Помош - имам фобија од темница

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
Се е до психата. Сега за сега уклучи мала лампа и пробај така да спиеш. Може да земеш и едно B6 колку да ти се разбистри главата. Пушти си тивка музика, ако имаш класици топ, обавезно ќе заспиеш.

Ништо не постигнуваш ако намерно го исклучуваш светлото, дури може да има и спротивен ефект.

Да те остават три дена во самица, не само што нема да се плашиш од темница, туку и ќе научиш да уживаш во неа. :icon_lol: Пошто сакаш да се соочиш...
Ама за соочување би се барале некои потешки „методи“... И мислам дека е глупост, ако се трудиш да се соочиш со тоа, само уште повеќе ќе мислиш на стравот и нема поента.
Затоа, барем во овој период, заспивај со светло... Не мора главното де, некоја мала лампа, свеќа макар, телевизор, компјутер... Барем додека не ти излезе приказнава од глава. Најверојатно ти е само период пошто не верувам дека приказните за духови се доволна причина за доживотно да ти се набие фобија од темнина. Мада човечкиот ум е чудно место... :)

До кога да ве учам да не слушате ghost stories :pos:

не ја лажете бе, ако заспиваш во светло така полесно ке те наогаат ке знаат од каде доага светлината и тешко тебе...

ќути си таму и покри се под кебе и моли му се на господ сабајлето да станеш...

Necrophilia zWoba.. :D Idat u temnica samo za da mozes da gi vidis.. I samo koga si sam.. :-<
Mn me vnesoa u takvi prikazni aman.. Ama pa sve mi se slusaat nekoj glasovi.. I pa aj so mi e strav nego so cel pamet stanuvam da vidam da ne ima nekoj :S A denes spief so svetlo i uklucen kompjuter.. I sea neznam dali sum stanal vo son ili neso ama sabajle bese i svetloto izgaseno i komp isklucen.. A cigarite mi bea u WC we :pos2:.. Majka mi use spiese.. Pa kao da ne se plasam? Najverojatno sama sum gi izgasila ama jeza me faka pak :S Ko so vika eden drugar: Film ti e ke ti pomine.. Ama doeka da pomine ke se mocam od strav u krevet..

Jas imam eden problem,i mislam deka mi e potrebna pomos....
Uste odamna,od mal,imam eden strav,koj seuste go custvuvam...
Se plasam od "nepoznatoto i neznaenjeto"....t.e. se plasam ako neznam kako funkcionira friziderot,TV,kompjuterot(sega go nemam toj strav zatoa sto nauciv mnogu raboti,no sepak neznam se`,pa zatoa uste se plasam od drugi raboti)...doma edvaj zaspivam od strav poradi toa sto ne se custvuvam bezbedno(doma nemam zastita od radijacija,pa ako eksplodira atomska bomba ke umram,od toa se plasam),se plasam uste od mnogu raboti.....
se nadevam deka nekoj ke mi pomogne

Epa vaka sea.. Se vrativ od selo denes.. Tamu bese STRASILISTE.. Ali bas radi toa so nemav drug izbor nego da sedam u temnica doeka site spijat mi pomina stravot.. Uff.. Vreme bese.. 10x na site..

istava rabota i mene mi se ima desavano pred edno 5-6 godini ... posle nekoi teski muabeti za duhovi i slicno ... ne sum mozel uopste da zaspijam ...

Mislam deka go barash reshenieto na problemot na pogreshno mesto. Zvucish dosta ubedena deka stanuva zbor za 'strav', za 'fobija' i sl., a pretpostavuvam i samata znaesh deka ne si dovolno struchna, i vo nikoj slucaj dovolno objektivna za da utvrdish postoenje na strav ili fobija. Sea, ne vikam deka ne znaesh shto e strav, ali cudno mi e malce shto nekoe verojatno jezivo cuvstvo vednash go definirash kako strav ili fobija. Mislam, da si gi imala od uvek ovie raboti, aj nekako. Ama i samata vikash deka do vcera ne si zaspivala ako ne ti e kompletno temno, a sega, otkako na nekoj odmor, na koj najverojatno ne si bila naspana, si pravela nekoj muabet neznam kolku umorna navecer, odednash ti se javuva nekoe cuvstvo koe ti go definirash kako strav i ne mozesh da spiesh. Proveri, mozebi problemot ti e vo toa kako go definirash toa cuvstvo. Mozebi togash samo si bila umorna. Muabetot ti se podzapishal vo potsvesta i sega sekoj pat koga ke se pocustvuvash taka kako shto si se cuvstvuvala togash (a toa e valjda pred da zaspiesh navecer, poshto i togash najverojatno bilo navecer i ti se spielo) ti se vraka toa cuvstvo, koe ti go povrzuvash so duhovi, temnici i stvari koi nikogash ne te ni plashele. Probaj da ne bidesh tolku sigurna vo definicijata deka toa bash e strav ili fobija od temnici i duhovi, pa vidi. Mozda prviot pat bilo cuvstvo na nekakva najobicna jeza koja se javuva koga sme umorni, i koga site vo drustvo si raskazuvame strasni prikazni, a posle, otkako ti nastanal 'problemot', samo se navrakash na toa istoto mislejki "eve go pak... eve go pak". Ne sum strucen, ali probaj

Ќе ти помине стравот не се секирај.Како што одминува времето и тоа ќе исчезне.И јас едно време имав страв подолго време од друго нешто ама веќе го нема.

П.С. Врати се во ЈБТ,таму лечат стравови :pos2:

Прво немој да си ставаш во главата сама себеси дека имаш фобија, тоа ти е прва и најголема грешка, видов неколку добри совети како на пример, не мисли на страшните муабети пред спиење, всушност не мисли на страшните работи воопшто. Јас ќе ти дадам ваков совет, отсекогаш сум имал проблем да заспијам, но не поради страв туку поради несоница, знам дека не е исто но пробај можеби ќе делува и кај тебе: кога ќе осетам дека нема да можам да заспијам се обидувам да се опуштам, нешто како медитација (иако не е баш тоа), пробај да размислуваш за утрешниот ден, за некоја работа што треба да ти се случи наскоро (на пр. роденденот на другарка ти), размислувај за некои работи кои секојдневно ти се случуваат, за работи кои сакаш да ги направиш...изборот е твој.
Мене ми ова помага, + колку и да си преокупиран дента, времето дур да заспиеш е само за тебе и твоите мисли. Пробај!

Кога ќе ти биде страв и кога слушаш звуци и чекори.Тропање или имап чувство дека некој е со тебе во собата а не го гледаш, кога гледаш сенки кои се движат по дзидот.... Повтори си 3 пати во себе, а ако ти е полесно и на глас: Тоа не постои. АКо се чувствуваш подобро изговарај го тоа се додека не се смириш...ЧДЧД се надевам дека ова ќе ти помогне.... така јас правев кога бев помал и кога се плашев од такви глупости.:D Само што јас не им викав ти не постоиш, туку не ти се плашам:D:D:D:D::smir:

И Бетмен имаше фобија од темница па види до кај дотурка...:vozbud: Сите имаме фобија од нешто, некои се свесни за тоа, некои допрва ке искусат.

Мммм the dark ... i love it =) Најубаво е собери храброст и секогаш кога ке слушнеш нешто или видиш иди кон него и ке се увериш =) Be brave my child

и јас го имам овој проблем, ама јас од секогаш сум се плашела да сум сама во темница. ептен, ептен ретко може да ми се деси да не го почувствувам стравот. кога го гасам светлото и одам накај кревет трчам зашто ми е страв да не има некој позади мене, страв ми е да спијам свртена кон ѕидот исто да не ми дојде некој од позади, ми се има исто десено да не можам да заспијам до изгрејсонце од страв. знам дека е без причина и без потреба. ама појако е од мене, и не можам да го совладам. 19 години имам и уште имам проблеми од дете. па,обично пред да го угасам големото светло си ја палам ноќната ламба до креветот за да не се враќам во темница. не знам, некако се научив да живеам со тоа. не знам дали е фобија, страв... не знам што е.
кога бев мала, ептен 4-5 години исто сум се плашела од духови и мајка ми пред спиење тропаше на вратите од плакарот за да ги избрка духовите :) а сега немам плакар во соба и пак ми е страв. некогаш ако тропне нешто во соседната соба се сосредоточувам на тоа и ми е страв да мрднам да не ме слушне и да дојде... знам дека нема ништо, ама знам дека имам страв. не знам од каде е дојдено тоа, ама срамота е девојка на 19 години да се плаши од темница :(

Еее најлесна работа излези надвор и скитај цела нок до сабајле сам\a (така 2 3 пати) и нема да имате гајле

хахахаха иам излез до 2 саат :) не можам цела ноќ да скитам. а да скитам сама, ќе умрам по уличкиве се ќе мислам дека некој ме следи, мене страв ми е од автобуска до дома,а не цела ноќ. а од автобуска до дома има преку сила минута ипол.
нема лек :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom