрижидер замрзни го, немаш гајле моеш да го сервираш шо нема да убие температурата ќе убие мразот.
после пиши на темава како сте поминале дали сте живи и здрави.
--- надополнето: 7 декември 2013 во 15:46 ---
друже не ризикувај, исфрли тоа. Ти оди јабана трудот ама подобро тоа отколку некој после година дена да си има проблеми.

Де бе па и ти година дена проблеми,ако ги преживеат првите 4 дена после немаат гајле :pos:
 
Аман бе од кога се фаќа глисти од ларви ? :icon_lol:
Слушај земи стај во тенџере тоа пунчот, стај го тоа тенџере во друго тенџере со вода стај го на оган и мешај да дојде температурата до 64 степени држ го така на таа температура 45 минути, после акни го у фрижидер замрзни го, немаш гајле моеш да го сервираш шо нема да убие температурата ќе убие мразот.
после пиши на темава како сте поминале дали сте живи и здрави.
--- надополнето: 7 декември 2013 во 15:46 ---


Де бе па и ти година дена проблеми,ако ги преживеат првите 4 дена после немаат гајле :pos:
а што е финтата со 64 степена? мора точно толку или? :)
 
Ке направам благо, остатокот ке го прецедам, овошјето ке го замрзнам и ке го користам како додаток за благо, а пунчот, прецеден ке ги викнам НЕпријателите вечер на забава кај мене. :)

Вака може
 
а што е финтата со 64 степена? мора точно толку или? :)

Пастеризација, може и на 54 али треба нешо околу 60 минути да трае, абе се убива оџин не ларви не бактерии и бацилус гагус да воскресне ќе го убие температура од 54 степени за сат време не па црви,како и да е црви и ларви се ок не чини печурки и мувла ако почнал да фаќа пунчот. :icon_lol:
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom