Помош, ларви во пунчот

  • Креатор на темата Креатор на темата Tемјан
  • Време на започнување Време на започнување
Пастеризација, може и на 54 али треба нешо околу 60 минути да трае, абе се убива оџин не ларви не бактерии и бацилус гагус да воскресне ќе го убие температура од 54 степени за сат време не па црви,како и да е црви и ларви се ок не чини печурки и мувла ако почнал да фаќа пунчот. :icon_lol:

Фала, ке го пробам ова.
 
Пастеризација, може и на 54 али треба нешо околу 60 минути да трае, абе се убива оџин не ларви не бактерии и бацилус гагус да воскресне ќе го убие температура од 54 степени за сат време не па црви,како и да е црви и ларви се ок не чини печурки и мувла ако почнал да фаќа пунчот. :icon_lol:

Каде бе ќе пастеризира загадена храна...:facepalm:
Не си играј фрли ги, можно е да има спори во пунчот и тие спори нема шанси да ги уништиш на 54 степени, тие се уништуваат на висока температура над 90 степени, така да батали не слушај совети туку фрли го доека не си напраил сериозни проблеми.
 
Каде бе ќе пастеризира загадена храна...:facepalm:
Не си играј фрли ги, можно е да има спори во пунчот и тие спори нема шанси да ги уништиш на 54 степени, тие се уништуваат на висока температура над 90 степени, така да батали не слушај совети туку фрли го доека не си напраил сериозни проблеми.

м’к како ќе каеш ти така нека биде.
Кој бе црни 90 целзиусови степени, од што спори ќе има во него од антракс ? Не се занасај,ако може на 54 степени да се пастеризира млеко во кое што може да се развие најопасната бактерија и да убие квасци во пиво и вино шо стануе за едни бели црви ?
Еве јас ти гарантирам дека и коњ да стаиш на 54 степени сат време дека ќе цркне коњот не па микро организам, кој што опстојува на собна температура, плус у замрзнувањето.
Збориме за пастеризирање не за стерилизација.
у секој случај ќе си каже чоекот де било успешно или не било успешно.
 
м’к како ќе каеш ти така нека биде.
Кој бе црни 90 целзиусови степени, од што спори ќе има во него од антракс ? Не се занасај,ако може на 54 степени да се пастеризира млеко во кое што може да се развие најопасната бактерија и да убие квасци во пиво и вино шо стануе за едни бели црви ?
Еве јас ти гарантирам дека и коњ да стаиш на 54 степени сат време дека ќе цркне коњот не па микро организам, кој што опстојува на собна температура, плус у замрзнувањето.
у секој случај ќе си каже чоекот де било успешно или не било успешно.

Загадена е храната, од кај знаеш дека само ларви има?
Абе на 54 степена ги убива микроорганизмите кои што не се активни во микрофлората на продуктот и го продолжува рокот на млекото неколку дена. Ја ќе ти кажам дека 54 е најниската пастеризација и таа многу малку уништува од микрофлората на продуктот, не за џабе е измислена средната и моменталата па и стерилизацијата која што е на 140 степени.
Ти дома ништо не фрлаш, фанало млеко бактерии си го вариш си го пиеш, алал нека ти е.
 
Загадена е храната, од кај знаеш дека само ларви има?
Абе на 54 степена ги убива микроорганизмите кои што не се активни во микрофлората на продуктот и го продолжува рокот на млекото неколку дена. Ја ќе ти кажам дека 54 е најниската пастеризација и таа многу малку уништува од микрофлората на продуктот, не за џабе е измислена средната и моменталата па и стерилизацијата која што е на 140 степени.
Ти дома ништо не фрлаш, фанало млеко бактерии си го вариш си го пиеш, алал нека ти е.

Цк не го пијам тоа млеко, урда праам од него :D Па може и на 64 степени бе копук пишав дека може и на 54 ама не реков дека треба на 54.
Уствари шо се расправам бе, кога ве гледам дека сакате да го остаите чоеков без пунч.
 
Цк не го пијам тоа млеко, урда праам од него :D Па може и на 64 степени бе копук пишав дека може и на 54 ама не реков дека треба на 54.
Уствари шо се расправам бе, кога ве гледам дека сакате да го остаите чоеков без пунч.

Ок, ја не знам што цел живот го учам тоа туку ти знаеш пошто баба ти не сакала да фрли млеко оти била циција...:свиркам:
 
Ок, ја не знам што цел живот го учам тоа туку ти знаеш пошто баба ти не сакала да фрли млеко оти била циција...:свиркам:

АМАН бе шо талент и шо мозок ќе беше цел живот да учиш како да убиеш микро оргазнизми во храна, ебате самурајот ебате уше не сум чул некој со катана да убива бактерии и габи :pos:
баба не е скржава баба е икумунист знае шо треба а шо не треба да се фрли.
 
Секоја година правам домашен пунч од овошје со рум, но сега видов еден куп ларви во него.
Ова е прв пат вака да се случи. Можно е ларвите да се размножиле од некој црв од овошјето или ги донела некоја мува, одвратно.
Дали е можно да го зачувам некако пунчот, бидејки грев ми е да истурам 5 литра домашен пунч правен со љубов.
Некој совет? Дали да направам благо, дали да го замрзнам, како да ги уништам ларвите?
:place:

не го фрлај не ги слушај филозофите, може да пробаш ко добро познатиот што те посоветувал, а може и само со лажица да ги извадиш и да си го искористиш...попротеински ќе ти биде со црвите али тоа се бара :)
 
Ке направам благо, остатокот ке го прецедам, овошјето ке го замрзнам и ке го користам како додаток за благо, а пунчот, прецеден ке ги викнам пријателите вечер на забава кај мене. :)

Се надевам дека по некоја си случајност јас и ти не сме пријатели:D
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom