- Член од
- 11 јуни 2012
- Мислења
- 185
- Поени од реакции
- 222
м’к како ќе каеш ти така нека биде.
Кој бе црни 90 целзиусови степени, од што спори ќе има во него од антракс ? Не се занасај,ако може на 54 степени да се пастеризира млеко во кое што може да се развие најопасната бактерија и да убие квасци во пиво и вино шо стануе за едни бели црви ?
Еве јас ти гарантирам дека и коњ да стаиш на 54 степени сат време дека ќе цркне коњот не па микро организам, кој што опстојува на собна температура, плус у замрзнувањето.
Збориме за пастеризирање не за стерилизација.
у секој случај ќе си каже чоекот де било успешно или не било успешно.
Има спори од бактерии кои остануваат и по термички третман (стерилизација) од температура и од 120 степени. прочепкај малку микробиологија че ти стани јасно.
Јас мислам дека е најдобро стерилизација, зошто штом се развиле ларви сигурно имало услови и да се развијат и други микроорганизми.
Во домашни услови можеш да постигнеш температура најмногу од 95- 98 степени повеке не затоа фрли се, тоа е
